Můj účet

Tři nové aktivní subwoofery od Hertz

Italský Hertz se řadí mezi nejoblíbenější světové výrobce car audio segmentu a jinak tomu není ani u nás v České republice. Produkty Hertz napříč všemi důležitými kategoriemi našeho eshopu patří k těm vůbec nejprodávanějším. Za jejich vysokou oblibou stojí zdařilá kombinace moderního designu, kvalitního zvuku a zpracování a v neposlední řadě i zajímavé ceny. Za zmínku stojí i důsledná promyšelnost všech parametrů, konstrukce a dlouhá doba testování všech vlastností před uvedením na trh. To vše platí i pro tři nové aktivní subwoofery, které Hertz nedávno představil a my se na ně blíže podíváme v této aktualitě.

Hertz CBA 250

Nejprve si představíme aktivní subwoofer Hertz CBA 250. Ten svou konstrukcí vychází z populárních subwooferů Audison, které společně s Hertz a Connection společně spadají pod italskou společnost Elettromedia. Subwoofer tedy vyniká zejména velmi kompaktním plochým designem uzavřené ozvučnice o rozměrech pouhých 440 x 330 x 135 mm. V zavazadlovém prostoru tedy zaujme minimum místa, přesto díky 10palcovému měniči a integrovanému zesilovači třídy D o výkonu 250 W RMS výrazně podpoří dynamiku ozvučení vašeho automobilu. Design subwooferu je označován 2S² (2 strany / 2 zvuky), což umožňuje přizpůsobit jeho zvuk dle otočení subwooferu směrem dolů nebo naopak nahoru. Důležitým prvkem je i svorkovnice SSP (Sub Smart Plug), která je opatřena jediným konektorem Plug & Play, aby bylo možné subwoofer snadno a bezpečně odpojit a vyndat z kufru. Spolehnout se můžete na ovládací panel s dolní pásmovou propustí, nastavitelným zesílením basů a subsonic filtrem. Samozřejmostí je také vysokoúrovňový vstup pro snadnou integraci na tovární systém a RCA nízkoúrovňové vstupy pro aftermarket zdroje. Součástí ozvučnice je také robustní kovová mřížka pro úplnou ochranu měniče subwooferu, dálkové ovládání a nožky s vložkami na suchý zip pro bezpečné použití v zavazadlovém prostoru.

Hertz DBA 201

Druhý z aktivních subwooferů Hertz DBA 201 se vyznačuje odlišnou konstrukcí i celkovým zaměřením. Klasický design subwooferu zaujme především dvojicí pasivních měničů, které pracují v harmonii s aktivním subwooferem o průměru 200 mm a společně poskytují hluboké a přesné basy. I přes měnší měnič a nepatrně nižší výkon zesilovače o hodnotě 220 W RMS, jsou nízké frekvence bohatší a údernější, s pocitově vyšším výkonem, což je dáno právě díky pasivním měničům. Prvně zmíněný subwoofer Hertz CBA 250 představuje vyšší řadu Cento a má tedy blíže směrem k sound quality i díky své konstrukci, naopak model Hertz DBA 201 z modelové řady Dieci potěší vyznavače mohutných a úderných basů. Potěší i je prakticky totožný ovládací panel se spoustou nastavení zvuku, Plug & Play připojení pro snadnou integrací na tovární audio systém nebo dálkové kabelové ovládání.  

Hertz DBA 201 F

A dotřetice nejmenší z nových aktivních subwooferů. Hertz DBA 201 F představuje snadné řešení pro interiéry snad všech automobilů. Bezpečně se vejde pod sedačku řidiče nebo spolujezdce díky svému plochému designu. Subwoofer klame svým kompaktním tělem a překvapí vás bohatým a přesným podáním nízkých kmitočtů. Uzavřená ozvučnice subwooferu DBA 201 F je optimalizovaná pomocí simulace FEM a zajišťuje vysoký výkon s maximalizací výstupu subwooferu. Uvnitř ozvučnice se ukrývá měnič u průměru 200 mm (8") s masivním magnetem pro optimální kontrolu při nejvyšší výchylce membrány. O výkon se stará integrovaný zesilovač třídy D o výkonu 220 W RMS, tedy stejný zesilovač jako u výše uvedeného modelu DBA 201 F. K dispozici je i ovládací panel s totožnými funkcemi a v balení najdete také dálkové ovládání. 

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Focal představil vylepšenou řadu K2P (ES)
Focal a jeho legendární řada Polykevlar prošla proměnou. Nejen to je ale nové, v nabídce se objevily nové Plug & Play reproduktory pro Tesla Model 3 a Model Y.
Celý článek
Analogový vs. "digitální" zesilovač - který vybrat?
Zesilovače jsou nedílnou součástí každého pokročilého audio systému a jejich kvalita, výkon a také třída ovlivňují výsledný zvuk. Jaký zesilovač je právě pro vás nejvhodnější?
Celý článek
Na návštěvě v Gladenu, školení a novinky
Právě jsme se vrátili z návštěvy v německém Gladenu a rádi bychom vám ukázali novinky a jaké bylo školení. Víte, že produkty Gladen a Mosconi pro vás dovážíme už více jak 10 let?
Celý článek
Zúčastnili jsme se tréninku P. Steinbachera!
Náš technik Ján Dadej se zúčastnil 7denního tréninku s Peterem Steinbacherem alias PSsound. Spoustu zajímavostí a mnoho dalšího se dočtete v tomto netradičním článku.
Celý článek
Alpine novinky pro 2023/2024
Nová řada reproduktorů Alpine S2, Alpine R2, Alpine HDZ Status a mnoho dalšího. Každý den pro vás aktualizujeme naše webové stránky. Právě přinášíme novinky Alpine!
Celý článek
Audible Physics - SQ lahůdka z Indonésie
S radostí představujeme prvotřídního výrobce reproduktorů Audible Physics. Produkty zaměřené striktně na špičkovou kvalitu zvuku nyní nově na Ahifi!
Celý článek

Komentáře k článku