Můj účet

Harmonic Harmony - high-end kabeláž z Indonésie

Donedávna jsme v naší nabídce postrádali signálové kabely nejvyšší kvality, které bychom využili zejména pro naše nejzajímavější instalace ozvučení vozidel. Právě složení a kvalita signálových kabelů dokáže eliminovat veškeré rušení v automobilu a podtrhnout zvuk kvalitnějších komponentů. Pustili jsme se tedy do hledání výrobce, který by nabízel optimální produkty pro naše potřeby a našli jsme jej až v daleké Indonésii. Představujeme společnost Harmonic Harmony, v jejíž sortimentu najdete nejen špičkové signálové, ale i reproduktorové a napájecí kabely a další produkty pro audiofilní zvuk v automobilu.

O značce Harmonic Harmony

Harmonic Harmony je indonéský výrobce high-end kabeláže a příslušenství pro ozvučení automobilů. Sídlo i výrobní linka společnosti je situována v hlavním městě Jakarta, které je nejen proslulým turistickým a kulturním centrem, ale i působištěm mnoha špičkových výrobců audiotechniky a instalačních center. Andreas Tjahjadi, majitel společností Harmonic Harmony a Crescendo a zároveň největší distribuční sítě high-end výrobců pro ozvučení domácností a automobilů v Indonésii, je velkým audiofilem a vyznavačem špičkového ozvučení. Společnost Harmonic Harmony založil s cílem umožnit audiofilní kvalitu zvuku v automobilu, která se vyrovná tomu nejlepšímu, co známe z oblasti home hifi. Kabely Harmonic Harmony jsou určeny jak profesionálům pracujícím v audio průmyslu, tak všem miluvníkům nekompromisního zvuku a audiofilského zážitku. Bezprecedentní zvukové vlastnosti produktů s několika oceněními na domácí scéně řadí společnost Harmonic Harmony k absolutní světové špičce s orientací zejména na asijský trh, kde má high-end ozvučení domácností i vozidel svou bohatou tradici. V sortimentu výrobce najdete nejen luxusní signálové kabely hned čtyř modelových řad, ale i špičkové napájecí a reproduktorové kabely, i další produkty pro nekompromisní zvukový zážitek odpovídají sloganu společnosti "true to live sound".

Sortiment Harmonic Harmony

Základním prvkem sortimentu značky Harmonic Harmony jsou špičkové signálové kabely. Právě signálové kabely a jejich kvalita dokáže finální výsledek ozvučení pozvednout na vyšší úroveň a zajistit, abyste nepřišli o žádný detail, který interpret ve své nahrávce zamýšlel. Signálové kabely Harmonic Harmony jsou aktuálně nabízeny ve 4 modelových řadách od základní Acapella přes high-end řady Interlude a Concerto až po brzy představenou ultra high-end řadu Rhapsody. Od všech modelových řad můžete očekávat špičkové zpracování, použití exkluzivních materiálů, včetně nejkvalitnější OCC mědi s čistotou 8N (99.999999%), která zajišťuje ideální podmínky pro přenos zvuku bez jakéhokoliv zabarvení. Zajímavostí je i možnost si u každé modelové řady signálových kabelů vybrat z celkem 12 různých délek od 60 cm po 6 m. U kabelů ještě zůstaneme, protože v sortimentu Harmonic Harmony najdete i špičkové reproduktorové a napájecí kabely. A opět s důrazem na maximální kvalitu přenosu signálu, o čemž svědčí i trojnásobné stínění kabelů a samozřejmě použití nejkvalitnějších materiálů. V nabídce najdete i exkluzivní ANL a Mini ANL pojistky nebo EHD filtry pro zajištění maximálního potenciálu audio systému. O jednotlivých modelových řadách signálových kabelů a dalších produktech se můžete dočíst níže.

Signálové kabely Acapella

Přestože se jedná o vstupní řadu v sortimentu Harmonic Harmony, signálové kabely Acapella disponují excelentním zpracováním a vynikající kvalitou zvuku. Samotný kabel je vyroben ze 4 žil z OFC mědi o průřezu 20 AWG (0,52 mm²) s pevným jádrem. Složení z kvalitní bezkyslíkaté OFC mědi s čistotou 4N (99,99%) zajišťuje spolehlivé podmínky pro přenos zvuku. Mezi hlavní přednosti řady Acapella patří kvalitní pozlacené a poniklované RCA konektory pro přirozený a neutrální zvuk. Za zmínku však stojí i trojnásobné stínění složené z OFC měděnného opletu, hliníkové folie a PVC, aby se důkladně zabránilo RMI a EMI rušení. Kabel je navíc chráněn v designovém twistovaném opletu v černé barvě. Tak jako u všech modelových řad signálových kabelů Harmonic Harmony si můžete vybrat celkem z 12 různých délek pro precizní instalaci. 

Signálové kabely Octave

Pokročilé signálové kabely vyšší modelové řady Octave představují vynikající volbu pro všechny, kteří požadují excelentní kvalitu zvuku za stále ještě dostupnou cenu. Kabel je vyroben celkem ze 4 měděnných vícevláknových žil o průřezu 21 AWG (0,38 mm²), z toho 2 žíly jsou složeny z bezkyslíkaté OFC mědi s čistotou 4N (99,99%) a 2 žíly dokonce z nejkvalitnější OCC mědi (Ohno Continous Cast) s čistotou 8N, tedy 99.999999%. Mezi hlavní přednosti řady Octave patří také vylepšené vysoce kvalitní poniklované RCA konektory, které podtrhují detailní a velmi dobře vyvážený zvuk s bohatým tónovým zabarvením. I signálové kabely řady Octave disponují trojnásobným stíněním z OFC měděného opletu, hliníkové folie a PVC, aby se důkladně zabránilo RMI a EMI zkreslení. Kabel je navíc chráněn v designovém twistovaném opletu v hnedé barvě. Řada Octave má tedy oproti vstupní řadě kromě jiné barvy opletu i složení z kvalitnější mědi, pokročilejší strukturu a výrazně kvalitnější RCA konektory. To vše zaručuje ještě kvalitnější přenos zvuku.

Signálové kabely Interlude

Se signálovými kabely modelové řady Interlude se již dostáváme do high-end kategorie v oblasti ozvučení vozidel, ale i domácností. Kabely Interlude poskytují ještě větší čistotu, detaily a vyváženost při produkci nízkých, středních a vysokých tónů na tichém pozadí bez šumu.⁣ Na Je to i díky složení kabelu ze 4 vícevláknových žil z nejkvalitnější a nejdražší OCC mědi o průřezu 21 AWG (0,38 mm²) s čistotou 8N, tedy 99.999999%. Mezi přednosti řady Interlude patří také vysoce kvalitní stříbrné RCA konektory a trojnásobné stínění složené z OFC měděného opletu, hliníkové folie a PVC, aby se důkladně zabránilo RMI a EMI zkreslení. Kabel je opět chránen v designovém twistovaném opletu, tentokrát v zelené barvě. Pro precizní instalaci si tradičně můžete vybrat celkem z 12 různých délek. 

Signálové kabely Concerto

Aktuálně nejvyšší modelová řada Concerto, která představuje absolutní high-end mezi signálovými kabely pro ozvučení automobilů a neztratí se ani ve světě home hifi. Concerto poskytuje věrný, muzikální zvuk se skvělou rovnováhou mezi vysokými frekvencemi a přesně kontrolovanými nízkými kmitočty. O kvalitách této řady svědčí i ocenění Emma jako nejlepší produkt roku 2019. Výjimečné je i složení kabelu ze 2 pevných obdélníkových žil o průřezu 20 AWG (0,52 mm²) z nejkvalitnější OCC mědi (Ohno Continous Cast), která zajišťuje ideální podmínky pro přenos zvuku bez jakéhokoliv zabarvení. Mezi další přednosti řady Concerto patří také vysoce kvalitní stříbrné RCA konektory a trojnásobné stínění složené z OFC měděnného opletu, hliníkové folie a PVC, aby se důkladně zabránilo RMI a EMI zkreslení. Kabel je chráněn v designovém twistovaném opletu v modré barvě a opět se můžete vybrat z 12 různých délek.

Reproduktorové a napájecí kabely 

V sortimentu Harmonic Harmony najdete i reproduktorové a napájecí kabely. A není překvapením, že i v tomto segmentu se v Harmonic Harmony zaměřili na maximální kvalitu svých produktů, které nemají v car hifi obdoby. Reproduktorové kabely jsou opět rozdělené do čtyř modelových řad, konkrétně Acapella, Octave, Interlude a Concerto. Základní reproduktorové kabely Acapella disponují průřezem 2 x 1,31 mm² a jsou samozřejmě vyrobeny z kvalitní bezkyslíkaté OFC mědi s prameny se spirálovou strukturou. Kabel chrání velmi silná a zároveň vysoce flexibilní PVC izolace o šíři 7 mm, která dodá nejen ochranu, ale i potřebné stínění. Pokročilá řada Octave již představuje unikátní reproduktorový kabel sice o stejném průřezu, ovšem hned s trojitou ochranou proti rušení a poškození. Nejprve jsou jednotlivé kabely chráněny PVC obalem, následuje bavlněný oplet a poté opět robustní PVC kulatého tvaru o průměru 8,5 mm. To umožní dokonalou ochranu kabelu před poškozením a zejména všudypřítomným vnějším rušením. Modelová řada Interlude vychází z Octave a můžete tedy opět očekávat trojité stínění a složení z kvalitní OFC měďi. Hlavní rozdíl je v průřezu, kdy řada Interlude disponuje průřezem 2 x 3,31 mm². Kabel je tedy dostatečně silný jak pro velmi výkonné špičkové reproduktory, tak subwoofery. Nejvyšší řadu představuje opět Concerto. Reproduktorový kabel Concerto je složen z nejkvalitnější OCC mědi (Ohno Continous Cast) s čistotou 99.999999% (8N), která zajišťuje ideální podmínky pro přenos zvuku bez jakéhokoliv zabarvení. Výjimečná je i struktura kabelu, kdy pro mínusový signál je k dizpoci dvoulinka 2 x 0,82 mm² s pevným jádrem a pro kladný taktéž dvoulinka 2 x  0,82 mm² s vícevláknovým provedením. Kabel opět disponuje hned trojitým stíněním.

EHD filtry a pojistky

Pokročilé hlavní jednotky, špičkové zesilovače, DSP procesory i vysoce kvalitní audio kabely nemusí nutně produkovat zvuk v maximální kvalitě kvůli zkreslení, elektromagnetickému rušení a dalším komplikacím v náročných elektroinstalacích v automobilu. K překonání těchto známých problémů představila společnost Harmonic Harmony EHD filtr (Electronic High Definition), který zajišťuje plný potenciál zvukového systému. EHD je dostupný celkem ve čtyřech variantách s odlišnými funkcemi. Filtry přináší vylepšení v oblasti zvuku, napájení nebo rušení a jejich cílem je ještě více vylepšit zvuk v náročných podmínkách automobilu. A za stejným účelem byly vyrobeny i high-end pojistky Harmonic Harmony Fuse. V Harmonic Harmony řeší každý detail, který může přinést zlepšení ve zvuku. Pojistky jsou vyrobeny a navrženy s využitím nejmodernějších materiálů a technologického pokroku pro dosažení realistického zvuku, hudebního pozadí bez jakéhokoliv šumu a maximálního vylepšení vašeho audiofilského zážitku. Pro výrobu byl použitý ten nejvhodnější vodič ve speciálním dřevěném pouzdře pro zvýšení čistoty výšek, zaostření nástroje nebo správné definice vokálů a basů. K dispozici ANL a Mini ANL pojistky v několika hodnotách.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku