Můj účet

Přichází nová řada zesilovačů Audison SR

Na trh vstupuje inovovaná řada zesilovačů Audison SR

Na začátku listopadu jsme osobně navštívili ústředí v Potenza Picena, kde se zesilovače Audison vyvíjí a také nedaleko vyrábějí. Ano, zesilovače Audison se i dnes vyrábí tradičně v Itálie, nikoliv v Číně. Měli jsme možnost se podívat na celý proces výroby, včetně důkladné výstupní kontroly a registrace produktu do databáze. Při té příležitosti nám byly představeny tehdy ještě prototopy zesilovačů Audison SR. Jsme pyšní na to, že vám můžeme představit inovovanou řadu SR, která byla poprvé představena již v roce 1988. Jejich design, funkce a celkové pojetí nás překvapilo a rádi bychom vám je touto cestou představili. Zesilovače Audison SR jsou na trhu více jak 30 let a za tu dobu se společnosti Elettromedia podařilo tuto základní řadu inovovat několikrát. Nyní vstupuje do prodeje jejich nejnovější verze pro modelový rok 2020, která se vyvíjela velmi dlouho - na našem skladě bude v lednu 2020. Jejich inženýři si dali opravdu záležet na tom, aby jejich zesilovače byly technologicky v dané třídě nejlepší na světě! 

Zesilovač Audison SR 1.500

Vysoký výkon, kompaktní velikost a moderní design

Nové zesilovače Audison SR mají nejvyšší výkon v jejich historii, ale jsou také nejmenší v historii řady SR, a to díky unikátní technologii Audison d_class resp. "Audison ADT". Designový team Audison se sídlem v Potenza Picena strávil dlouhou dobu plánováním a zdokonalováním přicházející řady SR. U zesilovačů Audison SR je naplno využíto funkcí a technologií, které jsou dnes k dispozici. Po četných poslechových testech při zavřených očích na velkém vzorku profesionálů a nadšenců se výzkumný a vývojový tým rozhodl vyvinout novou technologii třídy D nazvanou ADT (technologie Audison D-Class Technology) pro celou řadu Audison SR, což umožnilo výrazně zmenšit velikost zesilovačů a naopak navýšit výkon. Pokud jde o samotný design elektroniky, vývojové centrum Audison se postaralo o sebemenší estetický a funkční detail a navrhlo kompaktní zesilovač, který je vyrobený z extrudovaného hliníku se zaoblenými rohy, které usnadňují montáž zesilovače i v těsných prostorech. Díky velkorysým chladičům na obou krátkých stranách zesilovačů nejsou interní chladicí ventilátory zapotřebí, ty často způsobují hluk a hromadění prachu.
Zesilovač Audison SR 5.600

Pohodlné ovládání zesilovače na horní části, USS systém

Tradiční pro zesilovače SR je jejich všestrannost. Na všech modelech nabízí úplnou sekci filtrů a nastavení, která jsou vhodná pro jakýkoli typ konfigurace audio systému. Ovládací prvky, které jsou chráněné saténovým hliníkovým panelem (uchycení na 2 šroubky), jsou umístěny na horním panelu zesilovače tak, aby byly snadno přístupné shora i po instalaci. Pokud systém obsahuje bit procesor Audison, lze filtrační sekci zcela vyloučit a není nutné ji pak používat. Díky použití technologie Audison USS (Universal Speakers Simulator) do vstupů na vysoké úrovni lze zesilovače Audison SR také libovolně připojit k originálním autorádiím, která mají funkci „detekce zatížení reproduktoru,“ která monitoruje přítomnost nízkoimpedančního zatížení. Tímto se výstupy aktivují.

Neomezené možnosti připojení a ukázka modelů

Všechny modely zesilovačů Audison SR jsou vybaveny HI-INPUT vstupy pro připojení k výstupu reproduktorů OEM jednotek a LOW-INPUT (klasické RCA) pro standartní připojení. Při použití vstupu HI-INPUT lze aktivovat funkci ART (Automatic Remote Turn-On / Off) pro ovládání sepínání zesilovačů pomocí tlačítka pro zapnutí hlavní jednotky. Kromě toho je k dispozici vzdálená zásuvka IN / OUT, která umožňuje ovládání více zesilovačů v případě potřeby. Nová řada Audison SR se skládá ze 4 zesilovačů:

  • monoblok Audison SR 1.500 - 1 x 1000 W RMS na 1 Ω
  • základní 4kanálový Audison SR 4.300 - 4 x 85 / 2 x 260 W RMS na 4 Ω / 4 x 130 W RMS na 2 Ω
  • výkonný 4kanálový Audison SR 4.500 - 4 x 130 / 2 x 480 W RMS na 4 Ω / 4 x 220 W RMS na 2 Ω
  • 5kanálový Audison SR 5.600 - 4 x 75 + 1 x 330 W RMS na 4 Ω / 4 x 115 + 1 x 550 W RMS na 2 Ω
V souvislosti s příchodem nové řady zařazujeme staré modely do totálního výprodeje, omezený počet kusů zesilovačů (naskladnění v prosinci). Pokud si hodláte udělat radost kvalitním značkovým zesilovačem do auta, máte jedinečnou příležitost si ho pořídit za velmi výhodných podmínek - se slevami až 58%!
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Hi-endové ozvučení Morel po letech opět v ČR
Letošní rok je pro nás ve znamení nových značek. S velkou radostí oznamujeme, že jsme se stali výhradním dovozcem značky Morel pro ČR.
Celý článek
Oslavujeme, stali jsme se dovozci značky AUDISON
Rok 2019 je pro Ahifi ve znamení nových značek. Další značka, kterou přímo dovážíme z Itálie je AUDISON. Podívej se jak Audison auto vjede rovnou do Kolosea!
Celý článek
Jsme výhradními dovozci značky Hertz pro ČR a SR
Máme důvod k oslavě! Stali jsme se výhradním distributorem značky Hertz. Hertz je v ČR dlouhé roky velmi populární značkou. Nově spousta novinek a razantní snížení cen.
Celý článek
Ahifi dovozcem značky Connection by Audison
Luxusní montážní materiál a kabely od Connection opět v naší nabídce. Jsme nově výhradním dovozcem do ČR a SR.
Celý článek

Komentáře k článku