Můj účet

Kosmetika pro motorky nově na Ahifi

S uzavřením dohody o oficiálním zastoupení pro Českou republiku francouzského výrobce autokosmetiky Fictech, kterou vám brzy představíme, se k nám dostala spousta produktů určených nejen pro auta, ale i přímo pro motocykly. To nás vedlo k vytvoření nové kategorie motokosmetika, do které jsme nové produkty zařadili. Nezůstalo ale jen u toho a celou kategorii jsme rozdělili na několik podkategorií a doplnili o další zajímavé produkty.

Nová kategorie Motokosmetika

O motokosmetice na českém internetu není tolik zmínek jako o klasické autokosmetice a možná je to i proto, že většina kvalitních produktů autokosmetiky funguje skvěle i na motorky. Přesto jsme se rozhodli oddělení motokosmetiky vytvořit a usnadnit nákup zákazníkům, kteří mají doma motorku nebo skůtr. Hlavní oddělení jsme rozdělili i na další podkategorie, které produkty více specifikují. Zakoupit tak můžete přípravky ve specifických kategoriích, jako je například údržba řetězu a motoru motocyklů, čištění plexiskla, nebo sedla. Určitě však není žádným tajemstvím, že přípravky na čištění a ochranu plastů, kůže, nebo leštění chromu, které jsou populární v oddělení autokosmetiky, budou stejně fungovat i na motorkách. Proto jsme zařadili celkem do deseti nových kategorií nejen přípravky přímo určené na motorky, ale i námi a vámi zákazníky osvědčené přípravky, které skvěle fungují i na autech. Věříme, že tato novinka usnadní motorkářům výběr a lépe se zorientují ve velkém množství produktů. 

Rozdělení produktů do podkategorií motokosmetiky

A jaké jsme produkty do jednotlivých kategorií zařadili? Nemějte obavy, že bychom vybírali bez rozmyslu. Několik našich zaměstnanců patří mezi motorkáře a vše jsme důkladně společně prokonzultovali. U zvolených produktů určených primárně pro autokosmetiku jsme vždy pečlivě zvážili jejich šetrnost, význam, i například cenu a objem balení. Nemá smysl například nabízet velká balení vosku na ochranu laku, které by se na motorce nespotřebovalo ani za několik desítek let, nebo příliš agresivní přípravky na mytí kol, které by mohly poškodit například brzdové hadice. Nyní k jednotlivým podkategoriím:
  • Motošampony - šampony vhodné pro šetrné mytí laku motorek a skůtrů. V nabídce najdete klasické, vysoce koncentrované šampony, ale i šampony s voskem a keramickou ochranou, které zvýší lesk laku motorky a zároveň jej krátkodobě ochrání před povětrnostními vlivy.
  • Čištění laku - přípravky určené na čištění laku motorky mezi pravidelným mytím motošamponem. Využít můžete univerzální čističe nejen na lak pro odstranění silniční špíny, rychlé detailery na drobné nečistoty, přípravky na odstranění hmyzu a trusu, nebo šetrné mytí bez vody. 
  • Ochrana laku - přípravky na krátkodobou i dlouhodobou ochranu laku motorek a skůtrů. V naší nabídce najdete širokou škálu osvědčených ochran laku, které mu dodají vysoký, hluboký lesk a ochrání lak před povětrnostními vlivy, nečistotami, UV zářením, chemikáliemi a také výrazně usnadňují údržbu motocyklu.
  • Čištění plexiskla - špičkové přípravky na čištění a celkovou údržbu plexiskla motorky. V nabídce kromě čističů, které rychle a bezešmouh plexisklo vyčistí, najdete i přípravky pro snadné odstranění hmyzu, nebo ochranu skel v podobě tekutých stěračů. Ta zajistí extrémní odvod vody, odpuzování nečistot a snadnou údržbu plexiskla.
  • Péče o sedlo - sedlo motorky je vystavováno mnoha vlivům, které jej mohou znečistit i poškodit. V naší nabídce najdete přípravky na čištění kůže a syntetických materiálů i jejich ochranu. Ta zamezí vyblednutí a stárnutí díky přírodním vlivům, odpuzuje vodu i nečistoty a zamezí například barvení od oblečení.
  • Chromové a leštěné díly - přípravky na leštění a ochranu kovových dílů motorek. Vybrat si můžete leštěnky na chrom, nerez, mosaz, hliník a další kovy, které jsou typické pro motocykly. V nabídce najdete i ochranu kovů, která zabraňuje korozi a odpuzuje nečistoty a vodu.
  • Čištění motoru - přípravky na čištění a odmaštění motoru motocyklů. Kromě velmi silných čističů na motor najdete v nabídce také ochranu motorových dílů, nebo čistič karburátoru.
  • Údržba plastů - přípravky nejen na čištění plastů motocyklů, ale i na jejich oživení a ochranu. Ochrana plastů motorky poskytne černý vzhled plastů, zabraňuje vyblednutí, odpuzuje vodu i nečistoty a v případě keramické ochrany plastů je její odolnost až po dobu dvou let.
  • Kola a pneumatiky - přípravky na šetrné čištění kol a pneumatik motocyklu, které rychle a bezpečně vyčistí veškeré nečistoty včetně brzdového prachu, mastnoty a olejů. V nabídce najdete i čističe brzd a ochranu laku ráfků. Ta odpuzuje vodu i nečistoty, zamezuje usazování brzdového prachu a výrazně usnadňuje údržbu kol.
  • Péče o řetěz - špičková maziva, která pronikají do těsných míst, zbavují řetěz rezavých částí, vytlačují vodu, chrání proti korozi a zároveň snižují opotřebení řetězu motorky.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku