Můj účet

Audison Italy v České republice a na Slovensku

Italská značka Audison produkuje špičkové zesilovače do auta již od roku 1982 a vždy vynikala bezkonkurenčním designem, bezchybným zpracováním made in Italy a vynikajícím zvukem. Zesilovače řady VR, posléze VRX, jsou dnes již legendární záležitostí. V roce 2008 značka Audison poprvé zkonstruovala vlastní reproduktory, které se ihned po uvedení na trh staly špičkou ve své cenové kategorii. Jedná se o modelovou řadu Audison THESIS. V tomtéž roce Audison vyvinul speciální digitální zvukový procesor Audison Bit One, který způsobil malou revoluci na poli audio procesorů a dodnes nenašel přemožitele. Začátkem roku 2010 se značka Audison rozhodla pustit do světa další novinku, a sice kompletní sérii cenově dostupných reproduktorů a subwooferu Audison VOCE, kde model Audison AV K6 dostal ihned ocenění EISA za nejlepší reproduktory pro rok 2010 - 2011. Každým rokem značka Audison obdrží nějaké významné ocenění od renomovaných asociací jako je EISA.

Audison má seřazené své zesilovače do těchto modelových řad:

  1. Nejvyšší modelová řada Audison THESIS HV VENTI
  2. Druhá nejvyšší modelová řada Audison TH
  3. Řada Audison LRx
  4. Základní série Audison SR (skladem na e-shopu i na kamenné prodejně)
Všechny zesilovače jsou dělané ručně přímo v Itálii (osobně jsem továrnu v roce 2008 navštívil a byl svědkem, jak krůček po krůčku tyto zesilovače vznikají). Zaujalo mě zde například sedm výstupních kontrol kvality!
 
Reproduktory Audison se dělí na základní sérii VOCE a nejvyšší sérii THESISAudison AV K6 (2 pásmové komp. reproduktory) máme i v našem demopanelu na kamenné prodejně a každý se tak u nás může přesvědčit o tom, že se jedná o bezkonkurenční reproduktory v této cenové skupině. Reproduktory s cenovkou 7 990,- Kč se podle našeho názoru vyrovnají zvukem reproduktorů v cenové relaci až okolo 15.000,- Kč, kde jsme je v našem testu srovnávali také s reproduktory Focal 165 KRX2, a to už je opravdu co říci.

Začátkem roku 2011 budeme naskladňovat dostatečné množství běžně prodávaných modelů této značky. Výhoda pro Vás bude v dostatečné skladové dostupnosti a rychlém dodání.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku