Můj účet

Reproduktory German Maestro M-Line MS 6.2

Ø 165 mm, 90/290 W, 4 Ω, 86 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 63,5 mm
Více o produktu
Prodej skončil
Vyberte si, prosím, podobné zboží ze stejné kategorie
Komponentní
Reproduktory German Maestro M-Line MS 6.2
Prodej skončil

Reproduktory German Maestro M-Line MS 6.2

S German Maestro M-Line se rázem ocitnete v koncertním sále, na pódiu festivalu nebo na "Unplugged" koncertu. Prostě všechny vaše oblíbené skladby budou v autě znít v úžasné kvalitě. Nejvyšší řada M-Line představuje špičkový produkt, který můžete mít od German Maestro právě teď. Veškeré znalosti o reproduktorech, letité zkušenosti a dovednosti při výrobě špičkových reproduktorů jsou vloženy právě do řady M-Line. Výsledkem je špičkový zvukový systém v impozantní a vysoké kvalitě.

German Maestro hrdě vyrábí tento high-end audio systém v továrně v Obrigheimu v Německu. Všechny konstrukční díly, které používá, jsou pečlivě vybírány. Každý měnič nebo součást jsou ručně vyráběny s velkou vášní a pozorností k detailu. Po vyrobení reproduktorů se každý měnič podrobuje striktní kontrole kvality s přesným měřením frekvenční odezvy. Každý reproduktor z řady M-Line totiž musí znít jako referenční vzorek série a mít vysokou kvalitu zvuku. Aby bylo dosaženo vynikajícího zvuku a překvapivého výkonu, German Maestro používá několik exkluzivních technologií, díky nimž se M-Line stává tak skvělým zvukovým a výkonným audio systémem. Většina těchto technologií byla simulována metodou konečných prvků (FEM), což je numerický postup pro řešení diferenciálních rovnic. Použitím této metody v kombinaci s mnoha zkušenostmi je M-Line jedním z nejvznešenějších a nejvýkonnějších auto-hifi systémů na světě.
Katalogové čísloMS 6.2
ZnačkaGerman Maestro
OdkazyOficiální webová prezentace
Typ reproduktorůKoaxiální reproduktory:
Koaxiální reproduktory se vyznačují konstrukcí tzv. vše v jednom. Výškový a středobasový reproduktor jsou v jednom koši. Výhodou je jednodušší montáž, ale díky spojení resp. blízkosti pásem v jednom reproduktoru, se obvykle sníží kvalita zvuku. Zpravidla uprostřed středobasového reproduktoru, je výškový reproduktor, jehož kmitací cívka pracuje ve druhé vzduchové mezeře společného magnatického obvodu. Třípásmový koaxiální reproduktor se skládá ze středobasového reproduktoru, ve předu na zvláštním nosníku je středový reproduktor a samostatný výškový.

Komponentní reproduktory:
Komponentní reproduktory se vyznačují rozdělením na jednotlivá frekvenční pásma, výškové + středobasové + popř. basové pásmo. Jednotlivé reproduktory se dají umístit zcela odděleně, což má za výsledek lepší zvukový i akustický projev. V drtivé většině případů komponentních reproduktorů je dodávaná i externí výhybka, která rozděluje výškové, středové / středobasové a u třípásma i basové pásmo popř. umožňuje nastavení decibelové úrovně u výškového reproduktoru (např. +2 dB, 0 dB, -2 dB), strmosti (např. 6dB/Okt. 12dB/Okt.) či aktivní nebo bi-amp zapojení.
Komponentní 2 pásmové
Výkon RMSRMS výkon reproduktorů je stálý výkon celého systému, ne pouze jednoho reproduktoru nebo jedné strany. Jedná se také o výkon nepřetržitého používání reproduktorů. Pokud se RMS výkon překročí na delší dobu, může dojít k nevratnému poškození reproduktorů! 90 W
Výkon MAXŠpičkovy výkon, který dokáže reproduktor zahrát chvilkově (cca 0,5 s), například při úderu bicích nástrojů ve skladbě. Pokud se max. výkon překročí, obvykle dojde k poškození reproduktorů! 290 W
Citlivost (2,83V/1m)Citlivost, senzitivita neboli účinnost reproduktoru.

Citlivost reproduktorů se udává v decibelech (dB) a zjednodušeně řečeno znamená, čím vyšší hodnota, tím menší nároky na výkon zesilovače. Jedná se defacto o hodnocení, jak reproduktor převádí watty na zvuk. Hodnocení citlivosti jsou v úrovní hluku měřené na 1 metr od reproduktoru pomocí 1 W (watt energie) nebo pomocí 2,83 voltu na zdroji na 1 metr.

Vyšší decibelová úroveň znamená, že reproduktor je hlasitější s nižším výkonem. Pro každý nárůst o 3 dB citlivosti, reproduktor vyžaduje poloviční sílu pro reprodukci stejné hlasitosti. Například, pokud 88 dB reproduktor potřebuje 100 Wattů k výrobě určité hlasitosti, pak reproduktor s 91dB citlivostí potřebuje jen 50 wattů, aby se dostal na stejnou hlasitost.
86 dB
ImpedanceImpedance - měření elektrického odporu. Při nákupu reproduktorů, je důležité, aby se každý ujistil, že impedance je v souladu se zesilovačem nebo autorádiem, který používáte.

Příklad:
2 Ohmový reproduktor nelze připojit na zesilovač, který je stabilní pouze do 4 Ohmů! 4 Ohmový reproduktor lze bez problémů použít na zesilovač, který je stabilní do 2 Ohmů. Nejběžnější impedance reproduktorů je dnes 3 - 4 Ohm.
4 Ω
Průměr středobasového reproduktoruPrůměr reproduktoru uvádíme jako průměr celého reproduktoru, nikoliv včetně uchycení, kdy u menších reproduktorů (87, 100, 130 mm) vyčnívají ještě navíc úchyty. Některé reproduktory jsou oválné a tam se uvádí rozměr v palcích, vždy nejkratší strana k nejdelší straně. Jeden palce je cca. 2,5 cm. 165 mm
Montážní hloubka středobasového reproduktoruMontážní hloubka reproduktoru se měří od nejspodnější hrany magnetu až po spodní okraj plechového, plastového nebo litého koše reproduktoru, resp. dosedací plochy reproduktoru. 63,5 mm
Průměr kaloty výškového reproduktoruČistý průměr kaloty (membrány) výškového reproduktoru. 40 mm
Materiál kaloty výškového reproduktoruMateriál kaloty, který byl použit při výrobě výškového reproduktoru. Titan potažený nano keramickou vrstvou
Frekvenční výhybka součástí baleníFrekvenční výhybka je důležitou součástí defacto všech reproduktorů. Výhybka obvykle obsahuje různé hodnoty odporů, velikosti cívek a typy kondenzátorů, které zcela zásadně upravují zvuk. K čemu výhybky slouží popisujeme níže.

Komponentní reproduktory:
Součástí každého kvalitní komponentního reprosystému je výhybka. Jejím úkolem je zajistit rozdělení frekvencí, které zesilovač produkuje v celém akustickém spektru kmitočtů tak, aby každý z reproduktorů dostal jen tu část pásma, kterou může optimálně zahrát z hlediska účinnosti a minimálního zkreslení.

Koaxiální reproduktory:
U koaxiálních reproduktorů bývá z většiny případů jednoduchá výhybka (6dB/Okt.) tvořená kondenzátorem u výškového reproduktoru.
Ano
Možnosti nastavení frekvenční výhybkyNepsaným pravidlem bývá, že čím dražší reproduktory, tím má výhybka více možnosti nastavení zvuku. Nejčastější možností nastavení výhybky je útlum na výškovém reproduktoru. Vyspělejší výhybky nabízí i možnost nastavení strmosti na středobasu a výškovém reproduktoru případně úpravu frekvenčního rozsahu. Ano
Krycí mřížky součástí baleníOriginální krycí mřížky v balení reproduktorů. Ano
Cena zaPokud je uvedena cena za pár tak součástí balení bývá vždy vše po 2 kusech, např. 2x středobas, 2x výškový reproduktor a 2x frekvenční výhybka. Pár

Komentáře k produktu

3|Radek Polda , 14.04.2023, 14:40
Dobrý den, Phoenix Gold se mi také docela zamlouval, tak jsem si ho objednal. Ještě jednou děkuji za odpovědi a přeji hezký den.
Odpověď: Lukáš Zemánek - AHIFI.CZ, 18.04.2023 16:24
Dobrý den Vážený zákazníku, není zač. 
2|Radek Polda , 13.04.2023, 23:02
Děkuji za odpověd´. O procesoru již uvažuji- Helix DSP Mini MK2. Zesilovač by se mi líbil třeba JL Audio HD600/4, Phoenix Gold ZQ9004, Helix C Four a nebo Mosconi Gladen PRO 4/30. Byl by některý z nich už dobrá volba pro tyto repro? Děkuji.
Odpověď: Ing. Karel Konečný - AHIFI.CZ, 14.04.2023 08:25
Dobrý den, to je již zajímavější společnost. Vybral jste správně, všechny tyto zesilovače budou již adekvátní k těmto reproduktorům. Osobně bych z toho vyškrtl JL Audio. Ne, že by byl špatný, ale pokud nemáte problém s místem, pak bych volil analogový zesilovač. Všechny ostatní zesilovače na tom budou velmi podobně, takže vyberte podle svého vkusu. Osobně se mi hodně zamlouvá Phoenix Gold - myslím, že tato vlajková loď PG má cenu výrobcem nastavenou možná až příliš nízko, aby tato novinka zaujala. Ještě jsem jej neslyšel hrát, ale v zahraničí jsou na tento zesilovač skvělé recenze, věřím, že bude vynikající a těším se, až jej dáme do nějaké lepší instalace. Jinak za dobré peníze je ještě Zapco Z-150.4 II, o kterém se dá také uvažovat.
1|Radek Polda , 11.04.2023, 23:25
Dobrý den, jaký zesilovač by se hodil k těmto repro? Mám zesilovače Mosconi Gladen ONE 70.6 a Zapco ST-4X SQ. Lze některý použít? Případně Zapco zapojit do můstku? Děkuji.
Odpověď: Ing. Karel Konečný - AHIFI.CZ, 12.04.2023 09:45
Dobrý den, tyto reproduktory by si zasloužily ještě o něco kvalitnější a výkonnější zesilovač, aby předvedly naplno své schopnosti, nicméně můžete použít i jeden z těch zmíněných. Jejich kvalitu hodnotím podobně, Zapco bude možná o chloupek na tom lépe zvukově. Výkon bude na hraně, můstek je řešení, ale tím zase snížíte damping faktor (kontrolu středobasu) zesilovače. Každopádně vyzkoušejte, upgradovat zesilovač můžete případně později. Zvážil bych také přikoupení DSP procesoru, díky kterému zvuk posunete na zcela jinou úroveň. 

Hodnocení

Celkové hodnocení
0 %
Nikdo zatím produkt nehodnotil
Ohodnoťte produkt:
Zeptejte se nás
Vaše údaje použijeme pouze pro zaslání odpovědi.