Můj účet

Co použít na montáž reproduktorů ve Škoda Octavia 1

Na výměnu předních reproduktorů ve Škodě Octavia 1 použijte

  • MDF podložky pro přední dveře - zde je nutná malá úprava za středobasem, kde se ohne nebo ustříhne plech, který zavazí magnetu. Ohne se cca. 1/3 rohu držáku, nemá vliv na funkčnost! Pokud demontujete spodní plastový držák dveřní výplně, je třeba ho před opětovném nazazení lehce ubrousit v prostředním místě. MDF podložky není nutné kupovat od verze facelift (00->), ale jejich koupi doporučujeme. Středobas v MDF podložce pevněji drží,
  • Adaptéry na připojení reproduktorů (nutné zkontrolovat polaritu reproduktorů!),
  • Fast-On konektory Gladen Z-T-S 2,5mm pro připojení kabeláže na nový středobas.
Přední reproduktory ve Škoda Octavia 1 mají rozměr 165 mm, jedná se o 2-pásmové komponentní reproduktory. Náš Tip na nové přední repráky pro Škoda Octavia 1 jsou německé reproduktory Gladen Alpha 165 nebo levnější alternativa Mac Audio APM Fire 2.16. Nové výškové reproduktory je třeba správně uchytit, uchycení se provádí např. pomocí tavné pistole a upravit i uchycení, ustřihnout resp. ubrousit původní vnitřní úchyt pro výškáč. Kabely můžete ponechat originální z výroby, zkontrolujte ale jestli nejsou někde poškozené. Abyste si hudbu v autě užili opravdu naplno, doporučujeme tlumení dveří. Na kvalitní vytlumení 1 dveří použijte 3, ideálně 4 pláty tlumení Profidamp Alubutyl 18 V2 a 1 plát akustického tlumení Gladen Aero Wave, který roztříhnete na 1/4 nebo ideálně na 1/2 a nalepíte jako druhou vrstvu přímo za středobas. Abychom vám výběr co nejvíce usnadnili, vymysleli jsme pro vás sety reproduktorů do Škoda Octavia 1. Naleznete zde více možností námi vyzkoušených a často montovaných reproduktorů v různých cenových kategoriích. V ceně setů jsou zahrnuty nutné redukce pro montáž reproduktorů.

Vytlumení předních dveří Škoda Octavia 1

Různé rozměry zadních reproduktorů ve Škoda Octavia 1

    Velikost zadních reproduktorů vedle plata ve Škodě Octavia 1 je 4 x 6" u verze combi a 13 cm u verze sedan. Kroužky pro montáž zde zapotřebí nejsou a v případě, že z výroby zadní reproduktory nejsou namontované, instalujte 9 metrů reprokabelu, např. Sinus Live L-CCA-1,5, 4x PIN do ISO kostky (254082) a sadu Fast-On konektorů Gladen Z-T-S 2,5 mm. Na kabelové propojení použijte adaptéry ZRS-AG-2. Náš Tip na nové reproduktory v rozměru 4 x 6" jsou Crunch DSX462 a u 13 cm provedení reproduktory Mac Audio Mac Mobil Street 13.2.

    Odborná montážní dílna autohifi v Brně

    Myslíte si, že montáž nezvládnete nebo nemáte prostor na montáž nových reproduktorů do Škoda Octavia 1? Využijte možnosti odborné instalace v naší montážní dílně v Brně a sjednejte si termín na montáž nových reproduktorů. Montáž můžete objednat telefonicky na 602 547648, na emailu montaze@ahifi.cz nebo se zastavte na prodejně v Brně.

    Autor: Alžběta Mareková
    Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

    Komentáře k článku