Můj účet

Představujeme produkty amerického výrobce AudioControl

Nově u nás můžete zakoupit sortiment amerického výrobce AudioControl, který se specializuje na ozvučení nejen vozidel, ale i domácností. Nás bude zajímat samozřejmě první zmíněné, tedy carhifi segment. Do něj AudioControl přináší poměrně unikátní produkty, které mají díky své specializaci a vysoké kvalitě stabilní pozici nejen na americkém trhu. Současným trendem v ozvučení vozidel jsou DSP procesory, ekvalizace založená na měření frekvenční odezvy reproduktorů a integrace na tovární audio systémy. A právě v tom AudioControl vyniká a přináší produkty, které umožní špičkový zvuk v automobilu, bezproblémovou implementaci na složité systémy automobilek a zejména řešení problémů, na které často narážíme u instalací ozvučení do moderních vozidel. Všechny produkty si samozřejmě představíme v této aktualitě.

O značce AudioControl

Jak již název napovídá, ve společnosti AudioControl se točí vše okolo kontroly zvuku a to více než 40let. Zejména ve Spojených státech amerických patří AudioControl k respektovaným a velmi oblíbeným výrobcům nejen ozvučení vozidel, ale i domácností. Sídlo společnosti, včetně výzkumných, vývojových, výrobních a školicích zařízení, vzkvétá v Mountlake Terrace ve státě Washington, v srdci deštného pralesa na severozápadě Pacifiku. Všechny produkty jsou tedy i v dnešní době navrženy a hrdě vyráběny v USA, což zaručuje jejich vysokou kvalitu a spolehlivost. O tom svědčí i pětiletá záruka, kterou AudioControl na své produkty poskytuje. Inženýři AudioControl mají na svědomí hned několik patentovaných technologií, které vytvořily nový způsob, jak zlepšit ozvučení v automobilovém prostředí. A právě na to se v AudioControl zaměřují. Sortiment je poměrně úzký se specializací na špičkové digitální zesilovače, DSP procesory, ekvalizéry, předzesilovače a především škálu produktů pro implementaci nového sound systému na stávající tovární jednotky. K dizpozici jsou i profesionální měřící nástroje, které pomáhají splnit hlavní cíl společnosti AudioControl, jenž dokonale vystihuje jejich slogan "Making good sound great".

Produkty AudioControl 

Jak jsme již v úvodu zmínili, v AudioControl se zaměřují na produkty, které umožní špičkový zvuk v automobilu a usnadní díky svým technologiím implementaci aftermarket ozvučení na tovární systémy moderních vozů. Během našich instalací často narážíme na problémy, které jdou jen velmi obtížně vyřešit bez určitých kompromisů. A jelikož jsme v Ahifi perfekcionisté, stále hledáme řešení, která pomohou s naší touhou dosáhnout v každém vozidle optimálního zvuku v daném rozpočtu. Mezi problémy továrních jednotek, o kterých se u nás příliš nemluví, patří například snižování úrovně nízkých frekvencí při zvýšování hlasitosti. Tovární systémy tak chrání málo kvalitní a nevýkonné reproduktory, tato funkce však zůstává zachována i při jejich výměně. Řešením je patentovaná technologie AccuBASS® od společnosti AudioControl, která je schopna opravit tovární ekvalizaci a zajistit silné a přesné basy za všech okolností. Další problém nastává například při použití high/low převodníků a to jak externích, tak integrovaných v zesilovačích, které přidávají zkreslení i šum a paradoxně odstraňují ze signálu informace o nejnižších frekvencích. A to je nežádoucí při instalaci subwooferu nebo výkonných subwooferů. Aktivní převodníky signálu od AudioControl tento problém samozřejmě také řeší. Často se také setkáváme i se slabým signálem z hlavní jednotky, který způsobí malý výkon zesilovače i sníženou kvalitu zvuku nebo rušení. Řešením jsou opět předzesilovače AudioControl a produkty se schopností zesílit a korigovat signál. Funkce jako AccuBASS®, MILC™ nebo GTO™ jsou součástí většiny produktů AudioControl a pomáhají tak s bezproblémovou integrací na tovární audio systémy. Více o produktech AudioControl se dozvíte níže.

Procesory

DSP procesory patří mezi stěžejní produkty značky. Rozsáhlé zkušenosti společnosti AudioControl se zpracováním signálu v kombinaci se speciálně navrženými 24bitovými DSP procesory nabízí hudebním nadšencům dokonalý zvukový zážitek. Díky mnoha funkcím jako přesná ekvalizace s RTA měřením, nastavitelné výhybky, zpoždění signálu, sčítání/distribuce signálu a AccuBASS® patří DSP procesory AudioControl k těm nejkvalitnějším na trhu. V nabídce najdete 2 špičkové DSP procesory a další produkty pro zpracování signálu. 
  • AudioControl DM-810 - nejvýkonnější 10kanálový DSP procesor od AudioControl se všemi důležitými funkcemi pro zpracování signálu a snadnou integraci na tovární systém. Výbava obsahuje 8 x RCA vstup, 8 x Hi-level vstup, 1 x Toslink, 1 x koax nebo 10 x RCA výstup. Samozřejmostí je v dnešní době možnost doplnění Bluetooth modulu pro Hi-Res streamování hudby.
  • AudioControl DM-608 - druhý DSP procesor od AudioControl s mírně omezenější výbavou avšak se stejným PC softwarem pro nekompromisní nastavení zvuku. Místo 10 zpracovatelných kanálů jich DM-608 nabídne 8 a výbavu doplňuje 6 x RCA vstup, 6 x Hi-level vstup, 1 x Toslink, 1 x koax, 8 x RCA výstup, jinak vše zůstává totožné, včetně volitelného BT modulu.
  • AudioControl DQDX - tak trochu jiný DSP procesor, než na který jste zvyklí. 6kanálový DSP procesor AudioControl DDX obsahuje totožné funkce jako výše uvedené DSP, nastavení a ekvalizaci reproduktorů však můžete provést přímo na šasi procesoru, což se v některých instalacích může hodit.
  • AudioControl Epicenter® - Procesory Epicenter® od Audiocontrol jsou základní komponentou mnoha mistrovských zvukových instalačních systémů. Patentovaný proces digitálně maximalizuje ultra nízké basy na všech typech zdrojového materiálu. Epicenter detekuje nízké kmitočty a poté digitálně obnoví basové základy pro neuvěřitelně přesnou a čitelnou basovou složku ozvučení. 
  • AudioControl Epicenter® Micro - Epicenter Micro navíc kombinuje legendární digitální obnovu basů AudioControl se světově proslulými integračními schopnostmi OEM. Díky vstupům reproduktorů s volitelnou impedanční zátěží a tradičním linkovým vstupům přináší Epicenter Micro ty nejlepší basy v jakémkoli systému. Spouštěcí režimy zahrnují tradiční +12V dálkový vstup, GTO™ Signal Sense a Audio Sense.

Zesilovače s DSP procesorem

Další skupinou zajímavých produktů značky AudioControl představují zesilovače s DSP procesorem. Oceňované zesilovače Audiocontrol v kombinaci s výkonným procesorem, který najdete v samostaných DSP procesorech Audiocontrol DM-608 a DM-810 vám poskytnou dokonalé řešení v jednom produktu. Zesilovače AudioControl Matrix DSP obsahují spoustu funkcí pro snadnou integraci na tovární systém jako je sčítání signálu, AccuBASS® nebo MILC™ spolu s nejlépe znějícím zesílením třídy D na světě, jak v AudioControl skromně tvrdí. Propracovaný program DSP procesoru poskytuje úplnou kontrolu nad všemi funkcemi včetně 30 pásem ekvalizace, zpoždění signálu, zpoždění vstupu, polarity, vstupní i výstupní RTA a spoustu dalších vychytávek v uživatelsky přívětivém prostředí. Vestavěný Option Port je budoucností automobilového audia a umožní streamování ve vysokém rozlišení přímo do DSP. Malou raritou je i certifikát u každého zesilovače s podpisem zaměstnance AudioControl, který zesilovač zkompletoval, otestoval, poslechl i zabalil. Detail, který ale vzbuzuje velkou důvěru.
  • AudioControl D-6.1200 - 6kanálový zesilovač s integrovaným DSP procesorem, který obsahuje veškeré funkce a stejný GUI jako samostatné DSP procesory AudioControl. Vysoký výkon 6 x 125 nebo 3 x 400 W RMS umožní zapojení i velmi výkonných reproduktorů nebo subwooferu. Zesilovače AudioControl Matrix DSP obsahují spoustu funkcí pro snadnou integraci na tovární systém jako je sčítání signálu, AccuBASS® nebo MILC™.
  • AudioControl D-5.1300 - druhý zesilovač ze série Matrix DSP, který diponuje 5 kanály a taktéž integrovaným DSP procesorem. Výkon 4 x 100 + 1 x 300 W RMS při 4 Ω nebo 4 x 200 + 1 x 500 W RMS při 2 Ω je optimální pro zapojení předních reproduktorů v aktivním režimu a výkonný subwoofer. Spousta funkcí přátelských k integraci i možnost Hi-Res streamování hudby je u zesilovačů AudioControl  samozřejmostí.
  • AudioControl D-4.800 - poslední zesilovač s DSP procesorem od AudioControl nabízí 4 kanály s vysokým výkonem 4 x 125 nebo 2 x 400 W RMS při 4 Ohmech. Ideální pro zapojení výkonných reproduktorů v aktivním režimu. Kromě výkonu a skvělého zvuku zaujmou i kompaktní rozměry díky digitální technologii. Audiocontrol D-4.800 v sobě spojuje výkon a inteligentní flexibilitu do jednoho krásného hliníkového šasi.

Vícekanálové a mono zesilovače

V sortimentu najdete i klasické digitální zesilovače, které vynikají skvělým zvukem, vysokým výkonem a kompaktními rozměry. Díky funkcím přátelským k OEM integraci jako je sčítání signálů a patentovaná funkce AccuBASS® představují vícekanálové a subwooferové zesilovače AudioControl ideální řešení pro integraci na tovární audio systém a nabízejí flexibilní a uživatelsky přívětivé směrování a ovládání signálu. Využijete i integrované výhybky Linkwitz-Riley, aktivní vstupy na úrovni reproduktorů nebo volitelný dálkový ovladač ACR-3 pro vyvolání předvoleb a ovládání úrovně. Věnujte méně času instalaci a více času poslechu hudby tak, jak byla interpretem zamýšlena. K dizpozici jsou výkonné zesilovače série ACM v miniaturním šasi, díky kterému je možné zesilovač umístit doslova kamkoliv a to bez omezení na výkonu a kvalitnímu zvuku AudioControl.

Produkty pro integraci na tovární systém

Každá automobilová značka a konkrétní model vozidla je jiný, takže instalace vylepšeného zvukového systému může být často složitá. Většina továrních hlavních jednotek plní v současnosti mnohem více funkcí než pouze rádio. Jsou řídicím centrem pro informační a zábavní systém vozidla a jejich výměna je velmi nákladná (pokud je vůbec možná), navíc nedosáhnete obvykle velkého zlepšení zvuku. Díky produktům pro upgrade továrního systému od AudioControl bude váš tovární systém znít skvěle za každých okolností! Chcete přidat do vašeho ozvučení subwoofer, nebo plánujete vyměnit celý systém? V obou případech získáte s produkty AudioControl nejkvalitnější možný signál z vašeho továrního zvukového systému do nových zesilovačů. Přepínače pro výběr zatížení znamenají, že integrace OEM nebyla nikdy snazší a produkty AudioControl budou správně fungovat i s těmi nejjemnějšími továrními zvukovými systémy. Vykompenzujete také továrně kolísající a přeekvalizované basy pomocí patentované funkce AccuBASS® společnosti AudioContol a ovládejte subwoofer pomocí přiloženého ovládání úrovně ACR-1.
  • AudioControl LC1i - aktivní 2kanálový high/low převodník a předzesilovač pro zesílení vstupního signálu.
  • AudioControl LC2i - aktivní 2kanálový high/low převodník s funkcí AccuBASS® pro korekci poklesu basů.
  • AudioControl LC2i Pro - aktivní 2kanálový high/low převodník s funkcí AccuBASS® pro korekci poklesu basů a ovládáním subwooferu.
  • AudioControl LC6i - aktivní 6kanálový high/low převodník.
  • AudioControl LC7i - aktivní 7kanálový high/low převodník s funkcí AccuBASS® pro korekci poklesu basů.
  • AudioControl LC8i - aktivní 7kanálový high/low převodník s AUX vstupem.
  • AudioControl Matrix Plus - 6kanálový předzesilovač pro zlepšení dynamického rozsahu a silný signál bez šumu.

Nástroje pro měření a nastavení zvuku

AudioControl nabízí jako jeden z mála výrobců i kompletní portfolio pro měření a nastavení zvuku. Ostatně jedná se o hlavní směr, kterému se v AudioControl věnují. Zakoupit můžete profesionální RTA (Real Time Analyzer) pro testování zvuku v reálném čase, mikrofony pro měření frekvenční odezvy reproduktorů a další příslušeství pro kompletní mobilní řešení měření zvuku.
  • AudioControl DM-RTA - nástroj pro testování zvuku v reálném čase, který vychází z odkazu profesionálních produktů pro měření zvuku. Přináší všechny nezbytné nástroje do jednoho nepostradatelného rozhraní. DM-RTA vám pomůže posunout ozvučení vašeho auta, lodi, nebo domácího kina na novou úroveň dokonalosti. 
  • AudioControl CM-20 - vynikající cenově dostupný mikrofon pro měření zvuku s chvályhodnou frekvenční odezvou v dané ceně za svou cenu. CM-20 je elektretový kondenzátorový mikrofon s všesměrovým snímačem, phantomovým napájením a XLR konektorem. Ideální hlavní i záložní mikrofon pro každodenní použití.
  • AudioControl Josephson C550H - přesný všesměrový měřicí mikrofon od Josephson Engineering, který je tepelně upraven pro stabilitu a vyrobený v Kalifornii. Tyto mikrofony jsou individuálně kalibrovány a přizpůsobeny citlivosti v zařízeních Josephson. Průměr špičky dokonale pasuje na nominální ½” kalibrátory. Jedná se o vynikající produkt a skvělou hodnotu pro přístrojový mikrofon a je dodáván s montážní sponou a vinylovým pouzdrem.
  • AudioControl DM-RTA PRO KIT - kompletní sada, která obsahuje vše, co potřebujete pro kompletní mobilní řešení měření zvuku. V poutavém modrém pevném pouzdře najdete real time analyzer DM-RTA, AC napájecí zdroj, měřicí mikrofon CM-20, všechna potřebná propojení a vlastní testovací kabely pro měření na úrovni linky a reproduktorů. Součástí je také AC-BT24 Bluetooth Streamer, který vám umožní připojit se k DM-RTA pomocí vašeho tabletu nebo telefonu.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Související produkty

AudioControl AC-BT24 Doprava zdarmaBluetooth modul AudioControl AC-BT24Rychlý náhledbluetooth modul pro streamování hudby v Hi-Res kvalitě3.990 KčSklademAudioControl ACM-1.300 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl ACM-1.300Rychlý náhled1kanálový zesilovač, 1 x 175 / 300 W RMS (4 / 2 Ω), třída D, miniaturní rozměry6.990 KčSklademAudioControl ACM-2.300 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl ACM-2.300Rychlý náhled2kanálový zesilovač, 2 x 75 / 1 x 300 W RMS (4 Ω), 2 x 150 W RMS (2 Ω), třída D, miniaturní rozměry8.990 KčSklademAudioControl ACM-4.300 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl ACM-4.300Rychlý náhled4kanálový zesilovač, 4 x 50 / 2 x 150 W RMS (4 Ω), 4 x 75 W RMS (2 Ω), třída D, miniaturní rozměry8.990 KčSklademAudioControl ACR-1AudioControl ACR-1Rychlý náhleddálkové ovládání pro zesilovače a procesory Audiocontrol1.290 KčSklademAudioControl ACR-3AudioControl ACR-3Rychlý náhleddálkové ovládání pro zesilovače a procesory Audiocontrol1.290 KčSklademAudioControl CM-20 Doprava zdarmaMikrofon AudioControl CM-20Rychlý náhledmikrofon pro měření zvuku3.690 Kč1 až 4 týdnyAudioControl D-4.800 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl D-4.800Rychlý náhled4kanálový zesilovač s DSP procesorem, 4 x 125 / 2 x 400 W RMS (4 Ω), 4 x 200 W RMS (2 Ω), třída D22.990 Kč1 až 4 týdnyAudioControl D-5.1300 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl D-5.1300Rychlý náhled5kanálový zesilovač s DSP procesorem, 4 x 100 + 1 x 300 W RMS (4 Ω), 4 x 200 + 1 x 500 W RMS (2 Ω), třída D32.990 Kč1 až 4 týdnyAudioControl D-6.1200 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl D-6.1200Rychlý náhled6kanálový zesilovač s DSP procesorem, 6 x 125 / 3 x 400 W RMS (4 Ω), 6 x 200 W RMS (2 Ω), třída D32.990 Kč1 až 4 týdnyAudioControl DM-608 Doprava zdarmaDSP procesor AudioControl DM-608-44 %AkceRychlý náhled8kanálový DSP procesor, 6 x RCA vstup, 6 x Hi-level vstup, 1 x Toslink, 1 x koax, 8 x RCA výstup8.999 Kč15.990 KčSklademAudioControl DM-810 Doprava zdarmaDSP procesor AudioControl DM-810Rychlý náhled10kanálový DSP procesor, 8 x RCA vstup, 8 x Hi-level vstup, 1 x Toslink, 1 x koax, 10 x RCA výstup17.990 Kč1 až 4 týdnyAudioControl DM-RTA Doprava zdarmaAudioControl DM-RTARychlý náhlednástroj pro analýzu zvuku v reálném čase25.990 Kč1 až 4 týdnyAudioControl DM-RTA PRO KIT Doprava zdarmaAudioControl DM-RTA PRO KITRychlý náhledkompletní sada pro měření zvuku34.990 Kč1 až 4 týdnyAudioControl DQDX Doprava zdarmaDSP procesor AudioControl DQDXRychlý náhledDSP procesor s ekvalizérem, výhybkami a zpožděním signálu, 6 x RCA vstup, 6 x RCA výstup10.990 Kč1 až 4 týdnyAudioControl Epicenter® Doprava zdarmaProcesor AudioControl Epicenter®Rychlý náhledprocesor pro obnovu basů, 2 x RCA vstup, 2 x RCA výstup5.490 Kč1 až 4 týdnyAudioControl Epicenter® Micro Doprava zdarmaProcesor AudioControl Epicenter® MicroRychlý náhledprocesor pro obnovu basů a high/low převodník, 2 x RCA vstup, 2 x RCA výstup9.990 KčSklademAudioControl EQL Doprava zdarmaEkvalizér AudioControl EQLRychlý náhleddvoukanálový ekvalizér, 2 x RCA vstup, 2 x Hi-Level vstup, 2 x RCA výstup6.990 Kč1 až 4 týdnyAudioControl EQX Doprava zdarmaEkvalizér AudioControl EQXRychlý náhleddvoukanálový ekvalizér s dvoupásmovou výhybkou, 2 x RCA vstup, 2 x Hi-Level vstup, 2 x RCA výstup9.990 Kč1 až 4 týdnyAudioControl Josephson C550H Doprava zdarmaMikrofon AudioControl Josephson C550HRychlý náhledšpičkový mikrofon pro měření zvuku18.990 Kč1 až 4 týdnyAudioControl LC-1.1500 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl LC-1.1500TipRychlý náhled1kanálový zesilovač, 1 x 850 / 1500 W RMS (4 / 2 Ω), třída D19.990 KčSklademAudioControl LC-1.800 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl LC-1.800TipRychlý náhled1kanálový zesilovač, 1 x 500 / 800 W RMS (4 / 2 Ω), třída D12.990 KčSklademAudioControl LC-4.800 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl LC-4.800TipRychlý náhled4kanálový zesilovač, 4 x 125 / 2 x 400 W RMS (4 Ω), 4 x 200 W RMS (2 Ω), třída D15.990 KčSklademAudioControl LC-5.1300 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl LC-5.1300TipRychlý náhled5kanálový zesilovač, 4 x 100 + 1 x 300 W RMS (4 Ω), 4 x 200 + 1 x 500 W RMS (2 Ω), třída D22.990 KčSklademAudioControl LC-6.1200 Doprava zdarmaZesilovač AudioControl LC-6.1200TipRychlý náhled6kanálový zesilovač, 6 x 125 / 3 x 400 W RMS (4 Ω), 6 x 200 W RMS (2 Ω), třída D22.990 KčSklademAudioControl LC1i Doprava zdarmaHigh/low převodník AudioControl LC1iTipRychlý náhledaktivní 2kanálový high/low převodník a předzesilovač2.590 KčSklademAudioControl LC2i Doprava zdarmaHigh/low převodník AudioControl LC2iTipRychlý náhledaktivní 2kanálový high/low převodník s funkcí AccuBASS®3.290 KčSklademAudioControl LC2i Pro Doprava zdarmaHigh/low převodník AudioControl LC2i ProTipRychlý náhledaktivní 2kanálový high/low převodník s funkcí AccuBASS® a ovládáním subwooferu4.290 KčSklademAudioControl LC6i Doprava zdarmaHigh/low převodník AudioControl LC6iRychlý náhledaktivní 6kanálový high/low převodník5.390 KčSklademAudioControl LC7i Doprava zdarmaHigh/low převodník AudioControl LC7iRychlý náhledaktivní 6kanálový high/low převodník s funkcí AccuBASS®5.990 KčSklademAudioControl LC8i Doprava zdarmaHigh/low převodník AudioControl LC8iRychlý náhledaktivní 8kanálový high/low převodník s AUX vstupem7.490 KčSklademAudioControl Matrix Plus Doprava zdarmaAudioControl Matrix PlusRychlý náhled6kanálový předzesilovač, 6 x RCA vstup, 6 x RCA výstup5.990 KčSklademAudioControl Three.2 Doprava zdarmaEkvalizér AudioControl Three.2Rychlý náhledzabudovatelný ekvalizér / předzesilovač s výhybkou, 2 x RCA vstup, 2 x AUX vstup, 6 x RCA výstup9.290 Kč1 až 4 týdny

Podobné články

Novinky v sortimentu značky Hifonics
Před Vánocemi jsme doplnili na e-shop velké množství novinek od Hifonics. Kdo má tuto značku rád, ať zpozorní. Nové zesilovače, subwoofery a příslušenství.
Celý článek
Focal je první na světě v ... (více v článku)
Focal v minulosti přinášel opakovaně unikátní řešení v technologiích a designu reproduktorů do auta. Nyní uvádí na trh nový typ membrány a zároveň hned několik novinek.
Celý článek
Představujeme italskou značku Harmony
Nově u nás najdete sortiment značky Harmony, která spadá pod italského high-end výrobce ESB Audio. Produkty Harmony jsou však výrazně levnější, přesto si zachovávají vysokou kvalitu zvuku i zpracování.
Celý článek
Několik novinek od Nakamichi
S pravidelným naskladněním produktů od japonského výrobce Nakamichi představujeme několik novinek a jinak tomu není ani tentokrát, v nabídce najdete nová autorádia a subwoofery.
Celý článek
Nově dovážíme sortiment značky Stinger
Jako novinku na našem eshopu najdete sortiment amerického výrobce Stinger, který nabízí špičkovou kabeláž, montážní materiál a další produkty pro ozvučení vozidel.
Celý článek
Harmonic Harmony - high-end z Indonésie
Špičkové signálové kabely nejvyšší kvality a další produkty pro audiofilní zvuk v automobilu. Představujeme Harmonic Harmony.
Celý článek

Komentáře k článku