Můj účet

Co použít na montáž reproduktorů v BMW řady 3 E46

Na výměnu předních reproduktorů v BMW řady 3 E46 použijte (při umístění reproduktorů na čalounění dveří):

Průměr původních reproduktorů v BMW řady 3 E46, které jsou umístěné na čalounění dveří z vnitřní strany je 165 mm, jedná se zde o 2pásmové komponentní reproduktory. Náš TIP na nové přední reproduktory pro BMW řady 3 E46 jsou špičkové německé reproduktory Gladen M 165 V2, nebo levnější reproduktory nižší řady Gladen Alpha 165. Nové výškové reproduktory je třeba uchytit, např. pomocí tavné pistole. S uchycením na původní místo je třeba si chvíli pohrát a plasty poupravit tak, aby nový "výškáč" hezky "dosedl". Kabely můžete ponechat původní, ale musíte konec kabelu osadit fast-on konektory pro reproduktor. Abyste si hudbu v autě užili opravdu naplno, doporučujeme tlumení dveří. Na vytlumení vrchního plechu jedněch dveří za reproduktorem použijte 2 až 3 pláty tlumení Profidamp Alubutyl 2.0. Abychom vám výběr co nejvíce usnadnili, vytvořili jsme pro vás sety reproduktorů do BMW řady 3 E46. Naleznete zde více variant námi otestovaných a často montovaných reproduktorů v několika možných cenových kategoriích.

Při použítí OEM středobasových reproduktorů nebo setu s výškovými reproduktory není potřeba plastové podložky.

Na výměnu předních reproduktorů v BMW řady 3 E46 použijte (při umístění reproduktorů na vnitřní plech dveří):

Při umístění reproduktorů na vnitřní plech dveří doporučujeme špičkové německé reproduktory Gladen M 165 V2 nebo levnější reproduktory nižší řady Gladen Alpha 165. Nové výškové reproduktory se uchytí jako v předchozím případě. Pro správnou akustiku je třeba vytvořit prostup do dveří a prostor za reproduktorem vytlumit. Prostup osadíme MDF podložkou. Potom už můžeme na tuto podložku umístit reproduktor. Na vytlumení jedněch dveří použijte 3 až 4 pláty tlumení Profidamp Alubutyl 2.0 a 1 plát akustického gumomolitanu Gladen Aero Wave, který si nastříháte na 1/4, nebo ještě lépe na 1/2, a nalepíte jako druhou vrstvu přímo za středobas.  

Na výměnu zadních reproduktorů BMW řady 3 E46 použijte:

Velikost (průměr) zadních reproduktorů v BMW řady 3 E46 je 165 mm a jedná se o 2pásmové koaxiální reproduktory. Náš TIP na zadní reproduktory do BMW řady 3 E46 jsou ověřené Gladen Alpha 165 coax a nebo levnější Mac Audio Mac Mobil Street 16.2.

Odborná montážní dílna autohifi v Brně

Máte obavy, že montáž nezvládnete, nebo nemáte kde nové reproduktory do BMW řady 3 E46 namontovat? Využijte možnosti odborné montáže v naší montážní dílně v Brně a sjednejte si termín na montáž reproduktorů.  Montáž můžete objednat telefonicky na čísle 602 547 648, na e-mailu montaze@ahifi.cz nebo osobně na prodejně v Brně.
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku