Můj účet

Čištění a údržba kožených sedaček

Čím musíme začít, čističe na kožené sedačky

Na kožené autosedačky zvolte kvalitní čistič kůže Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner. Má složení na vodní bázi, které zajistí příjemné čištění koženky, pravé kůže nebo vinylu. Čistič kůže obsahuje směs mýdel a jemných solventů a dokáže odstranit spoustu nečistot a kontaminantů, které obyčejnou mýdlovou vodu nikdy neodstraníte. Většinou si poradí i s modrým zabarvením od džín.

Práce s čističem na kůži

Před čištěním kožených sedaček vezměte vysavač a vysajte veškeré spáry, aby povrch kůže byl bez jakýchkoliv částic špíny a nedošlo tak k nechtěnému poškrábání struktury kůže. Po vysátí vyzkoušejte pomocí navlhčené utěrky (ve vodě), jestli kůže nepouští barvu. Nyní sáhněte po kartáči na kůži a Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner, který nastříkejte z malé vzdálenosti na sedačku a krouživými pohyby (bez nějakého tlaku) kartáčkem kůži čistěte. Pro jistotu je dobré vyzkoušet čistič na místě, které není příliš vidět, např. na boční nebo spodní straně sedačky, abyste si ověřili, že kůže opravdu nepouští barvu. Čistič kůže můžete nastříkat i přímo do kartáče. Dle znečištění čistěte místo lokálně 20-60 sekund. Následně čistič setřete mikrovláknovou utěrkou z povrchu sedačky a při velkém znečištění celý postup opakujte. Po pár minutách čistič vyschne a ukáže se vám pravý, dokonale matný povrch kůže.

Máme vyčištěno, jdeme nanést ochranu - sealant na kůži

Po vyčištění a následném usušení kůže doporučujeme čerstvě vyčištěnou kůži impregnovat přípravkem Dodo Juice Supernatural Leather Sealant. Jedná se o vysoce účinný "suchý" sealant (ochrana) na kůži, který do určité míry odpuzuje nečistoty. Dokáže uchovat kůži pružnou a poddajnou. Navíc umí kůži vyživit a krásně zvláčnit. Po vyčištění a vyschnutí kůže si vezměte speciální mikrovláknový aplikátor, (my používáme Dodo Juice Blue Roo Polish Applicator), na který naneste pár kapek sealantu a jemně vmasírujte do kůže. Následně nechte působit, neutírejte! Sealant nechte na kůži působit ideálně 24 hodin, než na kůži usednete. Sealantem ošetřená kůže je méně náchylná na popraskání a vysychání. Impregnací kůže tak zajistíte sedačkám mnohem delší životnost. Tato investice má smysl. Vedlejším plusem je skvělá vůně – kůže začne znovu intenzivně vonět - a to se nám líbí!

Spotřeba přípravku na kůži od Dodo Juice

Spotřeba čističe i sealantu je velmi malá, moc to neubývá a oba přípravky vám vydrží na několik interiérů. Poměr cena/výkon je výtečný. Kdo chce navíc ušetřit, může si koupit set Dodo Juice na kůži.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Návod jak aplikovat tekuté stěrače na okno
Tekuté stěrače silně odpuzují vodu i nečistoty, pomáhají udržovat okna čistá a umožní v dešti jízdu bez zapnutých stěračů. V článku se dozvíte jak přípravek správně aplikovat.
Celý článek
Čištění interiéru auta
Postup čištění palubní desky a dalších plastů interiéru vozidla s matným efektem.
Celý článek
Jak postupovat při leštění koncovek výfuku
Postup při leštění kovů a chromu - leštili jsme koncovky výfuku na Mini Cooper S.
Celý článek
Chemická dekontaminace laku
Zbavte svoje auto škodlivých železitých částeček pomocí odstraňovače polétavé rzi, který můžete využít i na efektivní čištění kol.
Celý článek

Komentáře k článku