Můj účet

Jak chránit pneumatiky a udržet jejich nový vzhled

Vysoce kvalitní a odolný matný vosk na pneumatiky s karnaubou

V nabídce autokosmetiky najdete i bombastický matný vosk s karnaubou na pneumatiky, který sjednotí barvu pneumatiky, je matný nebo saténově pololesklý (záleží jestli jej necháte zaschnout - mat, nebo ho pak pomocí spreje s vodou a utěrky lehce vyleštíte - saténový pololesk) a dokáže rychle odpuzovat vodu. Jmenuje se Dodo Juice Tyromania Tyre Wax.

Ochrana pneumatik, vosk na pneumatiky Dodo Juice

Aplikace vosku na pneumatiky

Aplikace vosku je jednoduchá a rychlá. 1 pneumatiku zvládnete navoskovat za méně jak 1 minutu. Před aplikací vosku doporučujeme zvolit následující postup prací:
  1. Ideálně umýt celé vozidlo autošamponem a vysušit.
  2. Pneumatiky nastříkat autočističem na gumy, např. ADBL Tire And Rubber Cleaner a nechat chvíli působit, následně opláchnout silným proudem vody, nejlépe tlakovým čističem.
  3. Pneumatiku vysušte nebo nechte na slunci hodinku vyschnout, pneumatika musí být 100% suchá pro následnou aplikaci vosku.
  4. Vezměte si pěnový aplikátor na pneumatiky Carbon Collective Tyre Dressing Applicator nebo obyčejný kulatý pěnový aplikátor Flexipads Soft Edge Red Applicator a naberte trošku vosku. Pomalu roztírejte po obvodu pneumatiky, snažte se zamezit styku se samotným diskem, pro pohodlnější práci kolo demontujte a vosk aplikujte ve vodorovné poloze, nestane se vám, že dole v místě, kde pneumatika je na silnici, bude hluché místo. Vosk se nemusí nijak stírat, jen se nanese, pro matný efekt. Pro pololesk lehce vyleštěte pomocí utěrky.
Dodo Juice Tyromania

Výdrž vosku na pneumatiky a jeho spotřeba

Vosk na pneumatiky od Dodo Juice vám běžně vydrží 1 - 3 mytí, což je více než u běžných lesků na pneumatiky, které navíc dokáží kontaminovat bok auta, jelikož se často stane to, že se lesk po rozjetí roztříkne na karoserii auta. Větší 180 ml balení vosku vystačí na 18 až 30 sad kol (1 aplikace vás tedy nakonec vyjde na nějakých +/- 27,- Kč na celé auto). Éra lesklých a mastných pneumatik už je pryč. Teď frčí matné pneumatiky s přirozeným vzhledem.

Dodo Juice Tyromania Tyre Wax 180 ml

Dodo Juice Tyromania v akci

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Jak na správné a šetrné mytí vozidla
Správný postup při mytí auta je důležitý pro čistý a lesklý lak bez škrábanců a v našem článku si ukážeme jak auto šetrně umýt, usušit a vyladit k dokonalosti.
Celý článek
Jak pečovat o alu kola
Jak správně čistit a pečovat o hliníkové disky, aby zůstaly pořád jako nové? Přečtěte si v našem článku.
Celý článek
Leštění kol a nanesení ochrany
Postup leštění kola a následné nanesení ochranného vosku, sealantu na kola a vosku na pneumatiky.
Celý článek
Chemická dekontaminace laku
Zbavte svoje auto škodlivých železitých částeček pomocí odstraňovače polétavé rzi, který můžete využít i na efektivní čištění kol.
Celý článek

Komentáře k článku