Můj účet

Powerbass po letech opět v České republice!

Pamatujete na značku Powerbass? Před několika lety byly produkty tohoto amerického výrobce v České republice extrémně populární a to především kvůli velmi vysoké kvalitě a poctivému zpracování za více než dostupnou cenu. Reproduktory základní modelové řady S byly v tehdejší době dokonce nejprodávanějšími u nás na Ahifi, i na většině konkurenčních eshopech. A také ostatní produkty, v čele s výkonnými subwoofery, si držely vysokou laťku co se týče oblíbenosti u zákazníků. Před cca 10 lety byl prodej této velmi úspěšné značky nejen v Česku, ale ve většině Evropy ukončen, nyní je však Powerbass zpět a my jsme velmi rádi, že jsme se stali výhradními dovozci pro Českou republiku.

O značce Powerbass

Společnost Powerbass byla založena v roce 2001 s jediným cílem a to přinést na trh skvělé audio produkty nabízející dokonalý zvuk a vysokou spolehlivost za dostupnou cenu. Powerbass má sídlo v kalifornském Ontariu, kde vlastní i výrobní závody se špičkovým týmem inženýrů a vývojovým managementem. Původně se v Powerbassu zaměřili na výrobu vysoce kvalitních OEM reproduktorů, které ve své době představovaly nenapodobitelnou kvalitu v dané cenové kategorii. V průběhu let rozšířili nabídku o mnoho produktů, jako jsou subwoofery nebo zesilovače a samozřejmě několik modelových řad reproduktorů, z nichž zejména základní řada "S" se stala téměř legendární. A to vždy se stejným cílem jako ve svých počátcích - nabízet cenově dostupné produkty, které svou kvalitou hravě překonávají konkurenci. O dvě desítky let později ctí v Powerbassu stejné hodnoty a nabízí svým zákazníkům ucelené portfolio vysoce kvalitních produktů pro maximální zlepšení zážitku z poslechu vaší oblíbené hudby. A to nejen ve vozidle, ale i na lodi nebo čtyřkolce. Produktový katalog si můžete prohlédnout na stránkách Powerbassu a pokud byste u nás na eshopu některé produkty nenašli, můžeme je pro vás samozřejmě objednat.

Portfolio produktů Powerbass

Před prvním naskladněním jsme samozřejmě kompletní sortiment produktů Powerbass důkladně prostudovali, protože od ukončení jejich prodeje v ČR uplynulo již 9 let. Potěšilo nás, že všechny tehdejší produkty prošly inovací a nyní je můžete zakoupit v aktuálních verzích a například zesilovače jsme nyní objednali již ve třetí generaci. I proto jsme byli velice zvědaví, jak si produkty povedou v dnešní nemalé konkurenci. Ihned po nedávném naskladnění jsme několik produktů otestovali a to zejména reproduktory. Těšili jsme se na porovnání s aktuálními bestsellery a stalo se něco, co nás poměrně velmi překvapilo. Komponenty jak základní řady S, tak vyšší řady 2XL předčily prakticky všechny reproduktory, které v daných cenových kategoriích máme v nabídce. Opakuje se tedy situace před deseti lety, kdy byly produkty Powerbass u nás pro svou kvalitu tak oblíbené a válcovaly konkurenci. Každopádně pojďme se na jednotlivé skupiny produktů zaměřit důkladněji.

Reproduktory Powerbass

Hlavním sortimentem značky Powerbass byly od počátku reproduktory. Pokud si pamatujete na původní sortiment reproduktorů Powerbass, tak víte, že modelové řady byly označeny jako velikosti oblečení. Tedy od S po 3XL. V současnosti Powerbass nabídku zpřehlednil a zúžil na základní řadu S a pokročilou 2XL. A mezi tyto dvě modelové řady byla vřazena speciální řada OE, která nahrazuje původní řadu L a je určena pro snadnou náhradu továrních reproduktorů. Následuje ještě řada XPRO pro SPL instalace a brzy bude v prodeji i inovovaná řada 4XL. Podívejme se společně na nejzajímavější reproduktory Powerbass.

  • Reproduktory Powerbass řady S - základní řada, která je po mnoho let jednoznačným bestsellerem značky. Je až neuvěřitelné s jakou kvalitou dokáží reproduktory této modelové řady v čele s komponenty Powerbas S-60C ozvučit vaše auto. K tomu přispívá papírová membrána středobasu a zejména hedvábné výškové reproduktory s velmi věrným zvukem, který předčí i výrazně dražší konkurenční reproduktory. Dokonce i koaxiální reproduktory řady S, které můžete zakoupit v mnoha rozměrech, mají hedvábné výškové reproduktory, což je v dané cenové kategorii naprostý unikát.
  • Reproduktory Powerbass řady OE - hlavní charakteristikou této modelové řady je kromě dalšího vylepšení zvuku především impedance 2 Ohmy. Díky tomu jsou tyto reproduktory určeny zejména pro instalaci na tovární autorádia, která si hravě se sníženou impedancí poradí a reproduktory ze slabšího zesilovače získají vyšší výkon. Chytře konstruované reproduktory nahradily populární řadu L a můžete zakoupit jak komponentní, tak koaxiální reproduktory vysoké kvality. Všechny reproduktory této řady disponují hliníkovými výškovými reproduktory, které jsou ideální pro vyznavače lehce ostřejšího zvuku.
  • Reproduktory Powerbass řady 2XL - zvukově pokročilá modelová řada 2XL taktéž nabídne komponentní i koaxiální reproduktory. I zde se můžete spolehnout na kvalitu, která převyšuje konkurenční produkty. Při našem důkladném testovacím poslechu jsme dokonce nenašli reproduktory z naší nabídky, které by v dané ceně zvukově překonaly komponenty Powerbass 2XL-63C. Ty vynikají nejen svým zvukem, ale i konvertibilní konstrukcí a možností přeměny na superkvalitní koaxy. Podobná situace nastává i u koaxiálních reproduktorů, které nabídnou podobně kvalitní zvukový projev.

Subwoofery Powerbass

Mezi další velmi úspěšné produkty značky Powerbass patří bezesporu subwoofery. A můžeme opět potvrdit, že v daných cenách se jedná o výjimečnou kombinaci kvality zvuku, výkonu a příkladného zpracování. Zakoupit můžete aktuálně subwoofery hned z několika modelových řad, konkrétně PS, S, XL, 2XL a 3XL. Mezi nimi i ploché subwoofery do stísněných prostor a samozřejmě kvalitní subwoofery v ozvučnici se zajímavým designem a také aktivní subwoofery s integrovaným zesilovačem. Vždy se můžete spolehnout, že obdržíte vysoce kvalitní produkt, který oproti konkurenci nabídne něco navíc.
  • Subwoofery Powerbass řady PS - základní řada subwooferů Powerbass na první pohled zaujme svými parametry, zpracováním a samozřejmě dostupnou cenou. Marně bychom v našem obchodě hledali stejně kvalitní ekvivalent. Široké portfolio zahrnuje jak samotné subwoofery, tak v ozvučnici a také aktivní subwoofery. Vše v klasické i slim konstrukci. Naše velké doporučení pokud uvažujete o doplnění vaší aparatury o subwoofer.
  • Subwoofery Powerbass řady S - pokročilejší řada s celkem deseti subwoofery, které nabídnou vyšší kvalitu zvuku i zvýšený výkon. Čtyřvrstvá patentovaná membrána z mixu přírodních materiálů papíru a vlny zajišťuje věrný zvuk a díky své tuhosti přesně ovládá lineární pohyby membrány. K dostání i špičkové aktivní subwoofery pod sedačku s vysokým výkonem a překvapivě kvalitním zvukem a nadstandardní dynamikou.
  • Subwoofery Powerbass řady XL - řada XL opět nabízí celkem 10 subwooferů v nejběžnějších velikostech 8", 10" a 12" a mezi nimi i 4 modely plochých subwooferů. Kromě opět vyššího výkonu subwoofery disponují nelisovanou papírovou membránou pro vysoký výkon s nízkým zkreslením, koš vyrobený z mixu polykarbonátu a skelných vláken, vylepšené odvětrávání a další technické vymoženosti.
  • Subwoofery Powerbass řady 2XL - subwoofery z řady 2XL jsou již vstupní branou do skutečných výkonů. V nabídce najdete dva desetpalcové a dva dvaanáctpalcové subwoofery s výkonem až 750 W RMS. Membrána z mixu papíru a skelných vláken zajišťuje maximální tuhost i audiofilní kvalitu zvuku, koš z litého hliníku s obvodovým odvětráváním vylepšuje chlazení a NBR závěs vylepšuje lineární přesnost. A samozřejmě mnohem více.
  • Subwoofery Powerbass řady 3XL - 3XL je synonymum pro nejvyšší řadu Extreme, která poprávu dostává svému názvu. Inženýři v Powerbass dosáhli u nově přepracované řady subwooferů 3XL ještě lepšího výkonu a kontroly než u předchozí generace. Kombinací nového odvážného vzhledu s inovací vytvořil Powerbass dosud nejdokonalejší, vysoce výkonný subwoofer. Subwoofery o průměru 8", 12" a 15" umožní výkon až opravdu extrémních 1500 W RMS a pořádný tlak.

Zesilovače Powerbass

Abyste si mohli naplno vychutnat kvalitní zvuk a výkon reproduktorů a subwooferů Powerbass, je potřeba jejich zapojení na zesilovač. Ať už si pouštíte vaše oblíbené písničky nahlas nebo naopak potišeji během konverzace se spolujezdci, zesilovač poskytne vaší hudbě energii a vyzdvihne veškeré detaily. A Powerbass vám umožní vybrat si hned ze 4 modelových řad dle vašich preferencí i finanční situace. U všech zesilovačů Powerbass se můžete spolehnout na vysoký reálný výkon, kvalitu zvuku, kterou byste očekávali spíše u dražších modelů a samozřejmě poctivé zpracování.
  • Zesilovače Powerbass řady ACS - základní modelová řada od Powerbass zahrnuje hned 6 zesilovačů, z toho 4 analogové a 2 digitální monobloky pro připojení subwooferu. Zesilovače disponují kompaktním designem, poctivým výkonem, vysokoúrovňovými vstupy a u analogových zesilovačů na svou cenovou kategorii i věrným zvukem i díky třídě A/B. Zajímavá vstupní brána do světa zesilovačů Powerbass.
  • Zesilovače Powerbass řady ASA3 - již třetí generace zesilovačů řady ASA má užší půdorys pro všestrannost instalace, zvýšenou ochranu proti přepětí, širší vstupní citlivost a nový extrudovaný obal navržený pro lepší odvod tepla. Podařilo se zachovat všechny oblíbené funkce, které se obvykle vyskytují pouze u špičkových řad jiných značek. Již klasikou zůstává vysoce kvalitní zvuk, vysoké výkony a překvapí i počet zesilovačů této řady, kterých napočítáte hned 13. Poznávacím znakem je i podsvícené logo, masivní připojovací terminály i kompaktní rozměry.
  • Zesilovače Powerbass řady XMA - nejvyšší řada zesilovačů od Powerbass se vyznačuje především extrémně kompaktními rozměry, což je dané především nejmodernější SMD technologii třídy D. Zesilovače z řady Extreme však disponují i velmi pokročilým zvukem, který je schopen se vyrovnat i špičkovým analogovým zesilovačům. Zajisté zaujme i velmi povedený design s robustním a těžkým hliníkovým šasi. Široká nabídka zahrnuje jednokanálové, dvoukanálové, čtyřkanálové i pětkanálové zesilovače, přitom u monobloků umí nabídnout výkon až 3 000 W RMS.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

JL Audio nově na Ahifi!
První novou značkou, kterou v roce 2022 zařazujeme do naší nabídky, je JL Audio. V nabídce najdete nejen subwoofery té nejvyšší kvality, ale i zesilovače a další produkty pro ozvučení auta.
Celý článek
Alpine uvádí několik novinek pro rok 2022
Přinášíme vám několik novinek od japonského výrobce Alpine. Nové jsou hlavně záznamové DVR kamery - černé skříňky, multimediální autorádia, několik reproduktorů a zesilovačů.
Celý článek
Spousta nových produktů od Nakamichi
Tento týden nám dorazila zatím největší zásilka od japonského výrobce Nakamichi a mezi nimi i produkty, které jste si oblíbili a byly již vyprodané, ale i spousta zajímavých novinek.
Celý článek
Doplnili jsme na e-shop novinky od Auto Finesse
Nejpopulárnější anglická značka autokosmetiky? To je Auto Finesse. Právě jsme doplnili všechny aktuální novinky od této značky na náš e-shop.
Celý článek
OEM reproduktory pro Teslu a další novinky Steg
Přinášíme vám novinky od italské značky Steg, kde můžete najít nové Plug & Play reproduktory pro Teslu model 3 a model Y - a nejen to! Novinky již máme skladem!
Celý článek
ESB Audio - high-end reproduktory z Itálie
Představujeme italského výrobce ESB Audio, který se pyšní více než 50letou tradicí. V nabídce najdete několik modelových řad v čele se zřejmě nejdražšími reproduktory do auta na trhu.
Celý článek

Komentáře k článku