Můj účet

0,2% pro Hnutí DUHA

Více jak 6 let podporujeme brněnskou nadaci Veronica. V měsíci červenci jsme navázali další spolupráci s Hnutím DUHA, které budeme finančně podporovat - měsíčně 0,2% z tržeb na e-shopu.

Hnutí DUHA

Hnutí DUHA je ekologická organizace, která prosazuje zdravé prostředí pro život, pestrou přírodu a chytrou ekonomiku. Jejich aktivita dokáže rozhýbat politiky a úřady tak, aby se začalo něco měnit. Hnutí DUHA jedná s firmami a pomáhá domácnostem s osvětou jak se chovat více ekologicky. Ruku na srdce, těch možností ke zlepšení v našem životě je opravdu hodně, a to od třídění odpadu, přes nošení si vlastních tašek do obchodů, plnění vlastních skleněných nádob přímo v obchodě, až po ekologické pasivní domy. Bezobalové obchody umožňují donést si svoje nádoby, kam vám nalijí třeba slunečnicový olej. Když každý začne u sebe a bude to dělat s láskou a bude ho to bavit, Česká republika by mohla být časem více ekologická, a tudíž stále hezká pro naše potomky a další pokolení.

Kdo podporuje Hnutí DUHA

Hnutí DUHA podporují finančně převážně soukromé osoby (a není jich málo), a to malými částkami, které jsou v průměru cca. 160,- Kč. Protože i nám záleží na tom v jakém prostředí žijeme, rozhodli jsme se navázat spolupráci s Hnutím DUHA a podporovat je. Každý měsíc budeme na účet Hnutí DUHA posílat přesně spočítanou částku, resp. 0,2% z tržeb na e-shopu www.ahifi.cz a www.ahifi.sk bez DPH (tržba z předešlého měsíce). Jejich aktivita pomohla už nejednomu koutu v ČR a za přírodu bojují neustále. My jdeme do boje s nimi finanční podporou a i svým chováním. Ve firmě třídíme odpad a většina z nás se chová ekologicky i v soukromém životě.

Chcete i vy přispět ke zlepšení životního prostředí v naší zemi?

Pokud to někoho zaujalo natolik, že by chtěl sám přispět jakoukoliv finanční částkou, třeba 20,- Kč, může poslat peníze přímo na účet Hnutím DUHA - http://darce.hnutiduha.cz/krajina. Přispět můžete také nákupem v benefičním on-line obchodě Hnutí DUHA - http://obchod.hnutiduha.cz/. Myslíme si ale, že nejvíce přispějete tím, že se zastavíte, zamyslíte se např. kolik odpadu v našem životě vyprodukujeme (bude to asi celkem velká hromada) a změníme celkově svůj přístup k životnímu prostředí. Není to však jen o třídění odpadu. Spousty rad jak se chovat vůči životnímu prostředí najdete např. na adrese http://umenizit.hnutiduha.cz/index.php.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku