Můj účet

Má originální autorádio RCA výstupy na zesilovač?

Originální autorádia nemají RCA výstupy na externí zesilovač. Automobilky nepočítají s tím, že majitel vozu bude ještě připojovat další zesilovač nebo aktivní subwoofer. Pokud chcete zesilovač na originální autorádio připojit, řešením je adaptér HIGH/LOW, který se napojuje buď za samotné autorádio paralelně k reproduktorovým kabelům, nebo přímo k jakémukoliv reproduktoru. Připojením high/low adaptéru neztratíte nic na kvalitě reproduktorů a budou Vám hrát ve stejném počtu i po připojení high/low adaptéru, který si vezme pouze signál a nabídne vám tak možnost RCA vstupu, na externí zesilovač nebo aktivní subwoofer.
 
Kvalita high/low adaptéru ovlivňuje výslednou kvalitu zvuku, resp. kvalitu samotného signálu. Pokud doplňujete tovární ozvučení o subwoofer, zvolte klasický high/low adaptér typu Sinus Live HL-406. Pokud měníte reproduktory a instalujete i kvalitní zesilovače, zvolte i kvalitní high/low převodník, který Vám převodem z nízkoúrovňového signálu vytvoří vysokoúrovňový signál v odpovídající kvalitě. Dnešní zesilovače již někdy mají zabudovaný svůj high/low adaptér a není tedy třeba separátní high/low kupovat. Doporučujeme pořizovat zesilovače s právě vestavěným high/low a užitečnou funkcí auto sense.
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Můžu zapojit subwoofer na samotné autorádio?
Rady, jak postupovat v případě nejasností ohledně připojení subwooferu k autorádiu.
Celý článek
Nevíte, jak vybrat to správné autorádio? Poradíme Vám.
Plánujete nákup autorádia? Poradíme Vám, na co si dát pozor a jak úspěšně zvládnout zapojení autorádia.
Celý článek
Jak se zapojuje high/low adaptér a k čemu slouží
Ukážeme vám teoreticky, jak se zapojuje high/low adaptér.
Celý článek

Komentáře k článku

1|Martin , 22.06.2023, 12:22
Dobrý den mám zesilovac crunch groundpounder GP 1500.1 jak má připojit na originál radio bollero oktavia 3 2007 cinch když ro nemá a rem děkují za informaci.
Odpověď: Robert Čech - AHIFI.CZ, 23.06.2023 09:47
Dobrý den Vážený zákazníku. Pro montáž je nutné použít HI/LOW převodník, nejlépe ten, který umí REM generovat.