Můj účet

Light - základní ekonomický balíček odhlučnění

Základní ekonomický balíček odhlučnění "Light"

Při výpočtu použitých tlumících materiálů vycházíme z velikosti auta nižší střední až střední třídy (Škoda Octavia, VW Passat). Při měření profesionálním hlukoměrem Testo 816 jsme zaznamenali u tohoto balíčku decibelový pokles hluku v rozmezí 1 až 1,5 dB při rychlosti 90 km/hod. Jedná se o orientační balíček, rozsah samotného odhlučnění i zvolené materiály je možné individuálně měnit dle vašich preferencí. Pokud je velikost vozidla odlišná oproti střední třídě, mírně se může změnit i finální cena. Vytlumení dveří výrazně zlepší dynamiku reproduktorů v autě. Celková hmotnost použitých tlumících materiálů v tomto balíčku je cca 9,3 kg.


Jaké tlumící materiály používáme a které části tlumíme?

Tlumení předních dveří - na jedny dveře použijeme následující tlumící materiál (tlumíme 4 vrstvami):
  • 2 ks Profidamp Alubutyl 18 V2 na vnější plech dveří pro plošné zpevnění dveří a zamezení nežádoucích vibrací.
  • 1 ks Gladen Aero Wave pro odhlučnění dveří (bez tohoto typu materiálu jsou výsledky odhlučnění výrazně slabší!).
  • 2 ks Profidamp Alubutyl 18 V2 na prostřední, vnitřní plech pro zpevnění a akustické uzavření dveří.
  • 1 ks Gladen Aero Foam pro částečné zpevnění a odhlučnění dveřní výplně.
Tlumení kapoty
  • 2 ks Profidamp Alubutyl 18 V2 na zpevnění kapoty a zamezení vibrací od motoru. Původní tlumící kryt kapoty nenahrazujeme a vracíme jej na originální pozici. Pokud kapota kryt z výroby nemá, nebo je poškozený, je možné po dohodě aplikovat na kapotu vhodný tlumící materiál. 
Tlumení předních plastových podběhů
  • 2 ks Gladen Aero Multi na oba dva podběhy. Podběhy tlumíme třívrstvým materiálem odolným vůči vodě i vysokým teplotám, který je složený z butylové vrstvy s hliníkovou folií a neoprenové vrstvy. Nepoužíváme dva na sebe nalepené materiály, protože ty se jednak mohou vlivem povětrnostních podmínek časem odlepit, ale především není u většiny aut prostor pro vyšší vrstvu tlumení než je cca 5 mm. Plastové podběhy pak správně nesedí a mohly by se za jízdy vycvaknout.

Kolik za balíček odhlučnění vozidla "Light" zaplatíte?

Cena za materiál a práci v rámci zvýhodněného balíčku odhlučnění "Light" je 5 898 Kč (6 890 Kč) vč. DPH. V ceně jsou zahrnuty veškeré čistící prostředky a přípravky potřebné pro aplikaci tlumících materiálů. Objednat vozidlo na montáž je možné e-mailem: montaze@ahifi.cz, nebo telefonicky: 607 38 38 38. Odhlučnění vozidel provádíme v Brně a montáž zvládneme realizovat v rámci jednoho dne. Rádi vám za výhodných podmínek zapůjčíme po dobu montáže náhradní vozidlo VW Golf VII ve firemních barvách.

Více než 600 odhlučněných vozidel odjelo z naší dílny

Odhlučněním se zabýváme od počátku roku 2013 a do dnešního dne jsme dokázali odhlučnit přes 600 vozidel. Díky tomu jsme nasbírali velké množství zkušeností, které uplatňujeme při rozdělávání aut i správném zvolení a umístění tlumících materiálů. Podívejte se na již hotové realizace odhlučnění vozidel, které provádějí naši tři zkušení montážní technici přistupující ke každému autu s maximální péči a profesionalitou. 
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku