Můj účet

Minimalistické držáky SPZ Plexiclick Pro

Neviditelné držáky SPZ Plexiclick se staly obrovským hitem nejen na našem eshopu, ale i u našich velkoobchodních partnerů. Proto jsme uvítali možnost rozšíření sortimentu tohoto německého výrobce o další produkt, který se v Německu prodává již více jak 8 let a těší se vysoké popularitě. 

V čem se Plexiclick Pro odlišuje?

Klasické držáky SPZ Plexiclick, které znáte z našeho obchodu, jsou vyrobené z pevného, čirého plastu a nejsou prakticky vůbec vidět. SPZku drží pomocí minuaturních úchytů a opticky se jedná o bezrámečkové řešení. Oproti tomu Plexiclick Pro je odlišný. Jedná se o minimalistický rámeček, který sice je okolo SPZ vidět, ale pouze v podobě velmi tenkého a designově povedeného okraje. Plexiclick Pro tedy zůstává skrytý za značkou, jejíž tvar kopíruje tenkým zakulaceným rámečkem, kterého si z větší vzdálenosti ani nevšimnete. Oproti běžným držákům navíc neděláte reklamu nějakým firmám, apod. Samotný držák je vyroben z pevného a rozměrově stálého plastu, jenž je odolný vůči chemikáliím, vysokým teplotám, UV záření i povětrnostním vlivům. SPZ je pevně držena 10 montážními háčky uvnitř rámečku a dalších 8 pružných prvků tlačí poznávací značku proti montážním háčkům, takže nevznikají žádné nepříjemné zvuky. Největší výhodu oproti klasickému Plexiclicku vidíme právě v designu. Většina nárazníků je více či méně zaoblených a Plexiclick Pro kopíruje tvar nárazníku, což je za nás designově povedenější řešení. Upozorňujeme, že v nabídce máme hned 2 rámečky s rozdílnou velikostí. Pro české SPZ je vhodný Plexiclick Pro 110, zakoupit můžete i širší držák Plexiclick Pro 113, který je určený pro SPZ o šíři 113 mm. Vždy tedy doporučujeme svou SPZ před nákupem přeměřit. V balení najdete 2 držáky pro přední a zadní SPZ, 8 upevňovacích šroubů a podrobný český návod. 

Jak na montáž rámečku Plexiclick Pro

Samotná montáž rámečku Plexiclick PRO je naprosto jednoduchá a zvládne ji téměř každý. Doporučujeme být opatrní hlavně při demontáži SPZ ze starého rámečku tak, aby nedošlo k poškození hliníkové SPZ, je totiž poměrně snadné ji poškodit ohnutím nebo ji odřít. Montáž plastového rámečku a nacvaknutí SPZ lze zvládnout za 5 minut.

1) Montáž Plexiclick PRO

Plastový rámeček přišroubujte pomocí 4 šroubků, které najdete v balení. Vždy se snažte rámeček přišroubovat co nejvíce v rozích tak, aby neodstával. Většina aut má nárazníky lehce zaoblené a není hezké, když SPZ v rozích odstává. Pokud rámeček šroubujete do plechu v pátých dveřích, tam použijte původní šrouby.

2) Nacvaknutí SPZ

SPZ nejprve nasuňte do spodní strany plastového rámečku, kde jsou 4 klipy. Pak SPZ zasuňte za boční klipy. Nakonec SPZ zakplapněte do horních 4 klipů. Postupně je třeba zatlačit klip po klipu. Jednou rukou lehce nadzvedněte rámeček a druhou zacvakněte SPZ. Skontrolujte jestli jsou všechny klipy správně zacvaknuté a máte hotovo.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku