Můj účet

Na návštěvě v Gladenu, školení a produktové novinky

Dne 16. dubna 2013 jsme zvěřejnili informaci o tom, že jsme se stali výhradními dovozci značky Gladen a Mosconi pro Českou republiku. K těmto dvěma značkám máme speciální vztah, jelikož se jedná o první dvě značky z našeho sortimentu nabízených značek, které jsme začali dovážet, a kdy se tak Ahifi stalo jejich výhradním importérem. Díky tomuto kroku jsme mohli se značkou intenzivně pracovat, nabízet časově omezené akce a naplno se jí věnovat. Osobní setkání s dnes již zesnulým Henningem Gladenem a začátek vzájemné spolupráce pro nás znamenal velký krok, vlastně spíše skok kupředu. Dodnes na toto milé, nezapomenutelné setkání a začátek spolupráce rádi vzpomínáme. Henning Gladen nám dal svoji důvěru, což byla a stále je pro nás neskutečná čest. Za těch 10 let se ale hodně věcí změnilo - de facto můžeme na značce Gladen i krátce bilancovat. Mezi nejzásadnější změny za uplynulých 10 let považujeme přestěhování se v minulém roce do nové, moderní budovy, kde můžeme růst, zaměstnat více skvělých lidí a odborníků, a nabízet služby na vysoké úrovni. (Například - v roce 2013 pracovali v Ahifi 4 zaměstnanci, nyní je nás zde už 28.) Za uplynulých 10 let jsme pro vás začali dovážet dalších více jak 20 světových značek, které nabízejí produkty ze sekce autohifi a stejný počet značek z kategorie autokosmetiky. Prodej autokosmetiky za posledních cca 7 let zažil obrovský nárůst (boom), a to považujeme také za jednu z největších změn, které v této dekádě nastaly. V podstatě značka Gladen, respektive Mosconi Gladen, započala éru, kdy se z Ahifi, kdy jsme nakupovali zboží od českých dodavatelů, stala firma, která si sama začala zboží vybírat a distribuovat. To vše dohromady nám umožnilo posouvat se stále rychleji a progresivněji dopředu. Máme před sebou hodně změn, projektů a kroků, kterými chceme zlepšit nejen možnosti nákupů u nás, ale poskytnout i příjemný zážitek z nakupování. Nesmíme zapomenout poděkovat vám všem, našim skvělým zákazníkům, že navštěvujete nejen naše stránky, na kterých si objednáváte, ale navštěvujete nás na prodejně i osobně, což vítáme. Toho všeho si velmi vážíme a konstatujeme - "bez vás bychom se nemohli posouvat dál!!"

Školení ve Walddorfhäslach

Do Walddorfhäslach, sídla firmy Gladen, jsme se vydali s naším expertem na DSP procesory - Jánem Dadejem, o kterém náš kolega minulý týden vydal článek - doporučujeme přečíst, povinně :). Je to ten správný člověk "na pravém místě", kterému se stalo jeho povolání koníčkem, a který se v tom, co dělá, definitivně našel. Jsme moc rádi, že právě "On" pracuje u nás v Ahifi. Je to člověk odhodláním, srdcem a lidským přístupem na správném místě, o čemž svědčí pochvaly od spokojených zákazníků. V Gladenu jsme měli domluvené školení na DSP procesory Mossconi Gladen a také řešení obchodní strategie na rok 2024. Zatímco majitel firmy Karel Šudák vedl několikahodinový meeting, Ján Dadej se věnoval školení a diskuzi na téma nové DSP procesory s odborníkem, který DSP procesory Mosconi Gladen navrhuje a vymýšlí, a který je neskutečně nabitý informacemi. Tento člověk má obrovský entuziasmus pro maximální možnosti nastavení zvuku a výsledný zvuk samotný - málokdy se setkáváme s takto nadšeným a zapáleným člověkem pro danou věc. Nové zesilovače s DSP Mosconi Gladen nabízejí vysoce kvalitní možnosti, a to jak po stránce nastavení zvuku, tak jsou i nadstandartně výkonné. (Už je máme skladem a začneme je brzy montovat!!) Bylo pro nás potěšující, že vzájemná spolupráce i po 10 letech stále funguje. Firma Gladen má stále co říct a vzhledem k počtu novinek, které budou uvedeny na trh v roce 2024, si myslíme, že to s trhem ještě zahýbe. Zajímavých novinek mají v plánu hodně, hlavně nové reproduktory Gladen Théta a Gladen Zéta, které budou uvedeny na trh v průběhu roku 2024.

Novinky Gladen a Mosconi Gladen pro rok 2023

Tento měsíc jsme doplnili veškeré novinky Gladen a Mosconi Gladen pro rok 2023. Bohužel vyšší řady produtů, které jsou "made in Germany", se zdražily. Ale věříme, že na dlouhé roky je toto zdražení už poslední a doba zvyšujících cen už skončila na x let dopředu. Základní řady zůstaly naštěstí víceméně beze změn. Radi bychom vám ukázali o jaké novinky se jedná.
  • Reproduktory Gladen One 165 Ducato OEM - Plug & Play reproduktory pro Fiat Ducato, Peugeot Boxer a Fiat Jumper.
  • Reproduktory pro Volkswagen Transporter T6 Gladen One T6 Appearance - Plug & Play reproduktory pro Volkswagen T6. Set reproduktorů Gladen ONE-T6-Appearance je určen pro všechny milovníky hudby, kteří chtějí spojit dokonalý zvuk s vysoce kvalitním vzhledem ve vozidle. Jednotlivé reproduktory jsou speciálně navrženy pro použití ve VW T6 a jsou dodávány s úpravami pro konkrétní vozidlo. Basový reproduktor pro instalaci do dveří dostává nově navržený koš reproduktoru, který zajišťuje bezpečné a stabilní uchycení ve dveřích. Nový, speciálně navržený držák výškového reproduktoru Appearance s mřížkou z nerezové oceli zajišťuje dokonalé vyrovnání a rozptyl zvuku.
  • Reproduktory pro Volkswagen Transporter T6.1 Gladen One T6.1 Appearance - Plug & Play reproduktory pro Volkswagen T6.1 Set reproduktorů Gladen ONE-T6.1-Appearance je určen pro všechny milovníky hudby, kteří chtějí spojit dokonalý zvuk s vysoce kvalitním vzhledem ve vozidle. Jednotlivé reproduktory jsou speciálně navrženy pro použití ve VW T6.1 a jsou dodávány s úpravami pro konkrétní vozidlo. Basový reproduktor pro instalaci do dveří dostává nově navržený koš reproduktoru, který zajišťuje bezpečné a stabilní uchycení ve dveřích. Nový, speciálně navržený držák výškového reproduktoru Appearance s mřížkou z nerezové oceli zajišťuje dokonalé vyrovnání a rozptyl zvuku.
  • Reproduktory Gladen Generic 100 - zvukově vysoce kvalitní středobasové reproduktory v kompaktním provedení. Jejich optimální možnost použití je v 3pásmových nebo 4pásmových systémech. Jednou z mnoha vlastností Generic 100 je pevný hliníkový koš reproduktorů, který poskytuje nízkou rezonanci ve spojení se speciální membránou z minerálního papíru, která vytváří výjimečně vzdušnou a dynamickou zvukovou scénu. Pro instalaci Generic 100 nabízí nový koncept GENERIC širokou škálu příslušenství v podobě adaptérových kroužků. Pro individuální instalace nabízí Gladen ke stažení zcela zdarma soubor STEP. Zde si můžete vytvořit vlastní úpravy pomocí příslušného softwaru a 3D tiskárny.
  • Subwoofer v boxu Gladen RS-X 08 SLIM-VB-T6 - perfektní OEM subwoofer pro VW Multivan nebo Transporter, provedení T5, T6 nebo T6.1. Gladen RSX 08 Slim T6 je optimálním řešením prostorově úsporné integrace subwooferu pod sedadlo. Po instalaci do konzoly sedadla spolujezdce vám subwoofer dopřeje hluboké a přesné basy, aniž by zabíral místo v zavazadlovém prostoru. Ozvučnice je vyrobena z MDF s nízkou rezonancí a má kvalitní dvoubarevný plstěný potah.
  • Mřížka Gladen Z-GR08 - chytře vymyšlená krycí mřížka pro 8" subwoofer.
  • Mřížka Gladen Z-GR10 - chytře vymyšlená krycí mřížka pro 10" subwoofer.
  • Bassreflexový nátrubek Gladen Aero Tube - nový nátrubek o průměru 100 mm a délce 190 mm.
  • Těsnicí kroužek Gladen Aeroring 165 - těsnicí kroužek pod reproduktor.
  • Těsnicí kroužek Gladen Aeroring 200 - těsnicí kroužek pod reproduktor.
  • Zesilovač s DSP Mosconi Gladen ONE 8|10DSP - univerzální 8kanálový zesilovač s integrovaný DSP procesorem v technologii Class AB. Je to ideální zesilovač pro reproduktorové systémy v kombinaci s výkonnými subwoofery. Kromě nového designu má tento 8kanálový zesilovač 10kanálový DSP procesor s nejnovějším softwarem.
  • Zesilovač s DSP Mosconi Gladen ONE 6|10DSP - univerzální 6kanálový zesilovač s integrovaný DSP procesorem v technologii Class AB. Je to ideální zesilovač pro reproduktorové systémy v kombinaci s výkonnými subwoofery. Kromě nového designu má tento 6kanálový zesilovač 10kanálový DSP procesor s nejnovějším softwarem.
  • Zesilovač s DSP Mosconi Gladen ONE 4|8DSP - univerzální 4kanálový DSP zesilovač v technologii Class AB. Je to ideální zesilovač pro reproduktorové systémy v kombinaci s výkonnými subwoofery. Kromě inovované optiky má tento 4kanálový zesilovač 8kanálový DSP procesor s nejnovějším softwarem.
  • Zesilovač Mosconi Gladen ONE 1|1000 - "Warm Digital Sound", 1kanálový, vysoce kvalitní zesilovač s technologií třídy D. Optimalizovaný pro 2ohmové subwoofery, který dodává do kmitací cívky až 1000 wattů. S analogovým charakterem třídy AB uvolní plný potenciál vaší hudby, zatímco každý malý detail kolem vás získá plnohodnotný tvar.
  • Zesilovač Mosconi Gladen ONE 4|130 - 4kanálový zesilovač z řady Mosconi Gladen ONE s aktivním chlazením a vestavěným High/Low adaptérem s funkcí Auto Sense. Vysoký výkon 120 W RMS na kanál je ideální pro vybuzení většiny vysoce kvalitních reproduktorů. Unikátní italský design a ukázkové zpracování.
  • Digitální procesor Mosconi Gladen AERO 8|12DSP - nová generace, vlajková loď Mosconi Gladen DSP. Jen výjimečně člověk stojí před úkolem udělat „to nejlepší“ ještě lepším. To je i případ DSP 8to12 AEROSPACE od MOSCONI, který vždy po mnoho let patřil mezi nejlepší DSP na trhu a stále je „stavem techniky“ v high end segmentu. Zde se vývojářům podařilo cílenými zásahy pozvednout klíčové oblasti a zvukový výkon na novou úroveň. Nový AERO 8|12 DSP je nyní vybaven portem BT Plus a je tak kompatibilní i s nejnovější inovací, BARNIE - kalibračním systémem. Navíc má nyní univerzální rozhraní až pro 16 kanálů. Za další zvýšení zvukového výkonu je zodpovědná stabilizace "aktivní over-ALL bias", která minimalizuje zkreslení vyskytující se v celém dynamickém rozsahu. Oddělení kanálů, ať už ve smíšeném provozu (vysoká úroveň / nízká úroveň) nebo při sčítání vstupů, má být také znovu optimalizován (Smart Dual ADC). Pro nejlepší konektivitu a instalovatelnost má nyní AERO 8|12 DSP port USB-C.

Sleva 27% jako dárek + výprodej starých modelů

Na závěr jsme se rozhodli na značku Gladen a Mosconi Gladen poskytnout slevu 27% - do odvolání. Chceme tak kompenzovat zvýšení některých cen a možnost pořízení produktů těchto značek i zákazníkům, kteří ještě váhají. S příchodem nového ceníku se vždy objeví i produkty, které jsou z ceníku vyřazeny a které potřebujeme vyprodat. Tyto výprodejové položky vždy nabízíme za likvidační ceny. V tuto chvíli máme 6 produktů, kterých se chceme zbavit za výprodejové ceny!
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Související produkty

Gladen SB 10-20 G2 Doprava zdarmaPrázdná ozvučnice Gladen SB 10-20 G2Rychlý náhledbox pro 10" (250 mm) subwoofer, MDF5.390 Kč1 až 4 týdnyGladen One T6 Appearance Doprava zdarmaReproduktory pro Volkswagen Transporter T6 Gladen One T6 AppearanceRychlý náhledkomponentní reproduktory, Ø 200 mm, 100 W RMS, 4 Ω, OEM reproduktory pro VW T611.990 KčSklademGladen One T6.1 Appearance Doprava zdarmaReproduktory pro Volkswagen Transporter T6.1 Gladen One T6.1 AppearanceRychlý náhledkomponentní reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, OEM reproduktory pro VW T611.690 KčSklademGladen SB 12-30 G2 Doprava zdarmaPrázdná ozvučnice Gladen SB 12-30 G2Rychlý náhledbox pro 12" (300 mm) subwoofer, MDF5.890 Kč1 až 4 týdnyGladen Z-GR08Mřížka Gladen Z-GR08Rychlý náhledochranná mřížka pro 8" subwoofer590 KčSklademGladen Z-GR10Mřížka Gladen Z-GR10Rychlý náhledochranná mřížka pro 10" subwoofer690 KčSklademGladen Aero TubeBassreflexový nátrubek Gladen Aero TubeTipRychlý náhled (6 hodnocení)nátrubek, průměr 100 mm, délka 190 mm299 KčSklademGladen One 165 Ducato OEM Doprava zdarmaReproduktory Gladen One 165 Ducato OEMRychlý náhledkomponentní reproduktory do Fiat Ducato, Fiat 500 / Peugeot Boxer a Citroen Jumper, Ø 165 mm, 100 W RMS, 3 Ω8.490 KčSklademGladen Generic 100 Doprava zdarmaReproduktory Gladen Generic 100Rychlý náhledstředové reproduktory, Ø 100 mm, 80 W RMS, 3 Ω3.490 Kč1 až 4 týdnyGladen One 200 MB-GLE-LD Doprava zdarmaSubwoofery pro Mercedes-Benz Gladen One 200 MB-GLE-LDRychlý náhledOEM subwoofery pro Mercedes-Benz GLE, 150 W RMS, 89 dB (1W/1m), 2Ω, cena za pár13.990 KčSklademGladen GA-165RS-3Speed-G2 Doprava zdarmaReproduktory Gladen GA-165RS-3Speed-G2Rychlý náhledstředobasové reproduktory, Ø 165 mm, 90 W RMS, 3 Ω2.690 Kč1 až 4 týdnyGladen RS-X 08 SLIM-VB-T6 Doprava zdarmaSubwoofer v boxu Gladen RS-X 08 SLIM-VB-T6Rychlý náhledsubwoofer v boxu, Ø 8" (200 mm), 225 W RMS, 4 Ω, pro vozy VW T5, T6, T6.17.390 Kč1 až 4 týdnyGladen SU-VW-T6-TW-SET Doprava zdarmaVýškové reproduktory Gladen SU-VW-T6-TW-SETRychlý náhledvýškové reproduktory pro VW T6 a T6.17.290 Kč1 až 4 týdnyGladen Aeroring 165Těsnicí kroužek Gladen Aeroring 165Rychlý náhledspeciální těsnicí kroužek na reproduktor, Ø 165 mm590 KčSklademGladen Aeroring 200Těsnicí kroužek Gladen Aeroring 200Rychlý náhledspeciální těsnicí kroužek na reproduktor, Ø 200 mm690 Kč1 až 4 týdny

Podobné články

Audible Physics - SQ lahůdka z Indonésie
S radostí představujeme prvotřídního výrobce reproduktorů Audible Physics. Produkty zaměřené striktně na špičkovou kvalitu zvuku nyní nově na Ahifi!
Celý článek
Nové OEM reproduktory Morel do BMW
Izraelský výrobce Morel nedávno uvedl na trh špičkové OEM reproduktory do automobilů BMW, které přináší nekompromisní zvuk i pro ty nejnáročnější uživatele.
Celý článek
Návštěva v sídle ADBL
ADBL je nejprodávanější autokosmetika na Ahifi.cz. V březnu jsme navštívili jejich základnu ve Varšavě a přivezli jsme vám novinky a nové informace pro sezónu 2023.
Celý článek
Brax - high-end "Made in Germany"
Společně se značkou Helix jsme na eshop doplnili i high-end produkty Brax z dílny německého výrobce Audiotec Fischer. Více informací v naší aktualitě.
Celý článek

Komentáře k článku