Můj účet

Představujeme Comfortmat - revoluci v odhlučnění vozidel

Nové technologie ve všech průmyslových odvětvích urychlují modernizaci produktů, ale i samotné výroby. Pro automobilový průmysl to platí dvojnásob a profesionální odhlučnění vozidel, kterým se již 7 let zabýváme, není výjimkou. Pro odhlučnění vozidel jsme používali několik posledních let tlumící materiály Profidamp a Gladen, které ve své době patřily k těm nejkvalitnějším na trhu, nicméně poslední dobou jsme věděli, že musíme přijít s něčím novým, něčím mnohem kvalitnějším a zejména výrazně účinnějším. Doba si to jednoduše žádá a my neradi usínáme na vavřínech. Hledali jsme několik měsíců, porovnávali produkty mnoha známých i méně známých výrobců z různých koutů světa, testovali materiály a to jen proto, abychom vám, zákazníkům, mohli poskytovat i nadále ty nejkvalitnější služby. Volba byla nakonec jednoduchá a jasně u nás zvítězila ruská společnost Comfortmat. Z jakých důvodů? To se dozvíte na dalších řádcích.

Proč právě Comfortmat?

Po důkladné analýze jsme se zaměřili zejména na trh země, kde samotné odhlučnění vozidel má svůj původ - tedy Rusko. Země, kde jsou nejnáročnější klimatické podmínky pro odhlučnění vozidel, země, ze které pochází nejvíce výrobců tlumících materiálů. V našich končinách je známý především výrobce STP, v samotném Rusku je trh výrazně pestřejší a firmy z automobilového průmyslu zde pracují, kromě několika méně významných výrobců, zejména s materiály již zmíněného výrobce STP a Comfortmat. Prozradíme vám, že jsme měli původně v plánu získat pod svá křídla právě společnost STP a pracovat s jejich materiály a to převážně z toho důvodu, že materiály dobře známe a jsou populární i v České republice. Tento záměr jsme však měli pouze do té doby, než se nám dostaly do rukou produkty Comfortmat, které nám výrobce laskavě všechny zdarma zaslal. Zásilka nám po doručení způsobila malý celofiremní šok, něco takového jsme popravdě vůbec nečekali. Ale o tom až později, nyní se vraťme k představení samotné společnosti.

Comfortmat je rychle rostoucí, progresivní výrobce s desetiletou historií, který díky novým technologiím výroby a svým hi-tech materiálům momentálně zcela válcuje ruský trh. Stačí zadat na instagramu hashtag #Comfortmat a budete překvapeni kolik na vás vyskočí příspěvků a firem zabývajících se odhlučněním. Ačkoliv STP disponuje vysoce kvalitními materiály, Comfortmat nastartoval novou éru odhlučnění, vytlačuje STP do pozadí a získává na obrovské popularitě. Jak je to možné? Comfortmat přinesl do automobilového průmyslu zcela nové technologie umožňující maximální efektivitu, nižší hmotnost materiálů, stálou účinnost i v extrémních teplotách a v neposlední řadě velmi snadnou aplikaci. To vše bylo možné dosáhnout pouze mnohaletým výzkumem v laboratořích Comfortmat, nejvyšší kontrolou kvality v každé fázi výroby, modernizací výrobních strojů se zapojením předních světových odborníků do automatizace výrobních linek a vytvoření výzkumného centra vybaveného nejmodernějšími zařízeními. Vysoce kvalifikovaní odborníci společnosti Comfortmat mají rozsáhlé vědecké a výrobní zkušenosti, pravidelně provádějí nezbytné fyzikální a mechanické zkoušky a disponují odbornými znalostmi z oblasti vibroakustických vlastností automobilů. Díky tomu mohou výrobky Comfortmat™ splňovat ty nejnáročnější požadavky současného automobilového trhu. 

O tlumících materiálech Comfortmat

Nemáme rádi superlativy a sdělení, že je nějaký výrobek nejlepší, nebo nejkvalitnější. Každý výrobce v něčem vyniká a v něčem méně. U společnosti Comfortmat však můžeme směle říci, že kvalitnější a zejména účinnější materiály pro odhlučnění vozidla jednoduše nenajdete. Odhlučnění děláme již přes 7 let, vyzkoušeli jsme desítky tlumících materiálů nejrůznějších výrobců a výsledky materiálů Comfortmat jsou jednoduše nepřekonatelné. Brzy vám přineseme spoustu podrobností, testů, srovnání a sami se rychle přesvědčíte i na naších montážích, kam se odhlučnění vozidel za poslední roky dostalo a jaké účinnosti lze dosáhnout. Výsledek je až zarážející, bavíme se tu o materiálech, které jsou schopné snížit hluk až o 80%, což je číslo, které bylo doposud zcela nemožné. Je to díky novým materiálům, které nemají ve světě obdoby. Za zmínku stojí například nové prémiové antivibrační materiály Dark, které mají nejvyšší poměr účinnosti a zároveň nejnižší hmotnosti na světě, antivibrační materiály Extreme s nejvyšší účinností na světě nebo unikátní zvukově izolační materiály s protihlukovou membránou pro maximální možné odhlučnění. Materiály Comfortmat se také chlubí stejnou účinností v horku i mrazu a jejich samolepící vrstva vydrží teploty od -50 do 150 °C. Nehrozí tedy, že by se po čase samovolně odlepily. Neodlepí se dokonce ani pod vodou, což jsme si sami již otestovali. Dalším benefitem je 100% odolnost vůči vodě a vlhkosti, materiály nehnijí, neabsorbují vlhkost a nerozkládají se. Ve společnosti Comfortmat pracují perfekcionisté, každá plocha v autě, ať už to jsou dveře, podlaha, nebo střecha mají vlastní specifický materiál, který byl vytvořen speciálně pro danou plochu. Důvodem jsou rozdílné zdroje hluku, složení a tvar karoserie nebo reliéf odhlučňované plochy. Na každou plochu je k dispozici i několik variant, pro které se můžete rozhodnout. Comfortmat své materiály rozděluje na tři modelové řady - Standard, Premium a Expert a na jejich nejzajímavější zástupce se za chvíli podrobněji podíváme. Ještě nám dovolte shrnout ty nejdůležitější vlastnosti materiálů Comfortmat:

  • Maximální možná schopnost zamezit vibracím a pronikání hluku do interiéru vozidla díky prémiovým materiálům.
  • Bezkonkurenční poměr hmotnosti a účinnosti, který bylo možné dosáhnout díky unikátním technologiím výroby.
  • Patentované technologie jako DarAir, HotAl II, inFliz, BitFoil II a další, které zaručují ty nejlepší fyzikální vlastnosti materiálů. 
  • Extrémní přilnavost díky samolepící vrstvě, která zaručuje stejný lepící účinek při teplotách od -50 do +150 stupňů.
  • Absolutní odolnost proti vodě a vlhku - materiály nehnijí, neabsorbují vlhkost a nerozkládají se a neodplepí se ani pod vodou.
  • Stejná účinnost ve všech klimatických podmínkých - nezáleží jestli mrzne, nebo je horko, materiály si zachovávají vždy stejné vlastnosti.
  • Unikátní a nezaměnitelný design s mřížkou, která usnadňuje aplikaci a zároveň chrání produkty proti padělání. 
  • Menší poškození životního prostředí - V létě se auto zahřívá méně a nemusíte používat klimatizaci na maximální výkon. V chladném období je zapotřebí méně času na zahřátí interiéru vozu. To vám pomůže šetřit palivo efektivně a snižuje škodlivé emise.

1. Antivibrační materiály Comfortmat

Antivibrační materiály slouží k zamezení vibrací a rezonancí ve vozidle. Jejich použití je nutné pro odhlučnění vozidla, protože vibrace jsou výrazným zdrojem hluku o určité frekvenci, které je nutné zcela zamezit. Aplikují se vždy jako první vrstva, na kterou se následně aplikuje druhá protihluková vrstva. Comfortmat rozlišuje celkem 4 druhy antivibračních materiálů, které nabízí v několika různých tloušťkách.
  • Comformat Standard S2 - základní antivibrační materiál řady Standard, který se svými vlastnostnostmi vyrovná i prémiovým produktům konkurenčních výrobců. Disponuje několika technologiemi, které zaručují vysokou přilnavost, účinnost a komfortní aplikaci. K dostání v tloušťce 1,5 mm, 2 mm a 3 mm. 
  • Comformat Gold G2 - technologicky pokročilejší antivibrační materiál Gold patří také do řady Standard. Vyniká zejména ještě vyšší přilnavostí, která je nejvyšší ze všech antivibračních materiálů Comfortmat a lehce tužší hliníkovou folií. To vše pří mírném snížení hmostnosti. Materiály Gold jsou dostupné v tloušťce 2 mm, 3 mm a 4 mm. 
  • Comformat Dark Premium D2 - materiály Dark patří do modelové řady Premium a jsou opravdovou lahůdkou. Žádný jiný antivibrační materiál na světě nedisponuje takovým poměrem hmotnosti materiálu a jeho účinnosti. Jeho měrná hmotnost je pouhých 2,1 kg / m² a přitom akustický ztrátový činitel (MLF) je na vysoké hodnotě 0,35. Pro srovnání konkurenční STP Black Gold ve stejné tloušťce i ceně disponuje měrnou hmotností 3,68 kg / m² a MLF pouhých 0,25 (čím vyšší, tím lepší). Řada Dark je dostupná v tloušťce 2,3 mm, 3 mm a 4 mm.
  • Comformat Extreme - antivibrační materiál pro náročné a zároveň nejúčinnější materiál na světě s tloušťkou 3,5 mm a akustickým ztrátovým činitelem na extrémní hodnotě 0,63. K dostání i ve verzi Extreme Pro o tloušťce 6 mm, která tuto laťku posouvá ještě výše. Tyto materiály jsou vhodné spíše pro extrémní odhlučnění a SPL audio instalace.  

2. Zvukově izolační (protihlukové) materiály Comfortmat

Zvukově izolační materiály se aplikují jako druhá (v některých případech i třetí) vrstva na výše uvedené antivibrační materiály. Díky tomu se zamezí téměř celému spektru frekvencí, které vnímáme jako hluk. Aplikují se do dveří, na podlahu, zavazadlový prostor, podběhy, střechu, nebo kapotu. Comfortmat nabízí jak maximálně účinné zvukově izolační materiály, tak výrazně odlehčené materiály pro zákazníky, kteří řeší zejména hmotnost. 
  • Comfortmat Blockshot - nejúčinnější membránový materiál určený zejména pro odhlučnění podlahy, kufru a podběhů. Je složen ze tří vrstev, z čehož jedna je zvukově izolační membrána, druhá zvukově a tepelně izolační vrstvou a třetí adhezivní vrstva. Blockshot je schopen absorbovat až 80% hluku a poskytuje extrémní úroveň zvukové izolace - 30 dB, což je průměrně o více než o 10 dB více, než u konkurenčních prémiových materiálů. 
  • Comfortmat Integra - druhý membránový materiál určený výhradně pro odhlučnění dveří, který je opět unikátem ve své třídě. Disponuje podobným složením jako Blockshot a jedná se o nejlehčí membránový materiál na světě (spolu s Comfortmat Skyline). Absorbuje až 60% hluku a poskytuje vysokou úroveň zvukové izolace - 25 dB, což je o více než o 10 dB více, než u konkurenčních prémiových materiálů. Dveře odhluční na možné maximum.
  • Comfortmat Skyline - třetí a nejnovější z membránových materiálů a zároveň také nejlehčí. Je určen pro odhlučnění zejména střechy a kapoty. Skyline je nejen zvukově izolační, ale i tepelně izolační. Poskytuje vysokou úroveň zvukové izolace - 20 dB, což je průměrně o více než o 10 dB více, než u konkurenčních prémiových materiálů.  
  • Comfortmat Blockator - unikátní materiál, který je doslova protihlukovou bariérou. Pokud první a druhá vrstva odhlučnění ještě nějaký hluk propustí, Blockator jej již nepustí do interiéru. Jedná se o 3 mm tlustou membránu, která se využívá jako třetí vrstva zejména na podlaze a zadních podbězích. 
  • Comfortmat Vision - Vision je nejnovější protihlukový materiál představený po mnoha letech vývoje v roce 2019. Jeho vývoj má jeden hlavní důvod a tím je hmotnost. Váží cca 10x méně, než 4 výše zmíněné membránové materiály. Ano, není tak účinný jako Integra, Blockhot nebo Skyline, ale přesto výrazně převyšuje schopností absorbovat hluk všechny prémiové materiály konkurenčních výrobců a je ideální variantou pro všechny, kteří řeší právě hmotnost. 
  • Comfortmat Ultrasoft 10 - špičkový viscoelastický materiál z řady Premium s vysokou schopností pohlcovat hluk. Ultrasoft je vyrobený na bázi velmi husté polyuretanové pěny a díky vysoké flexibilitě je ideální pro složité reliéfní plochy. Proto se hodí zejména na odhlučnění a zpevnění plastových částí vozu, především dveřních výplní. K dostání ve dvou rozměrech: 500 x 350 a 1000 x 700 mm a tloušťce 5 a 10 mm. 
  • Comfortmat Soft Wave 15 - profesionální viscoelastický materiál z řady Premium s extrémní schopností pohlcovat hluk. Soft Wave je vyrobený na bázi velmi husté mikroporézní polyuretanové pěny s otevřenými buňkami. V kombinaci s vlnitým povrchem a vysokou flexibilitou je ideální pro odhlučnění i velmi reliéfních ploch jako jsou zejména plastové výplně dveří a to i díky paměťovému efektu i tvarové flexibilitě.

Nejen nové materiály, ale i nové postupy odhlučnění

Abychom mohli materiály Comfortmat získat, museli jsme projít důkladným školením a akceptovat náročné podmínky společnosti Comfortmat. Jejich vedení si zakládá na správné aplikaci i výběru vhodných materiálů a zdůraznili nám, ať se správnými postupy vždy držíme a hrdě prezentujeme značku Comfortmat. Získali jsme enormní množství veřejných i interních informací o odhlučnění vozidel i fyzikálních vlastnostech materiálů nejen společnosti Comfortmat, ale i konkurenčních produktů nejznáměnších výrobců. Zároveň jsme byli poučení o chybách a nedokonalostech při dřívějších metodách odhlučnění a to jak vlastních, tak u naší konkurence, které jsou mnohdy výrazné. Nyní můžeme směle prohlásit, že jsme schopni posunout odhlučnění vozidel v České republice na tak vysokou úroveň, která tu doposud nebyla možná. Nejen vhodné materiály, ale i metody aplikace jsou pro odhlučnění vozidel klíčové. S Comfortmatem máme nepřeberné možnosti při výběru materiálů a jsme schopni každé vozidlo odhlučnit jiným způsobem, na kterém se se zákazníkem předem domluvíme. Je možné volit materiály na základě ceny, účinnosti, hmotnosti, ale i na základě takových detailů, jako je typ a velikost vozu, nebo reliéfu povrchu karoserie. 

Nový web, nové balíčky a zejména konfigurátor odhlučnění

Jdeme do toho na plno a společně s novými materiály spouštíme spoustu nových projektů. Tím nejzásadnějším je unikátní konfigurátor odhlučnění, na kterém pracujeme již téměř rok a troufáme si tvrdit, že jak designově, tak funkčně se jedná o aplikaci, která nemá ve světě obdoby. Nejprve si zvolíte typ auta, vyberete jakou plochu chcete odhlučnit a poté získáte doporučené materiály k aplikaci. A to dokonce ve třech variantách - standardní, která nabídne špičkové materiály s vysokou účinností za dostupnou cenu, prémiová varianta s téměř maximálními výsledky odhlučnění a nakonec varianta Expert pro opravdu náročné zákazníky, kteří požadují maximální možnou účinnost na dnešním trhu. Produkty můžete vložit jednotlivě nebo celkově do košíku, nebo se objednat na montáž, záleží jen na vás. Ihned uvidíte kromě ceny i hmotnost a dobu potřebnou k montáži. K dispozici postupně bude i mnoho textů s radami a obsáhlé, velmi podrobné články, které vám usnadní montáž. S tím souvisí i zcela nové, cenově zvýhodněné 3 balíčky odhlučnění, které jsme před 7 lety jako první v České republice zavedli a nyní se dočkají zásadní změny. Balíčky jsme pojmenovali stejně jako názvy modelových řad tlumících materiálu Comfortmat, tedy Standard, Premium a Expert. Nové materiály nám umožní nabídnout jak maximálně účinné, tak odlečněné varianty zvýhodněných balíčků zaměřené nejen na vysokou účinnost, ale i velmi nízkou hmotnost. U všech našich nových balíčků garantujeme bezkonkurenční účinnost a odhlučnění na trhu. Další novinkou bude brzy i zcela nový web, kde se dozvíte veškeré informace. 

Jsme výhradním distributorem pro Českou a Slovenskou republiku

Poslední roky a měsíce Comfortmat expanduje po celé Evropě, je číslem jedna v odhlučnění v zemích jako Rusko, Ukrajina, pobaltské země, ale i například Polsko. Horkou novinkou je v Německu a my jsme hrdí, že jsme přivezli materiály Comfortmat do České a Slovenské Republiky. Nemusíte se do budoucna obávat dalších změn, máme uzavřený kontrakt na mnoho let a s Comfortmatem počítáme dlouhodobě v horizontu minimálně deseti let. Jelikož společnost Comfortmat každý rok přichází s inovacemi a novými materiály, můžete si být jistí, že pro odhlučnění vašeho auta budeme mít vždy ty nejlepší materiály s garancí nejvyšší účinnosti odhlučnění na našem trhu! Neméně důležitá je i vhodně zvolená cenová politika. Proto, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší ceny, jsme museli z ruské továrny nakoupit obrovské množství zboží o celkové hmotnosti 20 tun a kvůli naskladnění jsme zakoupili dva lodní kontejnery o celkové délce 16 metrů. Jen tak jsme se mohli dostat na ceny, které se vyrovnají konkurenčním materiálům a mnohdy jsou i dokonce nižší i přes svou nesrovnatelně vyšší účinnost. S ostatními materiály, které jsme v minulosti používali do našich montáží, nebo je máme na eshopu, již pracovat nebudeme. Samozřejmě je ale můžete zakoupit i nadále. 

Tolik k představení značky Comfortmat a nastínění budoucnosti ohlučnění vozidel společností Ahifi. Pokud vás naše novinky i plány zaujaly, sledujte nadále náš web. Budeme vám přinášet spoustu videí, testů, recenzí, srovnání a samozřejmě i zcela nové montáže odhlučnění s materiály Comfortmat. A my se budeme velmi těšit, až se s vámi potkáme na naší prodejně nebo montážní dílně. 

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Související produkty

Comfortmat Extreme Pro MaxAntivibrační materiál Comfortmat Extreme Pro MaxRychlý náhled (3 hodnocení)antivibrační materiál, 470 x 350 mm, tloušťka 8 mm, MLF 0,85299 KčSklademComfortmat TsunamiAkustický materiál Comfortmat TsunamiTipRychlý náhled (189 hodnocení)akustický materiál pohlcující zvuk, 500 x 350 mm, tloušťka 18 mm, hmotnost 1,22 kg/m² 249 KčSklademComfortmat Vision XLZvukově izolační materiál Comfortmat Vision XLRychlý náhled (61 hodnocení)zvukově izolační materiál, 1000 x 700 mm, tloušťka 6 mm, izolace 15 dB, hmotnost 0,44 kg/m² 479 KčSklademComfortmat VisionZvukově izolační materiál Comfortmat VisionRychlý náhled (86 hodnocení)zvukově izolační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 6 mm, izolace 15 dB, hmotnost 0,44 kg/m² 239 KčSklademComfortmat BlockatorZvukově izolační materiál Comfortmat BlockatorRychlý náhled (54 hodnocení)zvukově izolační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 3 mm, izolace 35 dB, hmotnost 4,65 kg/m²269 KčSklademComfortmat SkylineZvukově izolační materiál Comfortmat SkylineRychlý náhled (128 hodnocení)zvukově izolační materiál, 500 x 350 mm, tloušťka 6 mm, izolace 25 dB, hmotnost 2,74 kg / m² 129 KčSklademComfortmat BlockshotZvukově izolační materiál Comfortmat BlockshotTipRychlý náhled (152 hodnocení)zvukově izolační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 7 mm, izolace 32 dB, hmotnost 4,11 Kg/m² 279 KčSklademComfortmat IntegraZvukově izolační materiál Comfortmat IntegraTipRychlý náhled (185 hodnocení)zvukově izolační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 6 mm, izolace 27 dB, hmotnost 2,91 Kg/m² 249 KčSklademComfortmat Soft Wave 15 XLMateriál pohlcující zvuk Comfortmat Soft Wave 15 XLTipRychlý náhled (77 hodnocení)materiál pohlcující zvuk, 1000 x 700 mm, tloušťka 15 mm, hmotnost 0,51 kg/m² 499 KčSklademComfortmat RollerPřitlačovací váleček Comfortmat RollerTipRychlý náhled (186 hodnocení)přitlačovací kovový váleček s dřevěnou rukojetí199 KčSklademComfortmat Carpet BlackČerný potahový koberec Comfortmat Carpet BlackTipRychlý náhled (37 hodnocení)potahový koberec, černá barva, 150 x 100 cm, možnost libovolné délky249 KčSklademComfortmat FusionZvukově izolační materiál Comfortmat FusionRychlý náhled (8 hodnocení)zvukově izolační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 3 mm, izolace 10 dB179 KčSklademComfortmat Bitosoft AnticreakTěsnící páska Comfortmat Bitosoft Anticreak (5 m x 15 mm)TipRychlý náhled (39 hodnocení)těsnící páska na plasty, 5 m x 15 mm, tloušťka 4 mm89 KčSklademComfortmat Grillon Anticreak (5 m x 15 mm)Těsnící páska Comfortmat Grillon Anticreak (5 m x 15 mm)TipRychlý náhled (61 hodnocení)těsnící páska na plasty, 5 m x 15 mm, tloušťka 1,6 mm89 KčSklademComfortmat GrillonTěsnící materiál Comfortmat Grillon (AntiCreak)TipRychlý náhled (4 hodnocení)těsnící materiál na plasty, 1000 x 700 mm249 KčSklademComfortmat Carpet Style AsheenŠedý samolepící potahový koberec Comfortmat Carpet Style AsheenTipRychlý náhled (13 hodnocení)samolepící potahový koberec, šedá barva, 150 x 100 cm, možnost libovolné délky559 KčSklademComfortmat Carpet Style BlackČerný samolepící potahový koberec Comfortmat Carpet Style BlackTipRychlý náhled (27 hodnocení)samolepící potahový koberec, černá barva, 150 x 100 cm, možnost libovolné délky499 KčSklademComfortmat Carpet Style GrafitAntracitový samolepící potahový koberec Comfortmat Carpet Style GrafitTipRychlý náhled (20 hodnocení)samolepící potahový koberec, antracitová barva, 150 x 100 cm, možnost libovolné délky499 KčSklademComfortmat Carpet GrafitAntracitový potahový koberec Comfortmat Carpet GrafitTipRychlý náhled (31 hodnocení)potahový koberec, antracitová barva, 150 x 100 cm, možnost libovolné délky249 KčSklademComfortmat Soft Wave 15Materiál pohlcující zvuk Comfortmat Soft Wave 15TipRychlý náhled (127 hodnocení)materiál pohlcující zvuk, 700 x 500 mm, tloušťka 15 mm, hmotnost 0,51 kg/m² 249 KčSklademComfortmat Ultrasoft 10 XLMateriál pohlcující zvuk Comfortmat Ultrasoft 10 XLRychlý náhled (34 hodnocení)materiál pohlcující zvuk, 1000 x 700 mm, tloušťka 10 mm429 KčSklademComfortmat Ultrasoft 10Materiál pohlcující zvuk Comfortmat Ultrasoft 10Rychlý náhled (37 hodnocení)materiál pohlcující zvuk, 700 x 500 mm, tloušťka 10 mm219 KčSklademComfortmat D3Antivibrační materiál Comfortmat Dark D3TipPoslední kusyRychlý náhled (66 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 3 mm, MLF 0,41, hmotnost 3,37 Kg/m²Prodej skončilComfortmat D2Antivibrační materiál Comfortmat Dark D2TipPoslední kusyRychlý náhled (249 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 2,3 mm, MLF 0,35, hmotnost 2,51 Kg/m²Prodej skončilComfortmat G4Antivibrační materiál Comfortmat G4-29 %Poslední kusyRychlý náhled (13 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 4 mm, MLF 0,45, hmotnost 6,14 kg/m²Prodej skončilComfortmat PantherAntivibrační materiál Comfortmat Panther-25 %NovinkaTipAkceRychlý náhled (24 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 2,5 mm, MLF 0,38, hmotnost 3,02 kg/m²179 Kč239 KčSklademComfortmat VespaAntivibrační materiál Comfortmat Vespa-35 %TipAkceRychlý náhled (72 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 2,5 mm, MLF 0,36, hmotnost 3,51 kg/m² 129 Kč199 KčSklademComfortmat S3Antivibrační materiál Comfortmat S3Poslední kusyRychlý náhled (23 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 3 mm, MLF 0,32, hmotnost 4,94 kg / m² Prodej skončilComfortmat GhostAntivibrační materiál Comfortmat GhostTipRychlý náhled (319 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 2,5 mm, MLF 0,27, hmotnost 3,71 kg/m²159 KčSklademComfortmat S1Antivibrační materiál Comfortmat S1Poslední kusyRychlý náhled (37 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 1,5 mm, MLF 0,22Prodej skončilComfortmat D4Antivibrační materiál Comfortmat Dark D4Poslední kusyRychlý náhled (30 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 4 mm, MLF 0,49, hmotnost 4,54 Kg / m²Prodej skončilComfortmat AtomAntivibrační materiál Comfortmat AtomRychlý náhled (27 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 4 mm, MLF 0,60, hmotnost 5,79 Kg / m²339 KčSklademComfortmat Ultrasoft 5 XLMateriál pohlcující zvuk Comfortmat Ultrasoft 5 XLRychlý náhled (20 hodnocení)materiál pohlcující zvuk, 1000 x 700 mm, tloušťka 5 mm299 KčSklademComfortmat Ultrasoft 5Materiál pohlcující zvuk Comfortmat Ultrasoft 5Rychlý náhled (28 hodnocení)materiál pohlcující zvuk, 700 x 500 mm, tloušťka 5 mm149 KčSklademComfortmat Bitosoft 10 XLMateriál pohlcující zvuk Comfortmat Bitosoft 10 XLRychlý náhled (18 hodnocení)materiál pohlcující zvuk, 1000 x 700 mm, tloušťka 10 mm349 KčSklademComfortmat Bitosoft 10Materiál pohlcující zvuk Comfortmat Bitosoft 10Rychlý náhled (23 hodnocení)materiál pohlcující zvuk, 700 x 500 mm, tloušťka 10 mm179 KčSklademComfortmat Bitosoft 5 XLMateriál pohlcující zvuk Comfortmat Bitosoft 5 XLRychlý náhled (16 hodnocení)materiál pohlcující zvuk, 1000 x 700 mm, tloušťka 5 mm249 KčSklademComfortmat Bitosoft 5Materiál pohlcující zvuk Comfortmat Bitosoft 5Rychlý náhled (37 hodnocení)materiál pohlcující zvuk, 700 x 500 mm, tloušťka 5 mm129 KčSklademComfortmat Extreme ProAntivibrační materiál Comfortmat Extreme ProRychlý náhled (7 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 6 mm, MLF 0,75, hmotnost 7,59 Kg / m² 449 KčSklademComfortmat ExtremeAntivibrační materiál Comfortmat ExtremeRychlý náhled (18 hodnocení)antivibrační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 3,5 mm, MLF 0,63, hmotnost 5,45 Kg / m²379 KčSklademComfortmat Neoprene 6Zvukově izolační materiál Comfortmat NeopreneRychlý náhled (95 hodnocení)zvukově izolační materiál, 700 x 500 mm, tloušťka 6 mm, izolace 13 dB, hmotnost 0,44 kg/m² 199 KčSkladem

Podobné články

Jak nejúčinněji odhlučnit zavazadlový prostor
S příchodem nových a účinnějších antivibračních a zvukově izolačních materiálů Comfortmat jsme aktualizovali náš článek týkajícího se odhlučněním kufru.
Celý článek
Jak na odhlučnění předních podběhů vozidla
Odhlučnění předních podběhů má vliv zejména na hluk od vozovky, kol a létajících kamínků. V našem článku se dozvíte jak přední podběhy velmi účinně odhlučnit.
Celý článek
Jak správně odhlučnit dveře vozidla
Přední i zadní dveře jsou jedny z hlavních ploch, kterými do interiéru vozidla proniká vysoké procento hluku a jsou základním prvkem odhlučnění celého vozu.
Celý článek
Jak odhlučnit kapotu ve třech účinných variantách
Odhlučnění kapotu zpevní, zamezí vibracím a sníží hluk motoru pronikající do interiéru. V našem článku se dozvíte jak kapotu odhlučnit přehledně v několika krocích.
Celý článek
Představujeme zcela nové balíčky odhlučnění
S novými špičkovými materiály Comfortmat přinášíme i zcela nové zvýhodněné balíčky odhlučnění. Nabídku rozšiřujeme i o speciální odlehčené balíčky zaměřené na hmotnost.
Celý článek

Komentáře k článku

1|Jan Kavik , 19.03.2021, 16:34
Comfortmat Ultrasoft 10 . Dá se použit na vylepení motorového prostoru, bez jakéhokoli zakrytí (mimo motorovou přepážku, blatníky, topinku, kapotu)?Potřebuji hluk pohltit (ne odrazit), aby pak nápor zvuku na motorovou přepážku byl menší. Jak se bude chovat (mytí vapkou, olej, sálání od výfuku)? Nebo raději hned zvolit třeba Skyline?Motorovou přepážku chci polepit zlatým antivibračním materiálem G4, ale ze strany motoru (vevnitř už mám z dřívějška nalepen 2 cm pojený molitan (vyšší měrná hmotnost). Na molitan uvnitř nalepit modrý membránový materiál, ale raději černý blokátor.Dotazy: Může být Blockschot lepší, než pojený lisovaný molitan 20 mm? Měl bych raději molitan odstranit?V případě , že molitan odsouhlásite, bude lepší na něj dát Blocátor nebo Blockschot?Co ta antivibrační vrstva pod plechem - z druhé strany, než všechna vaše doporučení, bude tam také fungovat?
Odpověď: Odborný prodejce - AHIFI.CZ, 19.03.2021 16:43
Dobrý den Vážený zákazníku Comfortmat Blockshot bude rozhodně lepší než pojený molitan. Doporučuji molitan odstranit a nahradit. Ideálně aplikovat až jako druhou vrstvu a jako první vrstvu opět použít Comfortmat G4.