Můj účet

Focal představuje řadu novinek

Po delší době představujeme několik novinek od značky Focal. Focal je francouzský výrobce reproduktorů do auta, subwooferů a zesilovačů, ale to je již obecně docela dobře známo - tato značka je už od "devadesátek" velmi oblíbená a žádaná a pro mnohé je tou nejlepší značkou na světě. U značky Focal obdivujeme přístup k detailům - a nejen to. Design a zpracování vyšších řad této značky jsou doslova umělecká díla a je radost držet takové skvosty v rukách - ideálně zabudované ve svém autě! Pro letošní sezónu Focal již počtvrté aktualizoval svoji velmi oblíbenou žlutou řadu reproduktorů Focal Polykevlar, kde se udály změny u gumového závěsu, který je nyní vrstvený - technologie TMD (Tuned Mass Damper) - patentovaná inovace. Tento závěs má speciální profil navržený pro lepší kontrolu efektu rezonance a snížení zkreslení spojeného s deformacemi membrány, středy jsou tak dokonale definované a velmi realistické. Další inovací jsou nové výškové reproduktory, které nesou označení TKME a jsou nově s profilem „M“, který rozšiřuje frekvenční odezvu na 22 kHz s ještě větším snížením zkreslení pro hladké a přesné šíření vysokých výšek. Ve spojení s „push-pull“ motorem, založeným na technologii IAL2, dosahuje velmi nízkých rezonančních frekvencí pro dokonalé harmonické vyvážení. Sady ES 165 KX2E a ES 165 KX3E jsou vybaveny výškovým reproduktorem Focal FRAK ve tvaru „M“. U Focal to nazývají revolucí v Car Audio, která kombinuje hliník a hořčík pro snížení frekvence a skvělé tlumení. Jeho lehkost pomáhá ubrat na agresivitě ve vysokých výškách. Milovníky automobilů značky Tesla a příznivce kvalitního zvuku jistě osloví čtyři nové Plug & Play sety reproduktorů, které jsou přímo vyvinuté pro modely Tesla Model 3 a Tesla Model Y.

Představení všech produktů Focal hezky postupně

  • Výškové reproduktory Focal FRAK - revoluce v audiu do auta. Výškový reproduktor FRAK je exkluzivitou značky Focal. S jedinečnou frekvenční odezvou má hliníková/hořčíková membrána úchvatný zvuk. S profilem „M“ obsahuje patentované technologie, které vašemu systému dodají bezprecedentní dynamiku. Hliník umožňuje získat pevnost membrány pro dobré snížení frekvence, zatímco hořčík poskytuje skvělé tlumení, a díky své lehkosti umožňuje výškovému reproduktoru brilantně hrát v extrémních výškách. Výškový reproduktor Frak se dokonale hodí k ostatním produktům z řady K2 Power M a poskytuje čistý, hi-fi zvuk do auta.
  • Středový reproduktor Focal 3 KM - stejně jako všechny měniče reproduktorů řady K2 Power M je i 3 KM osazen ikonickou sendvičovou membránou K2 z aramidových vláken Focal. A pro ještě větší výkon jej inženýři Focal zkombinovali se svým slavným „M“ profilem. Tento tvar membrány nabízí lepší frekvenční odezvu, lepší rozptyl zvuku a snižuje hloubku reproduktoru. Vlastnosti, které jdou ruku v ruce se silou a dynamikou, kterou dodává membrána K2. Díky tomuto 80mm reproduktoru váš systém poskytne bezchybnou dynamiku a čistý zvuk s vysokou věrností, který poskytuje maximální požitek z poslechu.
  • Středobasy Focal 6.5 KM - reproduktory osazené ikonickou sendvičovou membránou K2 z aramidových vláken Focal. Pro ještě větší výkon jej inženýři Focal zkombinovali se svým slavným „M“ profilem. Tento tvar membrány nabízí lepší frekvenční odezvu, lepší rozptyl zvuku a snižuje hloubku reproduktoru. Vlastnosti, které jdou ruku v ruce se silou a dynamikou, kterou dodává membrána K2. Díky tomuto 165mm reproduktoru váš systém poskytuje bezchybnou dynamiku a čistý zvuk s vysokou věrností.
  • Subwoofer Focal SUB 5 KM - 145mm subwoofer, který je vybaven ikonickou sendvičovou membránou K2 z aramidových vláken Focal. Pro ještě větší výkon jej inženýři z Focal zkombinovali se svým slavným „M“ profilem. Tento tvar membrány nabízí lepší frekvenční odezvu, lepší rozptyl zvuku a snižuje hloubku reproduktoru. Vlastnosti, které jdou ruku v ruce se silou a dynamikou, kterou dodává membrána K2.
  • Koaxiální reproduktory Focal EC 165 KE - audio sada, která se skládá ze dvou 165mm středobasových reproduktorů s integrovanými výškovými reproduktory. Koaxiální reproduktory jsou vybaveny membránou z aramidových vláken Focal.
  • Reproduktory Focal ES 100 KE - ultra kompaktní řešení s působivou citlivostí 90 dB (2,83V / 1m). Skládá se ze dvou 100mm měničů s membránou z aramidových vláken. Slavné žluté membrány řady K2 Power jsou lehké, tuhé a mají vynikající tlumení, aby poskytovaly dynamický zvuk s neuvěřitelnou definicí zvuku. Střed membrány je vybaven fázovovým vrchlíkem pro lepší rozptyl zvuku po vozidle.
  • Reproduktory Focal ES 165 KE - každý, kdo se jen trošku zajímá o autohifi, se musel setkat s reproduktory Focal Polykevlar. Ano, takto se jim kdysi říkalo, jsou typické svojí žlutou polykevlarovou vrstvenou membránou, která umí zahrát neskutečně reálný zvuk. Věřte, že celá řada Focal ES (dříve K2 Power) umí i hodně vysoký výkon. Sada ES 165 KE se skládá ze dvou 165mm středobasových reproduktorů a dvou výškových reproduktorů TKME a představuje kompaktní systém se snadnou instalací.
  • Reproduktory Focal ES 165 K2E - set, který se skládá ze dvou 165mm středobasových reproduktorů a dvou výškových reproduktorů TKME, představuje špičkový systém se snadnou instalací. Membrány reproduktorů K2 umí zahrát super dynamický zvuk ostrý jako břitva.
  • Reproduktory Focal ES 165 K2S - varianta 165mm 2pásmových komponentních reproduktorů ve verzi s malou montážní hloubkou 58 mm.
  • Reproduktory Focal ES 165 KX2E - nejvýkonnější z řady 2pásmových reproduktorů Focal ES s reálným RMS výkonem 120 W. Velká frekvenční výhybka s rozsáhlými možnostmi nastavení zvuku. V tomto setu najdete i super moderní výškové reproduktory Focal FRAK.
  • Reproduktory Focal ES 165 KX3E - 3pásmový set reproduktorů s ohromujícím výkonem a dynamikou, kde v balení najdete jen to nejlepší z řady Focal ES, a to včetně super "výškáče" Focal FRAK.
  • Subwoofer Focal SUB 25 KXE - inovovaný 10" subwoofer, který se od původní verze liší jen v názvu.
  • Subwoofer Focal SUB 30 KXE - inovovaný 12" subwoofer, který se od původní verze liší opět jen v názvu.
  • Subwoofer Focal SUB 25 KXS - plochý 10" subwoofer. Nabízí velmi vysoký výkon, výjimečnou spolehlivost a má ohromující SPL 84,5 dB vzhledem ke svému kompaktnímu designu! Vyznačuje se žlutou Kevlar® membránou, která je lehká, tuhá a má vynikající tlumení, aby poskytovala extrémně dynamické basy. Membrána je připevněná k rámu pomocí nového robustního a velmi spolehlivého pryžového odpružení, jehož exkluzivní tvar byl optimalizován tak, aby umožňoval velmi vysoké vychýlení.
  • Subwoofer Focal FLAX EVO SUB P 30 FSE - plochý, 12″ subwoofer určený pro 28,3litrovou uzavřenou ozvučnici nebo 40litrovou bassreflexovou ozvučnici. Co se týká výkonů, nabídne 300W RMS a frekvenční odezvu od 27 do 500 Hz.
  • Aktivní subwoofer Focal ISUB Active - perfektní způsob, jak doplnit jakýkoli tovární audio systém přidáním výkonných a dynamických basů. Připojuje se k výstupům HI-LOW autorádia pomocí dodávaného kabelu Plug & Play, aby skutečně zlepšil zvukový zážitek, aniž by zabíral místo v kabině nebo zavazadlovém prostoru. Jeho výška 6,3 cm umožní snadné zasunutí pod sedadlo. Díky dostupným nastavením si můžete přizpůsobit reprodukci zvuku. Součástí je také kabelové dálkové ovládání, pomocí kterého si uživatelé mohou upravit úroveň basů podle potřeby.
  • Aktivní subwoofer Focal ISUB Active 2.1 - je dokonalým řešením pro doplnění jakéhokoli továrního audio systému přidáním silných basů a zesílením předních kanálů vozidla (2.1). Připojuje se k vysokoúrovňovým vstupům autorádia pomocí kabelu Plug & Play dodávaného společností Focal, aby skutečně zlepšil zvukový zážitek, aniž by zabíral místo v kabině nebo zavazadlovém prostoru. Je vysoký 6,3 cm na výšku a snadno se zasune pod sedadlo. Díky dostupným nastavením si můžete přizpůsobit reprodukci zvuku. Součástí je také kabelové dálkové ovládání, pomocí kterého si uživatelé mohou upravit úroveň basů podle potřeby.
  • Sada nářadí Focal Tool Set - vysoce kvalitní doplňkový produkt pro instalace a demontáže bez rizika estetického poškození.
  • Limitovaná edice reproduktorů pro Porsche Focal P60 Limited Edition - vytvořená v dílnách Focal. Vysoce kvalitní a exkluzivní sada Plug & Play reproduktorů do auta kompatibilní s vozy Porsche 911 (generace 992) a další. Skládá se ze dvou basových a tří středových reproduktorů vybavených membránou ve tvaru „W“ a dvojicí beryliových výškových reproduktorů s obrácenou kalotou. Tyto exkluzivní technologie zaručují bezkonkurenční úroveň detailů, nezabarvený zvuk, silné a dynamické basy a také ještě větší zvukovou scénu. Snadno se instalují do původních prostor vozidla (přední reproduktory včetně centrálního reproduktoru). Pasují také do Porsche Panamera (971 / 2017 a novější), Porsche Cayenne (PO536 / 2018 a novější), Porsche Taycan (2020 a novější).
  • Reproduktor pro Tesla Focal ICC T3Y 100 - Plug & Play centr + "výškáč" pro automobily Tesla Model 3 a Tesla Model Y. Reproduktor centr se může pochlubit sendvičovou membránou Flax vyrobenou ve Francii s použitím lněného vlákna.
  • Reproduktory pro Tesla Focal IS T3Y 100 - 10cm 2pásmové komponentní reproduktory pro Tesla Model 3 a Y.
  • Reproduktory pro Tesla Focal IC T3Y 100 - 10cm 2pásmové koaxiální reproduktory pro Tesla Model 3 a Y.
  • Subwoofery pro Tesla Focal IW T3Y 200 - basové reproduktory, které jsou speciálně navrženy pro Tesla Model 3 a Model Y. Jsou zaměřeny na ty majitele vozů, kteří chtějí nahradit svůj OEM audio systém řešením Focal, dokonale přizpůsobeným jejich vozidlu. Rychlá a snadná instalace, sada IW T3Y 200 výrazně zlepšuje zážitek z poslechu v autě.
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Související produkty

Focal SUB 25 KXE Doprava zdarmaSubwoofer Focal SUB 25 KXERychlý náhledsubwoofer, Ø 10", 600 W RMS, 84,5 dB (SPL 2,83 V/1 m), 4 + 4 Ω11.990 Kč1 až 4 týdnyFocal SUB 30 KXE Doprava zdarmaSubwoofer Focal SUB 30 KXERychlý náhledsubwoofer, Ø 12", 800 W RMS, 86,5 dB (SPL 2,83 V/1 m), 4 + 4 Ω14.990 Kč1 až 4 týdnyFocal 3 KM Doprava zdarmaStředový reproduktor Focal 3 KMRychlý náhledstředový reproduktor, Ø 80 mm, 60 W RMS, 4 Ω, 89 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 27,3 mm7.990 Kč1 až 4 týdnyFocal SUB 5 KM Doprava zdarmaSubwoofer Focal SUB 5 KMRychlý náhledsubwoofer, Ø 5", 200 W RMS, 86 dB (SPL 2,83V/1m), 4 Ω9.990 Kč1 až 4 týdnyFocal 6.5 KM Doprava zdarmaStředobasy Focal 6.5 KMRychlý náhledstředobasové reproduktory, Ø 165 mm, 120 W RMS, 92,5 dB (SPL 2,83V/1m), 4 Ω, montážní hloubka 54 mm17.990 Kč1 až 4 týdnyFocal K2 Grille 3"Mřížka Focal K2 Grille 3Rychlý náhledmřížka pro Focal 3 KM, Ø 80 mm1.190 Kč1 až 4 týdnyFocal K2 Grille 5"Mřížka Focal K2 Grille 5Rychlý náhledmřížka pro Focal 5 KM, Ø 145 mm1.490 Kč1 až 4 týdnyFocal K2 Grille 6,5" Doprava zdarmaMřížky Focal K2 Grille 6,5Rychlý náhledmřížky pro Focal 6,5 KM, Ø 165 mm2.190 Kč1 až 4 týdnyFocal EC 165 KE Doprava zdarmaReproduktory Focal EC 165 KERychlý náhledkoaxiální reproduktory, Ø 165 mm, 80 W RMS, 4 Ω, 93 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 74 mm11.190 Kč1 až 4 týdnyFocal ES 100 KE Doprava zdarmaReproduktory Focal ES 100 KERychlý náhledkomponentní reproduktory, Ø 100 mm, 60 W RMS, 4 Ω, 90 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 39 mm11.190 KčSklademFocal ES 165 K2E Doprava zdarmaReproduktory Focal ES 165 K2ERychlý náhledkomponentní reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 2 Ω, 93 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 74 mm14.690 KčSklademFocal ES 165 K2S Doprava zdarmaReproduktory Focal ES 165 K2SRychlý náhledkomponentní reproduktory, Ø 165 mm, 70 W RMS, 2 Ω, 88 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 58 mm15.490 KčSklademFocal ES 165 KX2E Doprava zdarmaReproduktory Focal ES 165 KX2ERychlý náhledkomponentní reproduktory, Ø 165 mm, 120 W RMS, 2 Ω, 92,5 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 76 mm21.990 KčSklademFocal ES 165 KX3E Doprava zdarmaReproduktory Focal ES 165 KX3ERychlý náhledkomponentní reproduktory, Ø 165 mm, 120 W RMS, 4 Ω, 93 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 76 mm34.990 KčSklademFocal ES 165 KE Doprava zdarmaReproduktory Focal ES 165 KERychlý náhledkomponentní reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 91 dB (2,83V/1m)12.490 KčSklademFocal SUB 25 KXS Doprava zdarmaSubwoofer Focal SUB 25 KXSRychlý náhledslim subwoofer, Ø 10", 350 W RMS, 84,5 dB (SPL 2,83V/1m), 4 Ω12.490 Kč1 až 4 týdnyFocal SUB P 30 FSE Doprava zdarmaSubwoofer Focal FLAX EVO SUB P 30 FSERychlý náhledsubwoofer, Ø 12", 300 W RMS, 89 dB (SPL 2,83 V/1 m), 4 Ω7.490 Kč1 až 4 týdnyFocal SUB 10 GrilleMřížka Focal SUB 10 GrilleRychlý náhledmřížka pro 10" subwoofer Focal790 Kč1 až 4 týdnyFocal SUB 12 GrilleMřížka Focal SUB 12 GrilleRychlý náhledmřížka pro 12" subwoofer Focal890 Kč1 až 4 týdnyFocal ISUB Active Doprava zdarmaAktivní subwoofer Focal ISUB ActiveRychlý náhledaktivní subwoofer, Ø 8" (200 mm), 130 W RMS7.990 KčSklademFocal ISUB Active 2.1 Doprava zdarmaAktivní subwoofer Focal ISUB Active 2.1Rychlý náhled (1 hodnocení)aktivní subwoofer s 2 kanály navíc, Ø 8" (200 mm), 130 W RMS10.490 KčSklademFocal Tool SetSada nářadí Focal Tool SetRychlý náhledsada plastových vytahováků a nástrojů pro demontáž dveřní výplně790 Kč1 až 4 týdnyFocal P60 Limited Edition Doprava zdarmaLimitovaná edice reproduktorů pro Porsche Focal P60 Limited EditionRychlý náhledlimitovaná edice reproduktorů pro Porsche 911, Panamera, Cayenne a Taycan89.990 Kč1 až 4 týdnyFocal IC T3Y 100 Doprava zdarmaReproduktory pro Tesla 3, Y Focal IC T3Y 100Rychlý náhledkoaxiální reproduktory, Ø 100 mm, 40 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 33,8 mm7.690 KčSklademFocal ICC T3Y 100 Doprava zdarmaReproduktory pro Tesla 3, Y Focal ICC T3Y 100Rychlý náhledcentr s výškovým reproduktorem, Ø 100 mm, 50 W RMS, 4 Ω, 87 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 33,8 mm4.290 KčSklademFocal IS T3Y 100 Doprava zdarmaReproduktory pro Tesla 3, Y Focal IS T3Y 100Rychlý náhledkomponentní reproduktory, Ø 100 mm, 50 W RMS, 4 Ω, 87 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 33,8 mm8.990 KčSklademFocal IW T3Y 200 Doprava zdarmaSubwoofery pro Tesla 3, Y Focal IW T3Y 200Rychlý náhled2 subwoofery, Ø 200 mm, 75 W RMS, 4 Ω, 91 dB (2,83V/1m), montážní hloubka 31 mm10.990 KčSkladem

Podobné články

Analogový vs. "digitální" zesilovač - který vybrat?
Zesilovače jsou nedílnou součástí každého pokročilého audio systému a jejich kvalita, výkon a také třída ovlivňují výsledný zvuk. Jaký zesilovač je právě pro vás nejvhodnější?
Celý článek
Cena pro osobnost nadačního sektoru
Zakladatel a majitel Ahifi Karel Šudák obdržel cenu Fóra Dárců jako Osobnost filantropie. Více informací o tomto ocenění i něco málo o Karlovi se dozvíte v naší aktualitě.
Celý článek
Naučíme vás správně vybrat Plexiclick držák
Naučíme vás, jak správně vybrat držák na SPZ od značky Plexiclick a neudělat chybu! Jsou totiž dvě varianty, které se liší svojí výškou, respektive výškou státní poznávací značky.
Celý článek
Představujeme nové náhradní vozidlo
S přesunem do nové haly v Brně - Líšni máme pro naše zákazníky i nové náhradní vozidlo. Pořídili jsme pro vás Volkswagen Golf VIII ve verzi GTE. Vyzkoušejte si jízdu čistě na el. pohon!
Celý článek

Komentáře k článku