Můj účet

Jak postupovat při leštění chromových koncovek výfuku

Používáme leštěnku na kovy Dodo Juice Motley Blue Metal Polish

Pokud hledáte čím vyčistit chromovou koncovku výfuku, tak již dál hledat nemusíte. Dodo Juice nabízí speciální modrou vodičku, která dokáže rychle vyleštit zanedbaný kov, chrom nebo hliník. Je udivující, jak rychle dokáže tato leštěnka fungovat. Motley Blue je skvělý přípravek pro použití na koncovkách výfuku nebo na leštěných kolech. Oživuje vnější kovové obložení a obnovuje zašlý vzhled všech kovových částí. My jsme tuto leštěnku na kovy a chrom použili na vyleštění hodně zašlých koncovek výfuku Mini Cooper S poslední generace.

Lestenka na kovy dodo juice montely blue metal polish

Práce s leštěnkou kovů Dodo Juice Motley Blue Metal Polish

Než začnete leštit koncovky výfuku, vždy je umyjte vodou s autošamponem, nebo použijte kvalitní detailer. Následně vezměte silný čistič (pokud budete chtít leštit hodně zanedbaný výfuk) a nastříkejte jej na koncovku výfuku, nechte chvíli působit a následně omyjte vodou. Koncovky výfuku vysušte a můžete začít následně s leštěním.

lestenka na kovy dodo juice

Leštíme výfuk pomocí leštěnky na kovy od Dodo Juice

Výfuk na Mini Cooper S byl dost zanedbaný. Výfukové zplodiny byly silně přiškvařené na samotném konci výfuku a nějakou chvíli nám to zabralo - jedna taková koncovka zabere klidně i 60 minut ručního leštění, strojně to jde výrazně rychleji. Koncovku výfuku je třeba vyčistit i ze spodní části, kde to není vidět. My jsme si dali tu práci a vyčistili jsme i vnitřní část výfuku (samotnou trubku).

lestenka na kovy dodo juice

Samotné leštění výfuku

My používáme na leštění koncovek výfuku např. mikrovláknovou utěrku Carbon Collective 350GSM Edgeless Panel Wipe Microfibre Cloth. Vezměte klidně modrou utěrku, trošku leštěnky na ni nalijte a začněte střední silou výfuk leštit. Dokud nebude vše černé pryč, tak opakujte. Před použitím leštěnku vždy pořádně protřepejte. Výfuk na Mini už měl na spodní části mírně poškozenou strukturu chromu, čili tam trošku "vylezly" na povrch malé nerovnosti. Ty vzniknou při vysoké teplotě a pokud výfuk minimálně 2x do roka neleštíte, vznikne bohužel nenávratné poškození, které je ale naštěstí vidět maximálně z půl metru.

lesteni kovy dodo juice

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Návod jak aplikovat tekuté stěrače na okno
Tekuté stěrače silně odpuzují vodu i nečistoty, pomáhají udržovat okna čistá a umožní v dešti jízdu bez zapnutých stěračů. V článku se dozvíte jak přípravek správně aplikovat.
Celý článek
6 kroků k čistému motoru
V tomto článku vám ukážeme, jak šetrně a efektivně vyčistit celý motorový prostor v 6 krocích.
Celý článek
Jak správně pečovat o kožené autosedačky
Ukažme si, jak správně pečovat o kožené sedačky, aby nám vydržely dlouho jako nové.
Celý článek
Chemická dekontaminace laku
Zbavte svoje auto škodlivých železitých částeček pomocí odstraňovače polétavé rzi, který můžete využít i na efektivní čištění kol.
Celý článek

Komentáře k článku