Můj účet

Světelná technika z Dánska - Scangrip

Zimní slunovrat se vyznačuje tím, že dny jsou krátké a noci patří k těm nejdelším v roce. Už v 16:00 hod. je tma, a to může působit na člověka negativně. Málo slunce a hodně tmy vytváří v mnoha lidech ponurou náladu a smutek. Co na to pomáhá pro milovníky detailingu? Zavřít se do garáže a hrát si s autem, leštit lak, čistit interiér, motor, nebo se věnovat jakékoliv mechanické práci. Při těchto "hrátkách" se ale neobejdete bez kvalitního osvětlení. Správné osvětlení garáže je sice super, ale při leštění karoserie je nezbytné svítit si přímo na detail, na kterém právě pracujete, a dvojnásobně to platí u interiéru. Nikdy se při běžném osvětlení garáže nebo dílny nedostanete do všech míst uvnitř vozu. Možná to znáte, vyčistili jste si auto, vysáli, utřeli prach a umyli okna. Ale při první jízdě ve slunečném počasí, kdy slunce dokáže při správném úhlu zasvítit i na místa, která jste zanedbali, je vaše prvotní nadšení z čistého auta pryč. To se vám ale nestane, pokud se naučíte používat detailingové světlo, čelovku nebo mobilní světelný zdroj, který budete mít vždy u sebe a na místě, na kterém právě pracujete. Výsledek vaší práce pak bude stoprocentní a už se nestane, že budete objevovat místa, kde byl stín a nečistota nebyla prostě vidět. Naším doporučením je používat kvalitní detailingová světla Scangrip, která mají špičkové zpracování, ergonomický design a vysokou kvalitu. Pro sezónu 2023 uvedl Scangrip spoustu novinek, které vám zde rádi představíme.

Produktové novinky Scangrip

  • Difuzor Scangrip Diffuser Small - minimalizuje odrazy a tvrdé stíny světla a je použitelný zejména pro kontrolu vysokých míst při lakování, opravě důlků na autě a odstraňování nedokonalostí laku. Nejmenší provedení pro svítilny Minimatch a Sunmatch 3.
  • Difuzor Scangrip Diffuser - je navržen tak, aby rozptyloval a změkčil světlo, což vám umožní osvětlit celý pracovní prostor a vyhnout se tvrdým stínům. Používání SCANGRIP DIFFUSER společně s MULTIMATCH 3 výrazně zvyšuje funkčnost pracovního světla, protože difuzor změkčuje a rozptyluje světlo na povrchu automobilu, takže se vyhnete prudkému světlu a ostrým stínům.
  • Difuzor Scangrip Diffuser Large -  největší difuzor pro MULTIMATCH 8 výrazně zvyšuje funkčnost pracovního světla, protože difuzor změkčuje a rozptyluje světlo na povrchu automobilu, takže se vyhnete prudkému světlu a ostrým stínům.
  • Čelovka Scangrip Head Lite S - kompaktní a pohodlná čelovka, která má černý tkaný pás s měkkou ochrannou vložkou, která zabraňuje otiskům na čele. Přestože je SCANGRIP HEAD LITE S velikostně malý, je optimalizovaný pro maximální výkon, což umožňuje efektivně osvětlovat celý pracovní prostor.
  • Čelovka Scangrip Head Lite A - kompaktní a pohodlně se nosící čelovka, která má také černý tkaný pás s měkkou ochrannou vložkou, která zabraňuje otiskům na čele. Je také vodotěsná (IP54). Pouhým mávnutím ruky před čelovou lampou kdykoli rozsvítíte, nebo naopak zhasnete světlo, abyste efektivně šetřili vestavěnou baterii. Tato jedinečná funkce se dá navíc ovládat i když při práci nosíte ochranné rukavice.
  • Čelovka Scangrip I-VIEW - na rozdíl od jiných světlometů poskytujících paprsek světla je I-VIEW čelovka navržena tak, aby poskytovala optimální pracovní světlo osvětlující celou vaši pracovní plochu. Díky funkci plynulého stmívání lze světelný výkon nastavit podle pracovního úkolu v rozsahu 10 - 100% až do 400 lumenů. V režimu senzoru lze I-VIEW zapnout/vypnout pouze mávnutím ruky před lampou, a to i v silných rukavicích. Čelovka je extrémně lehká a má moderní a dynamický design.
  • Čelovka Scangrip I-MATCH 3 Headlamp - tato čelovka využívá nejmodernější technologii COB LE. Je určena pro bezdrátové použití díky nabíjecímu akumulátoru a poskytuje extrémní a jednolité nasvícení zorného pole. Pouhým mávnutím ruky před čelovou lampou kdykoli rozsvítíte, nebo naopak zhasnete světlo, abyste efektivně šetřili vestavěnou baterii. Tato jedinečná funkce se dá navíc ovládat, i když při práci nosíte ochranné rukavice.
  • LED svítilna na klíče Scangrip Flash Micro R - velmi kompaktní kapesní LED svítilna se světelným tokem 75 lumenů. Intenzitu světla je možné regulovat v rozsahu 10 - 100%.
  • Profesionální tužková LED svítilna Scangrip Pen Lite A - elegantní tenká svítilna pro profesionální uživatele. Speciální clonítko umožňuje měnit úhel světelného kuželu od 10°do 60°. Nabízí světelný tok až 100 lumenů. Dosvit svítilny až 60 m. IP54 - svítilna je voděodolná.
  • Kapesní LED svítilna Scangrip Pocket Lite A - kompaktní svítilna pro profesionální uživatele. Speciální clonítko umožňuje měnit úhel světelného kuželu od 10° do 60°. Nabízí světelný tok až 150 lumenů. Dosvit svítilny je až 70 m.
  • Inspekční světlo Scangrip Stick Lite A - ideální pro ty, kteří ocení kompaktní velikost v kombinaci s jednoduchým ovládáním. Ruční inspekční lampa dodává optimální jas a praktický design. Obsahuje funkci plynulého stmívání v rozsahu 10 - 100%, což vám umožňuje snadné přizpůsobení světelného výkonu právě probíhajícímu pracovnímu úkolu.
  • Pracovní světlo Scangrip Work Lite S - s patentovaným a integrovaným systémem SMART CLIP 4v1 bylo do stejné jednotky integrováno nekolik funkcí. Spona je navržena tak, aby ji bylo možno připnout na pracovní opasek. Dále obsahuje silný magnet, díky kterému je možné světlo umístit skoro kamkoliv. Obsahuje také funkci regulace intenzity světla v rozsahu 10 - 100%.
  • Tužkové pracovní světlo Scangrip Work Pen 200 R - toto světlo poskytuje mimořádně silné osvětlení, a to jak z hlavní lampy (až 200 lumenů), tak z bodové lampy na horní hraně svítilny (150 lumenů), což je pro takovou malou svítilnu zcela výjimečné.
  • LED svítilna Scangrip Torch Lite 400 A - speciální clonítko umožňuje měnit úhel světelného kuželu od 10° do 60°. Nabízí světelný tok až 400 lumenů. Dosvit svítilny až 120 m.
  • Profesionální tužková LED svítilna Scangrip Flash Pen R - díky výrazně vylepšenému světelnému výkonu a kompaktnímu designu je svítilna skutečným pomocníkem po celý pracovní den. FLASH PEN R se dá dobíjet pomocí USB kabelu. Baterie má kapacitu 1100 mAh. Režim zesílení (Boost mode) po aktivaci zvýší světelný výkon ze 150 na 300 lumenů.
  • Pracovní světlo Scangrip Work Lite M - ultra lehká ruční lampa. Světelný tok až 220 lumenů. S patentovaným a integrovaným systémem SMART CLIP 4v1 bylo do stejné jednotky integrováno nekolik funkcí. Spona je navržena tak, aby ji bylo možné připnout na pracovní opasek.
  • LED svítilna Scangrip Torch Lite 400 - speciální clonítko umožňuje měnit úhel světelného kuželu od 10° do 60°. Nabízí světelný tok až 400 lumenů. Dosvit svítilny je až 120 m.
  • Detailingová lampa Scangrip Flood Lite S - vysoce výkonný LED reflektor, až 1000 lumenů, lehký pro přenášení z místa na místo. Robustní a odolné pouzdro reflektoru je vyrobeno z vysoce odolného materiálu, který je konstruován pro nejnáročnější pracovní prostředí.
  • Detailingová lampa Scangrip Nova 2 CAS - tato lampa využívá nejmodernější COB LED technologii se světelným tokem až 2000 lumenů. Díky výměnnému akumulátoru lze světlo provozovat bez připojeného napájecího kabelu. Světlo může být také přímo napájeno z elektrické sítě bez omezení, s pomocí SCANGRIP POWER SUPPLY (03.6123). Vestavěný USB konektor umožňuje světlo zároveň využívat jako powerbanku pro nabíjení mobilního telefonu, tabletu a dalších zařízení. Tělo je vyrobeno z robustní hliníkové slitiny, která je odolná proti nárazům a vibracím. Je proto ideálním pracovním světlem do každého prostředí.
  • Profesionální pracovní světlo Scangrip Vega Lite CAS - světlo, které využívá LED technologii, která poskytuje extrémně vysoký světelný výkon se zcela rovnoměrným osvětlením. Nabízí vysoce kvalitní osvětlení pro různé vnitřní i venkovní plochy. Díky výměnnému akumulátoru lze světlo provozovat bez připojeného napájecího kabelu.
  • Detailingová lampa Scangrip Multimatch R (03.5658) - nepřekonatelný pomocník pro nasvícení velkých ploch při leštění laků, lakování panelů nebo čištění nejrůznějších typů povrchů. Extrémně vysoké CRI (tzv. "index podání barev") zajišťuje maximálně věrné podání barev, které zajišťuje vysoký kontrast i schopnost vidět i ty nejmenší barevné odchylky. Ve srovnání s předchozím modelem má modernizovaný MULTIMATCH R jedinečnou funkci CCT SCAN. Aktivací funkce CCT SCAN bude pracovní světlo automaticky skenovat povrch předmětu s celým spektrem teploty barev v rozsahu od 2500K do 6500K.
  • Pracovní světlo Scangrip Nova 4 CAS - využívá nejmodernější COB LED technologii se světelným tokem až 4000 lumenů. Díky výměnnému akumulátoru lze světlo provozovat bez připojeného napájecího kabelu. Světlo může být také přímo napájeno z elektrické sítě bez omezení, s pomocí SCANGRIP POWER SUPPLY (03.6123). V případě nouze vás zachrání záložní baterie, která poskytne další 2,5 hodiny při světelném toku 400 lumenů. Vestavěný USB konektor umožňuje světlo zároveň využívat jako powerbanku pro nabíjení mobilního telefonu, tabletu a dalších zařízení. Tělo je vyrobeno z robustní hliníkové slitiny, která je odolná proti nárazům a vibracím. Je proto ideálním pracovním světlem do každého prostředí.
  • Pracovní světlo s Bluetooth Scangrip Nova 10 CAS - využívá nejmodernější COB LED technologii se světelným tokem až 10 000 lumenů. Díky výměnému akumulátoru lze světlo provozovat bez připojeného napájecího kabelu. Světlo může být také přímo napájeno z elektrické sítě bez omezení, s pomocí SCANGRIP POWER SUPPLY (03.6123). V případě nouze vás zachrání záložní baterie, která poskytne další hodinu při světelném toku 1000 lumenů. Vestavěný USB konektor umožňuje světlo zároveň využívat jako powerbanku pro nabíjení mobilního telefonu, tabletu a dalších zařízení. Tělo je vyrobeno z robustní hliníkové slitiny, která je odolná proti nárazům a vibracím. Je proto ideálním pracovním světlem do každého prostředí.
  • Pracovní světlo Scangrip Area 10 CAS - světlo, které poskytuje rovnoměrně rozptýlené, příjemné a neoslňující pracovní světlo ideální pro náročného pracovníka, který potřebuje silné a efektivní osvětlení nejen větších ploch, ale dokonce celé místnosti, kde může provádět různé druhy oprav a mnoho dalších úkonů. Díky odolné konstrukci vydrží pád až z jednoho metru. Lampa SCANGRIP AREA 10 CAS je navržena pro osvětlování celé místnosti pod úhlem 180° nebo 360°.
  • Pracovní světlo Scangrip Tower Lite CAS - díky možnosti natočení světla v rozsahu 360° lze světlo umístit do mnoha různých poloh k získání požadovaného úhlu osvětlení. Světlo je možné vysunout až do výšky 2 metrů. Díky výměnnému akumulátoru lze světlo provozovat bez připojeného napájecího kabelu. Světlo může být také přímo napájeno z elektrické sítě bez omezení, s pomocí SCANGRIP POWER SUPPLY (03.6123). SCANGRIP TOWER LITE CAS se systémem QUICK-FOLD lze snadno rozložit a složit zpět. Ve složeném stavu je velmi kompaktní a umožňuje přenášení v jedné ruce.
  • Baterie Scangrip CAS Battery 12V LI-HD 4,0 Ah - slabší baterie pro Scangrip CAS svítilny.
  • Baterie Scangrip CAS Battery 18V LI-POWER 5,2 Ah - silnější baterie pro Scangrip CAS svítilny.
  • Teleskopický stojan pro detailingová a pracovní světla Scangrip Tripod 4,5 m
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Související produkty

Scangrip Head Lite SČelovka Scangrip Head Lite S-15 %Rychlý náhledprofesionální COB LED čelové světlo, až 140 lumenů377 Kč444 KčSklademScangrip DiffuserDifuzor Scangrip Diffuser-15 %Rychlý náhleddifuzor pro změkčení a rozptýlení světla289 Kč340 KčSklademScangrip Diffuser LargeDifuzor Scangrip Diffuser Large-15 %Rychlý náhledvelký difuzor pro změkčení a rozptýlení světla436 Kč513 KčSklademScangrip Diffuser SmallDifuzor Scangrip Diffuser Small-15 %Rychlý náhledmalý difuzor pro změkčení a rozptýlení světla, 4 ks v balení414 Kč487 KčSklademScangrip I-VIEW HARD HAT BRACKETDržák na helmu Scangrip I-VIEW HARD HAT BRACKET-15 %Rychlý náhleddržák čelovky Scangrip na přilbu414 Kč487 Kč1 až 4 týdnyScangrip sklíčko pro svítilnu MATCHPENScangrip sklíčko pro svítilnu MATCHPEN-15 %Rychlý náhlednáhradní sklíčko pro svítilny Scangrip127 Kč149 Kč1 až 4 týdnyScangrip Flash Micro RLED svítilna na klíče Scangrip Flash Micro R-15 %Rychlý náhledLED svítilna na klíče, nabíjecí, 75 lumenů536 Kč631 KčSklademScangrip Pen Lite AProfesionální tužková LED svítilna Scangrip Pen Lite A-15 %Rychlý náhledtužková LED svítilna, až 100 lumenů581 Kč683 KčSklademScangrip Pocket Lite AKapesní LED svítilna Scangrip Pocket Lite A-15 %Rychlý náhledkapesní LED svítilna, až 150 lumenů581 Kč683 KčSklademScangrip Stick Lite AInspekční světlo Scangrip Stick Lite A-15 %Rychlý náhled (2 hodnocení)výkonné univerzální inspekční světlo, nabíjecí, až 150 lumenů581 Kč683 KčSklademScangrip Head Lite AČelovka Scangrip Head Lite A-15 %Rychlý náhledkomfortní COB LED čelové světlo, až 150 lumenů581 Kč683 KčSklademScangrip Bracket Nova BonnetKonzola Scangrip Bracket Nova Bonnet-15 %Rychlý náhledkonzola pro světla NOVA R pro uchycení k teleskopickému držáku581 Kč683 Kč1 až 4 týdnyScangrip Work Lite S (03.5667)Pracovní světlo Scangrip Work Lite S (03.5667)-15 %Rychlý náhledCOB LED pracovní světlo, nabíjecí, až 250 lumenů, bez nabíječky728 Kč856 KčSklademScangrip Work Pen 200 RTužkové pracovní světlo Scangrip Work Pen 200 R-15 %Rychlý náhledLED tužkové pracovní světlo, nabíjecí, až 200 lumenů872 Kč1.026 KčSklademScangrip Torch Lite 400 ALED svítilna Scangrip Torch Lite 400 A-15 %Rychlý náhledvýkonná LED svítilna, až 400 lumenů1.019 Kč1.199 KčSklademScangrip Flash Pen RProfesionální tužková LED svítilna Scangrip Flash Pen R-15 %Rychlý náhledprofesionální LED svítilna, až 300 lumenů, nabíjecí, boost mode1.164 Kč1.369 KčSklademScangrip Work Lite M (03.5641)Pracovní světlo Scangrip Work Lite M (03.5641)-15 %Rychlý náhledCOB LED pracovní světlo, nabíjecí, až 350 lumenů, vč. nabíječky1.164 Kč1.369 KčSklademScangrip Torch Lite 400LED svítilna Scangrip Torch Lite 400-15 %Rychlý náhledvýkonná LED svítilna, až 400 lumenů, nabíjecí1.311 Kč1.542 KčSklademScangrip Flood Lite SDetailingová lampa Scangrip Flood Lite S-15 %Rychlý náhledvýkonný LED reflektor, až 1000 lumenů, nabíjecí1.747 Kč2.055 KčSklademScangrip I-VIEWČelové světlo Scangrip I-VIEW-15 %Poslední kusyRychlý náhledCOB LED čelové světlo, 400 lumenů, nabíjecíProdej skončilScangrip I-MATCH 3 Headlamp Doprava zdarmaČelové světlo Scangrip I-MATCH 3 Headlamp-15 %Rychlý náhledčelová detailingová lampa pro hledání defektů laku, s funkcí ALL DAYLIGHT2.219 Kč2.610 KčSklademScangrip Nova 2 CAS Doprava zdarmaDetailingová lampa Scangrip Nova 2 CAS-15 %Rychlý náhledprofesionální pracovní světlo, až 2000 lumenů, pro CAS akumulátor2.496 Kč2.937 Kč1 až 4 týdnyScangrip CAS Battery 12V LI-HD 4,0 AhBaterie Scangrip CAS Battery 12V LI-HD 4,0 Ah-15 %Rychlý náhledakumulátor pro světla Scangrip CAS1.941 Kč2.284 Kč1 až 4 týdnyScangrip Vega Lite CAS Doprava zdarmaProfesionální pracovní světlo Scangrip Vega Lite CAS-15 %Rychlý náhledprofesionální pracovní světlo, 4000 lumenů, pro CAS akumulátor2.774 Kč3.264 Kč1 až 4 týdnyScangrip CAS Battery 18V LI-POWER 5,2 Ah Doprava zdarmaBaterie Scangrip CAS Battery 18V LI-POWER 5,2 Ah-15 %Rychlý náhledakumulátor pro světla Scangrip CAS3.746 Kč4.407 Kč1 až 4 týdnyScangrip Multimatch R (03.5658) Doprava zdarmaDetailingová lampa Scangrip Multimatch R (03.5658)-15 %Rychlý náhled (1 hodnocení)detailingová lampa pro hledání defektů laku s funkcí CCT SCAN, až 1 200 lumenů, vestavěná powerbanka3.468 Kč4.080 KčSklademScangrip Nova 4 CAS Doprava zdarmaPracovní světlo Scangrip Nova 4 CAS-15 %Rychlý náhledprofesionální pracovní světlo, až 4000 lumenů, pro CAS akumulátor4.718 Kč5.551 Kč1 až 4 týdnyScangrip Tower Lite CAS Doprava zdarmaPracovní světlo Scangrip Tower Lite CAS-15 %Rychlý náhledprofesionální pracovní světlo s integrovaným stojanem, 5000 lumenů, pro CAS akumulátor6.384 Kč7.511 Kč1 až 4 týdnyScangrip Tripod 4,5 m Doprava zdarmaTeleskopický stojan pro detailingová a pracovní světla Scangrip Tripod 4,5 m-15 %Rychlý náhledteleskopický stojan pro detailingová a pracovní světla7.287 Kč8.573 Kč1 až 4 týdnyScangrip Nova 10 CAS Doprava zdarmaPracovní světlo s Bluetooth Scangrip Nova 10 CAS-15 %Rychlý náhledprofesionální pracovní světlo, až 10000 lumenů, pro CAS akumulátor7.495 Kč8.818 Kč1 až 4 týdny

Podobné články

Představujeme produkty značky AudioControl
Nově u nás můžete zakoupit sortiment amerického výrobce AudioControl, který se specializuje na procesory, zesilovače, integraci na tovární systémy a zpracování zvuku.
Celý článek
Několik novinek od Stjärnagloss
Doplnili jsme pro naše zákazníky všechny novinky od Stjärnagloss do virtuálních poliček našeho e-shopu. Došlo také k mírné korekci cen, někde směrem dolů, někde bohužel nahoru.
Celý článek
Podmanivé parfémy do auta i domácností - FOEN
Máme 5 smyslů, jedním z nich je čich. Vůně v našem podvědomí zůstává trvale a pro lepší náladu si můžete jednoduše provonět interiér auta podmanivou vůní od Foen!
Celý článek
Pojďme vyzkoušet nové produkty od Cleantle
Přišel čas na nové, svěží značky z kategorie péče o auto. Jedna z dalších nových značek u nás je Cleantle. Značka, která vzešla z velmi známé značky Cleantech. Brzo skladem!
Celý článek

Komentáře k článku