Můj účet

Nová řada reproduktorů Mac Audio Power Star

Dostupná kvalita od Mac Audio

S příchodem nového roku přišla nová řada reproduktorů "POWER STAR" od populární německé firmy Mac Audio. Reproduktory se cenově řadí mezi nižší střední třídu a doplňují tak nabídku firmy o další velice zajímavou řadu, která si podle nás rychle najde své zákazníky. Řada Mac Audio POWER STAR je určena jak pro úplné začátečníky, tak i pro zkušenějsí posluchače. Koaxiální reproduktory jsou dostupné v rozměrech 100 mm, 130 mm, 165 mm a také 6 x 9 palce. Komponenty můžete mít ve velikosti 130 mm a 165 mm.

Reproduktory do auta Mac Audio Power Star

Popis fotky: Kompletní přehled nové řady POWER STAR.

Reproduktory této řady disponují kvalitním zpracováním při použití nejmodernějších komponentů a inovativních technologií. Membránu mají z polypropylenu s vrchní hliníkovou vrstvou. To zajišťuje, že membrána je dostatečně tuhá a zároveň lehká. Reproduktory díky tomuto spojení mají velmi dobrou citlivost, dynamiku a slušnou reprodukci basové složky. Gumový horní závěs membrány slibuje dlouhou životnost a také odolnost proti stárnutí. Koše reproduktorů této řady jsou vyrobeny lisováním z ocelového plechu. Mají černou matnou povrchovou úpravu a také dostatečný počet větracích otvorů. Tak je zajištěno bezproblémové proudění vzduchu. Okolo magnetického obvodu je gumový prstenec s nápisy Mac Audio, který chrání obvod proti mechanickému poškození a dodává reproduktoru výjimečný vzhled. Membrána výškových reproduktorů má titanový povrch.

Reproduktory do auta Mac Audio Power StarPopis fotky: Koaxiální dvoupásmový reproduktor Mac audio POWER STAR 13.2 s krásným kovovým povrchem na středobasové membráně a titanovým povrchem na výškovém reproduktoru.

Vzhled reproduktorů ocení především zákazníci, kteří reproduktor neschovají za originální mřížkou nebo pod "tapec" dveří. Reproduktory působí opravdu výjimečným dojmem, a to hlavně díky kovovému vzhledu membrány reproduktoru. Vrchlík je z gumy a uprostřed má nápis MAC AUDIO. Koaxiální reproduktory mají uprostřed výškový reproduktor, který chrání plastový kryt, taktéž s nápisem názvu společnosti. Design reproduktorů této řady je povedený a padne do interiéru většiny vozů.

Reproduktory do auta Mac Audio Power Star

Popis fotky: Krásný a bezchybně zpracovaný středobasový reproduktor POWER STAR 2.16.

V balení reproduktorů najdeme dva reproduktory, dvě mřížky, vodiče pro připojení reproduktorů a sadu šroubků pro montáž. Pokud si zakoupíte komponentní reproduktory, tak v balení budete mít navíc pár výškových reproduktorů, dvě plnohodnotné výhybky, náhradní kryty výškových reproduktorů pro montáž na palubní desku a také sadu pro nalepení nebo přišroubování výškových reproduktorů. Přiložené vodiče jsou dostatečné pro testování reproduktorů, ale pro montáž bychom použili vodič s větším průřezem.

Reproduktory do auta Mac Audio Power Star

Popis fotky: Přehled balení komponentních reproduktorů POWER STAR 2.16 včetně dvojice plnohodnotných výhybek a výškových reproduktorů.

Montáž reproduktorů je velmi jednoduchá, a to hlavně díky jejich parametrům. Celá řada má vždy vzhledem ke své velikosti dobrou montážní hloubku, takže reproduktory se vejdou i tam, kde je málo místa. Těsnění okolo reproduktorů také počítá jak s montáží na čalounění dveří z vnitřní strany, tak na podložku umístěnou na dveřích. Výškové reproduktory jsou malé a nebude problém je umístit namísto původních. Plnohodnotná výhybka se dá umístit jak pod čalounění dveří, tak do palubní desky. Její rozměry a otvory pro montáž k tomu přímo vybízejí.

Reproduktory do auta Mac Audio Power Star

Popis fotky: Dvojice reproduktorů POWER STAR 2.16 a POWER STAR 16.2 s perfektní montážní hloubkou 57 mm.

Zvukově jsou na tom reproduktory vzhledem ke své ceně opravdu velmi dobře. Firma Mac Audio za 40 let svého působení ví, co zákazníci chtějí a také podle toho vyvíjí své produkty. Reproduktory vzhledem k vysoké citlivosti můžete napojit jak na rádio, tak na zesilovač. Reproduktory hrají skvěle, a to především v uzavřené a vytlumené ozvučnici. Tam se nejvíce projeví jejich potenciál, celková dynamika a velice slušná barva zvuku.

Reproduktory do auta Mac Audio Power Star

Popis fotky: Koaxiální oválný reproduktor POWER STAR 69.3, který je největší, nejvýkonnější a také jediný třípásmový z celé řady.

Nová řada reproduktorů POWER STAR je opravdu povedená a nabízí vše, co od ní zákazník v této cenové kategorii očekává, a dá mu ještě něco navíc. Kvalitní zpracování, skvělý design, plnohodnotná výhybka, jednoduchá montáž a opravdu pěkná barva zvuku za cenu, která je velmi přijatelná.

Mac Audio Power StarPopis fotky: Trojice koaxiálních reproduktorů 10.2, 13.2 a 16.2 z nové řady Mac Audio.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku