Můj účet

Čištění přístrojové desky a dalších plastů interiéru

Pokud váháte nad tím, jak vyčistit palubní desku a další plasty interiéru vozidla, máme pro vás tip na populární čistič plastů Poorboy's Natural look. Ten dodává plastům, gumě, vinylům nebo kůži neutrální matný vzhled a navíc krásně provoní interiér vozidla po višních. Poorboy's Natural look je čistič na vodní bázi, nabízí ochranu proti UV-A a UV-B záření, zabraňuje blednutí plastů a odstraní nežádoucí bakterie. 

Příprava před čištěním plastů

Pokud máte plasty v interiéru příliš špinavé, můžete v první fázi použít univerzální čistič interiéru Dodo Juice Total Wipe Out, který interiér perfektně vyčistí a připraví povrch pro aplikaci dalších přípravků. Ve většině případech si však vystačíte s Poorboy's Natural look, který neslouží pouze k dosažení nového matného vzhledu, ale zároveň plasty i čistí. 

Aplikace přípravku a spotřeba

Poorboy's Natural look nikdy neaplikujte na přímém slunci, nebo na rozpálenou palubní desku. Před použitím jej důkladně protřepejte. Aplikace je nejsnadnější pomocí pěnového aplikátoru. Spotřeba tohoto přípravku je reálně velice malá, stačí nanést na pěnový aplikátor pár kapek a můžete začít čistit. Standardní balení o objemu 473 ml vydrží cca na 20-30 vyčištění interierových plastů. Pokud by to přece jen nestačilo, můžete zakoupit i balení o dvojnásobném objemu 946 ml. K dispozici je i velké balení o objemu 3,78 l, které je na objednávku.   

Dokončení čištění interiéru

Po aplikaci přípravku může být povrch palubní desky nebo plastů saténově pololesklý, záleží především na použitém množství. Pokud chcete dosáhnout zcela matného povrchu, doporučujeme následně plasty vyleštit mikrovláknovou utěrkou. Plasty oproti stavu před aplikací ztmavnou a interiér vypadá jako u auta, které právě vyjelo z výrobní linky. A navíc skvěle voní! Pokud jste šetrní k interiéru vašeho vozidla, tak můžete počítat s účinností několika týdnů i měsíců, stačí občas utřít prach.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Jak na správné a šetrné mytí vozidla
Správný postup při mytí auta je důležitý pro čistý a lesklý lak bez škrábanců a v našem článku si ukážeme jak auto šetrně umýt, usušit a vyladit k dokonalosti.
Celý článek
Jak rychle a bezpečně odstranit ptačí trus z laku
Ptačí trus je velmi nebezpečný pro lak auta, který je schopen nenávratně poškodit. Proto je nezbytně nutné trus rychle odstranit a my si v článku ukážeme jak na to.
Celý článek
Jak rychle vyčistit kožený volant a sedačky?
V článku se dozvíte proč a jakými přípravky pravidelně čistit kožený volant a další kožené povrchy.
Celý článek
Vosk, sealant nebo keramická ochrana laku?
Na trhu existuje více možností jak chránit lak auta a každá má svá specifika, výhody i nevýhody. V našem článku se dozvíte jak nejlépe chránit lak vašeho auta.
Celý článek
Jak navoskovat auto
Napsali jsme kompletní návod jak navoskovat lak automobilu, včetně mytí, dekontaminace laku a přípravy před voskováním.
Celý článek
6 kroků k čistému motoru
V tomto článku vám ukážeme, jak šetrně a efektivně vyčistit celý motorový prostor v 6 krocích.
Celý článek
Jak chránit pneumatiky a udržet jejich nový vzhled
Aplikace vosku s karnaubou na pneumatiky od Dodo Juice pro matný efekt a ochranu pneumatik.
Celý článek
Jak správně pečovat o kožené autosedačky
Ukažme si, jak správně pečovat o kožené sedačky, aby nám vydržely dlouho jako nové.
Celý článek

Komentáře k článku