Můj účet

Brax - high-end "Made in Germany"

Společně se značkou Helix jsme na eshop doplnili i high-end produkty Brax z dílny stejného německého výrobce, tedy Audiotec Fischer. Brax představuje nejvyšší třídu zaměřenou na precizní kvalitu zvuku a zpracování a to vše samozřejmě "Made in Germany". V poměrně skromném sortimentu najdete prvotřídní produkty pro ozvučení vozidel, které patří k tomu nejlepšímu na dnešním trhu.

Filozofie zvuku podle Brax

Hudba je emoce v akustických vlnách. Dotýká se lidí jako žádné jiné médium. Značka Brax se zrodila s myšlenkou reprodukovat tento zvukový zážitek co nejpřesněji a nejrealističtěji. Nic nebude stát v cestě čistému hudebnímu požitku, ani interiér automobilu s jeho nepříliš ideálními akustickými podmínkami. Na základě této vize vytváří Audiotec Fischer legendární high-end hi-fi komponenty pro automobilové aplikace již od roku 1990. Existuje pouze jeden cíl: absolutně nekompromisní zvuk. Pokud je otázkou špičková reprodukce zvuku v autech, odpovědí vždy bude Brax.

Německá špičková kvalita zvuku ve skutečné dokonalosti

Aby byla zajištěna maximální kvalita zvuku, jsou všechny komponenty Brax výhradně vyvinuty v Německu a vyráběny s precizním řemeslným zpracováním. Používají se pouze ty nejkvalitnější komponenty, které jsou všechny vybírány ručně a musí projít nejpřísnější kontrolou kvality. Audiotec Fischer je jediným výrobcem audiofilských auto-hifi produktů, který provádí složitý proces ručního výběru výkonových tranzistorů. je to čistá honba za dokonalostí. Pomocí samostatně vyvinutých měřicích zařízení jsou všechny tranzistory rozděleny do více než 300 tříd a vzájemně spárovány. Prohlášení „Made in Germany“ tedy není marketingovou frází, ale skutečným příslibem.

DSP procesor Brax 

Vzhledem k restriktivním instalačním a akustickým předpokladům je audiofilská reprodukce hudby ve vozidlech skutečnou výzvou. Pouze v kombinaci s digitálním signálovým procesorem, krátce DSP, je možné využít všechny komponenty a možnosti na maximum. Brax DSP je nejpokročilejší signálový procesor na trhu, který nastavuje absolutní standardy z hlediska kvality zvuku a funkčnosti. Tři extrémně výkonné zvukové procesory umožňují nativní vzorkovací frekvenci 192 kHz s plným 32bitovým rozlišením a šířkou pásma zvuku 80 kHz v celé signálové cestě. Zvukové soubory s vysokým rozlišením jsou reprodukovány dokonale do každého detailu, a proto si nepochybně zaslouží přívlastek „high-end high-fidelity“. V kombinaci se zesilovači Brax Matrix je možný zcela digitální signálový řetězec. Lze tak eliminovat negativní vlivy způsobené zbytečnými konverzemi signálu.

  • Brax DSP - 12kanálový DSP procesor, plně konfigurovatelné vstupy a výstupy, k dispozici v černé a stříbrné barvě.

Zesilovače Brax - mistři zvuku s obrovskými zdroji energie

Zesilovače Brax, které jsou vyráběny výhradně na zakázku, mají pouze jeden konkrétní účel: zesílit audio signály bez jakéhokoli zkreslení nebo zabarvení. Proto se v Braxu rozhodli upustit od jakýchkoli výhybek nebo jiných funkcí filtru, aby zajistili čistý požitek z poslechu. Zesilovač je jen tak dobrý, jak dobrý je jeho vnitřní zdroj. Audiotec Fischer vynakládá obrovské úsilí na stabilizaci všech napětí každého modulu, aby zajistil bezprecedentní celkový výkon. Oddělené a stabilizované napájecí zdroje zaručují optimální pracovní podmínky pro jednotlivé zesilovací stupně za všech myslitelných podmínek.

  • Brax MX4 Pro - 4kanálový zesilovač, 4 x 300 / 2 x 600 W RMS (4 / 2 Ω), třída A/B, k dispozici v černé a stříbrné barvě.
  • Brax GX2400 - 4kanálový zesilovač, 4 x 150 / 2 x 480 W RMS (4 Ω), třída A/B, k dispozici v černé a stříbrné barvě.
  • Brax GX2000 - 2kanálový zesilovač, 2 x 290 / 1 x 1060 W RMS (4 Ω), třída A/B, k dispozici v černé a stříbrné barvě.

Reproduktory Brax - měřítko pro přesný a přirozený zvuk

Výškové, středotónové a basové reproduktory od Brax jsou navrženy pro autentický hudební požitek a jsou ztělesněním nedotčené reprodukce zvuku. Aby v Braxu plně splnili jejich vysoké standardy kvality, všechny reproduktory jsou ručně vybírány tak, aby dokonale ladily, a dodávají se výhradně v párech. K dispozici dvě modelové řady reproduktorů v několika rozměrech pro precizní instalaci.

  • Brax Matrix ML1 - výškové reproduktory, Ø kaloty 28 mm, 120 W RMS, 90 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML2 - středové reproduktory, Ø 55 mm, 120 W RMS, 91 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML3 - středové reproduktory, Ø 80 mm, 100 W RMS, 87 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML6D - středobasové reproduktory, Ø 165 mm, 120 W RMS, 88 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML6P - středobasové reproduktory s fázovým vrchlíkem, Ø 165 mm, 120 W RMS, 88 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL1 - výškové reproduktory, Ø kaloty 25 mm, 100 W RMS, 90 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL2 - středové / širokopásmové reproduktory, Ø 50 mm, 80 W RMS, 84 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL3 - středové reproduktory, Ø 80 mm, 100 W RMS, 87 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL6 - středobasové reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 88 dB (1W/1m), 3 Ω

Subwoofery Brax - hluboké basy par excellence

Subwoofery Brax jsou bezpodmínečně navrženy pro maximální dynamiku a výjimečnou tonalitu. Všechny komponenty byly navrženy tak, aby dokázaly přeměnit enormní množství výkonu zesilovače na akustický tlak bez jakýchkoli kompresních efektů. Jedinečný je také povlak membrány „MicroSphere“ – pro dokonalý zvukový zážitek jsou keramické mikroduté kuličky zapuštěné do polymerové vrstvy, které jsou naneseny na membránu. To dává ručně nabírané membráně obzvláště vysokou tuhost a zároveň vynikající vnitřní tlumení.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Německý Helix nově na Ahifi
Na eshopu i v našich instalacích nyní nově najdete produkty německého výrobce Helix, který se specializuje zejména na DSP procesory a další autohifi produkty. Více v naší aktualitě.
Celý článek
Nové zesilovače Audison Forza pod lupou
Italský Audison koncem minulého roku představil dlouho očekáváné zesilovače Forza a přepracovaný program DSP procesoru bit Drive. Vše důležité se dočtete v naší recenzi!
Celý článek
Horké novinky z Itálie od Hertz a Audison
Spousta zajímavých a oceňovaných novinek od populárních výrobců Hertz a Audison i snížení cen napříč sortimentem. To jsou hlavní lákavá témata naší aktuality.
Celý článek
Nejzajímavější autohifi novinky v roce 2022
Rok 2022 se pomalu blíží ke konci a my jsme se ohlédli za nejzajímavějšími novými produkty ze světa autohifi, které výrobci letos představili. A že jich nebylo málo!
Celý článek
Představujeme produkty značky AudioControl
Nově u nás můžete zakoupit sortiment amerického výrobce AudioControl, který se specializuje na procesory, zesilovače, integraci na tovární systémy a zpracování zvuku.
Celý článek
Představujeme italskou značku Harmony
Nově u nás najdete sortiment značky Harmony, která spadá pod italského high-end výrobce ESB Audio. Produkty Harmony jsou však výrazně levnější, přesto si zachovávají vysokou kvalitu zvuku i zpracování.
Celý článek
Nově dovážíme sortiment značky Stinger
Jako novinku na našem eshopu najdete sortiment amerického výrobce Stinger, který nabízí špičkovou kabeláž, montážní materiál a další produkty pro ozvučení vozidel.
Celý článek
Harmonic Harmony - high-end z Indonésie
Špičkové signálové kabely nejvyšší kvality a další produkty pro audiofilní zvuk v automobilu. Představujeme Harmonic Harmony.
Celý článek

Komentáře k článku