Můj účet

Professional - velký balíček odhlučnění vozidla

Náš nejúčinnější balíček odhlučnění "Professional"

Při výpočtu použitých tlumících materiálů vycházíme z velikosti auta nižší střední až střední třídy (Škoda Octavia, Audi A4). Při měření profesionálním hlukoměrem Testo 816 jsme zaznamenali u tohoto balíčku decibelový pokles hluku v rozmezí 2,5 až 3,5 dB při rychlosti 90 km/hod. Jedná se o orientační balíček, rozsah samotného odhlučnění i zvolené tlumení je možné individuálně měnit dle požadavků zákazníka. Pokud je velikost auta odlišná oproti střední třídě, mírně se může změnit i finální cena. Vytlumení dveří výrazně zlepší dynamiku reproduktorů v autě. Celková hmotnost použitých tlumících materiálů v balíčku "Professional" je přibližně 43,8 kg.

Jaké tlumící materiály používáme a které části vozu tlumíme?

Tlumíme všechny boční dveře - na jedny dveře použijeme následující tlumící materiál (tlumíme 5 vrstvami):

  • 2 ks Profidamp Alubutyl 18 V2 na vnější plech dveří pro plošné zpevnění dveří a zamezení nežádoucích vibrací.
  • 1 ks Gladen Aero Wave pro odhlučnění dveří (bez tohoto typu materiálu jsou výsledky odhlučnění výrazně slabší!).
  • 2 ks Profidamp Alubutyl 18 V2 na prostřední, vnitřní plech pro zpevnění a akustické uzavření dveří.
  • 1/2 ks Profidamp Alubutyl 18 V2 na zpevnění dveřní výplně.
  • 1 ks Gladen Aero Foam pro částečné zpevnění a odhlučnění dveřní výplně.
Tlumíme i páte dveře
  • 2 ks Profidamp Alubutyl 18 V2 - butylový materiál použijeme na zpevnění pátých dveří.
  • 1 ks Gladen Aero Wave - druhá vrstva pro dokonalé akustické odhlučnění víka zavazadlového prostoru.
Tlumení zavazadlového prostoru a podlahy - používáme špičkový třívrstvý tlumící materiál z Německa
  • 19 x Gladen Aero Multi - tlumíme 1 materiálem, vyšší vrstva tlumení jak 5 mm už je zpravdila problém, originální koberce a plasty už nelícují a mají tendenci vyskakovat, pokud se použije vyšší tlumící materiál nebo jejich kombinace.
Tlumení kapoty a motoru
  • 2 ks Profidamp Alubutyl 18 V2 pro zpevnění kapoty a zamezení vibrací. Původní tlumící kryt kapoty nenahrazujeme a vracíme jej na originální pozici. Pokud kapota kryt z výroby nemá, nebo je poškozený, je možné po dohodě aplikovat na kapotu vhodný tlumící materiál.
  • 2 ks Gladen Aero Multi lepíme do prostoru tzv. torpéda, resp. místa pod čelním oknem, v místě uchycení stěračů.
Tlumení předních plastových podběhů a prostoru za podběhy
  • 3 ks Gladen Aero Multi na oba dva podběhy a prostor za podběhem směrem k interiéru. Podběhy tlumíme třívrstvým materiálem odolným proti vodě i vysokým teplotám, který je složený z butylové vrstvy s hliníkovou folií a neoprenové vrstvy. Nepoužíváme dva na sebe nalepené materiály, protože ty se jednak mohou vlivem povětrnostních podmínek odlepit, ale především není u většiny aut prostor pro vyšší vrstvu tlumení než je 5 mm. Plastové podběhy pak správně nesedí a mohly by se za jízdy vycvaknout.

Kolik za balíček odhlučnění vozidla "Professional" zaplatíte?

Cena za materiál a práci v rámci zvýhodněného balíčku "Professional" je 23 353 Kč (28 390 Kč) vč. DPH. V ceně jsou zahrnuty všechny čistící prostředky a přípravky potřebné pro aplikaci tlumení. Svůj vůz na montáž můžete objednat e-mailem: montaze@ahifi.cz, nebo telefonicky: 607 38 38 38. Odhlučnění vozidel provádíme v Brně a montáž zvládneme realizovat v rámci jednoho dne. Rádi vám za výhodných podmínek zapůjčíme po dobu montáže náhradní vozidlo VW Golf VII ve firemních barvách.

K balíčku "Professional" si navíc můžete dokoupit odhlučnění stropu. Na dvou vrstvé vytlumení stropu použijeme zpravidla 5 ks Profidamp Alubutyl 18 V2 a 5 ks Gladen Aero Foam. Cena za práci a materiál v rámci zvýhodněného balíčku "Professional" je 2757 Kč (3290 Kč) vč. DPH.

Více než 600 odhlučněných vozidel odjelo z naší dílny

Odhlučněním aut se zabýváme již od počátku roku 2013 a do dnešního dne jsme dokázali odhlučnit již přes 600 vozidel. Díky tomu jsme nasbírali velké množství zkušeností, které uplatňujeme při rozdělávání aut i správném zvolení a rozmístění tlumících materiálů. Podívejte se na již hotové realizace odhlučnění vozidel, které provádějí naši tři zkušení montážní technici přistupující ke každému autu s maximální péči a profesionalitou.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku

2|Samuel Kudela , 06.05.2022, 15:39
Dobrý deň,Chcel by som sa opýtať koľko by cca vyšlo odhlučnenie podlahy a dverí na Žiguli 2101?Ďakujem,Kúdeľa
Odpověď: Robert Čech - AHIFI.CZ, 06.05.2022 16:46
Dobrý den Vážený zákazníku. Odhaduji cenu na cca 13000-15000 kč.
1|Michal Hykel , 06.12.2022, 19:00
Volvo xc 90 roc 2007
Odpověď: Odborný prodejce - AHIFI.CZ, 07.12.2022 11:30
Dobrý den Vážený zákazníku, pokud máte zájem o některou z variant odhlučnění vozu, poprosím Vás zaslat poptávku na dotazy@ahifi.cz , kde s Vámi projdeme možnosti a vytvoříme nabídku na míru.