Můj účet

Nově dovážíme kabeláž a montážní materiál Stinger

Americká společnost Stinger patří po desetiletí mezi přední výrobce kvalitního montážního materiálu a příslušenství pro automobily. V České republice se produkty značky Stinger v minulosti těšily poměrně velké popularitě, tehdejší dovozce však ukončil činnost a Stinger nebyl již delší dobu u nás dostupný. My se rozhodli opět sortiment značky Stinger dovážet a vyplnit mezery na trhu s kvalitním montážním materiálem. Ve velmi rozsáhlé nabídce najdete téměř vše, co budete potřebovat do vaší instalace. Zmíníme reproduktorové, napájecí i signálové kabely, veškerý montážní materiál, tlumící materiály, autobaterie, ale i hlavní jednotky a komponenty pro ozvučení automobilů, powersportů a lodí. To vše v nejvyšší kvalitě, která je hlavním znakem všech produktů Stinger. Nabídka společnosti Stinger je velmi rozsáhlá, proto zmíníme v této aktualitě pouze ty nejzajímavější produkty, které jsme v rámci prvních objednávek naskladnili. V budoucnu však nabídku rozšíříme i o zbývající produkty Stinger.

Kabely Stinger

K těm nejzajímavějším produktům v sortimentu Stinger patří bezesporu kabely. V nabídce najdete jak reproduktorové, tak napájecí nebo signálové kabely a zapomenout nesmíme ani na kabelové sady. Vybrat si můžete prakticky vždy z několika cenových variant, které se liší zejména dle složení a kvality kabelu. U reproduktorových a napájecích kabelů narazíte na složení buď ze směsné CCA mědi (Copper-Clad Aluminium), kdy vnitří část kabelu je z hliníku a vnější z vysoce kvalitní bezkyslíkaté OFC mědi. Kvalitnější možností je složení kabelu z bezkyslíkaté OFC mědi, která nabídne výrazně spolehlivější podmínky pro přenos zvuku bez zabarvení. Vzhledem k vysoké kvalitě kabelů značky Stinger jsme se rozhodli, že je téměř výhradně budeme používat v naších instalacích ozvučení vozidel. Takže již brzy kabely Stinger uvidíte i ve fotoreportážích na našem webu.

1) Reproduktorové kabely

Reproduktorové kabely Stinger si můžete vybrat hned z několika průřezů od 2 x 0,75 mm² přes nejprodávanější kategorie 2 x 1,5 mm² a 2 x 2,5 mm² až po 2 x 4,0 mm². Stinger pochází z Ameriky, kde se používá odlišné značení, konkrétně AWG a průřez se tedy mírně od těch evropských výrobců kabeláže liší. Kromě 4 různých průřezů můžete vybírat i dle složení, kdy levnější kabely jsou vyrobeny ze směsné CCA mědi a ty kvalitnější z bezkyslíkaté OFC mědi s čistotou 4N, tedy 99,99%. Nejvyšší řada reproduktorových kabelů Stinger má dokonce všechny prameny pocínované pro optimální ochranu proti oxidaci. Co se týče barev tak základem je populární černá, u některých průřezů však můžete zakoupit i odlišné barvy izolace, například červenou, modrou nebo transparentní. U reproduktorových kabelů potěší i velmi flexibilní izolace, která usnadňuje instalaci.

2) Napájecí kabely

Také napájecí kabely Stinger můžete vybírat hned několika průřezech. Pokud se budeme držet evropského značení, pak můžete zakoupit napájecí kabely o průřezu 6 mm², 10 mm², 25 mm² a 50 mm². Vybírat je možné, stejně jako u reproduktorových kabelů, ze dvou typů složení, konkrétně směsné CCA mědi a výrazně kvalitnější OFC mědi. Nejvyšší řada disponuje taktéž pocínovanými prameny, což kabel chrání proti oxidaci. A na výběr je opět i několik barev izolace pro designové přizpůsobení instalace. Jak základní napájecí kabely ze směsné CCA mědi, tak pokročilé kabely z bezkyslíkaté OFC mědi můžete zakoupit v černé, modré, nebo stříbrné izolaci v matném a mírně transparentním provedení, nejvyšší řada pak zaujme tmavě šedou a stříbrnou transparentní izolací v matném finiši. Samozřejmostí je pak vysoce flexibilní provedení u všech typů napájecích kabelů.

3) Signálové kabely

Signálové kabely Stinger zaujímají poměrně velkou část sortimentu značky, v nabídce je jich hned několik desítek. I proto budeme signálovým kabelům věnovat větší pozornost v naší aktualitě. Ve Stingeru vědí jak důležitou součást instalace signálové kabely představují a proto si můžete vybrat hned z pěti modelových řad, ve kterých najdete vždy pořádnou porci různých délek pro co nejpřesnější instalaci. Samozřejmostí je složení z kvalitní bezkyslíkaté OFC mědi již u základní řady, kvalitní balení a potěší i důkladný popis hlavních předností konkrétní řady na obalu.
  • Signálové kabely Stinger série 1000 - již u základních signálových kabelů řady 2000 se můžete spolehnout na nadstandardní kvalitu zpracování, koncovek i zvuku díky silným vodičům z kvalitní bezkylíkaté OFC mědi. A to vše za více než dostupnou cenu. Pro lepší identifikaci kanálů slouží barevně odlišené konektory v černé a červené barvě.
  • Signálové kabely Stinger série 4000 - modelová řada 4000 na první pohled zaujme červeno-černým designem v twistovaném provedení, které zvyšuje čistotu zvuku a dynamický rozsah a zvyšuje ochranu proti rušení. V dané ceně předimenzované vodiče z OFC mědi zaručují vynikající kvalitu zvuku, k čemuž přispívají i kvalitní konektory s rozděleným hrotem zlepšující přenos signálu. Kompaktní design konektorů a minimalistický design čiré izolace zase usnadňuje instalaci.
  • Signálové kabely Stinger série 6000 - modrá barva identifikuje řadu 6000, která se vyznačuje hned několika vylepšeními. Kabely jsou vyrobeny ze silných vodičů z OFC mědi a opět se jedná o twistované provedení zajišťující nejen vysokou kvalitu zvuku, ale i ochranu proti rušení. Stínění kabelu je navíc hned trojnásobné díky mylarové fólii, která zamezuje EMI rušení. Vylepšené jsou i kvalitní kovové RCA konektory zajišťující bezchybný přenos signálu a silná izolace chránící kabel před poškozením. 
  • Signálové kabely Stinger série 8000 - druhá nejvyšší řada, které se již blíží pomyslnému high-endu mezi signálovými kabely. Ve Stingeru se zaměřili zejména na zvuk, ale i ochranu proti rušení. Postříbřené měděnné vodiče poskytují pevnou basovou odezvu a křišťálově čisté výšky i rozšířenou frekvenční odezvu. Vodiče jsou dvojitě twistované a chráněné trojnásobným stíněním včetně dvou mylarových fólií a opletu pro zamezení EMI rušení. Kabel obsahuje 3 vodiče na kanál, celkem tedy 6 vodičů pro precizní přenos zvuku. Celkový design podtrhují uzamykatelné kovové koncovky s pocínovanými konci a ochranný oplet v černé barvě.
  • Signálové kabely Stinger série 9000 - nejvyšší řada od Stingeru a zároveň a jeden z nejkvalitnějších signálových kabelů na současném trhu. Kabely řady 9000 byly navrženy tak, aby poskytovaly nejlepší možnou basovou odezvu, otevřenost, tonalitu a přesnost při drastickém snížení elektrického odporu a rušení. Zkonstruováno s 12 samostatnými vodiči, 6 levými a 6 pravými, čistě stříbrnými vodiči pro plné střední a vysoké frekvence, ultradlouhozrnnou čistou OFC mědí pro basové frekvence a rhodiovanými RCA koncovkami pro špičkovou vodivost. Vzory vinutí s dvojitým krouceným párem zlepšují čistotu a rozšiřují dynamický rozsah a precizně obrobené uzamykací kovové konce zajištují dokonalý přenos signálu. Samozřejmostí je trojité stínění pro zamezení všudypřítomného rušení. A vše podtrhuje luxusní design. Dokonalý signálový kabel pro high-end instalace.

Montážní materiál Stinger

Dalšími produkty, na které klade Stinger velký důraz, je montážní materiál. V sortimentu najdete snad vše, co budete potřebovat pro instalaci ozvučení do automobilu. U všech produktů se můžete spolehnout na velmi vysokou kvalitu zpracování, odolné a kvalitní materiály, širokou nabídku pro nejrůznější typy instalace a zaujme i netradiční balení každého produktu. Možná si pomyslíte proč montážní materiál balit do krabiček? Naznačuje to však perfekcionismus a touhu společnosti Stinger nabízet kvalitní produkty, které jednoduše nabídnou něco více. Pojďme se nyní podívat na nejzajímavější produkty z rozsáhlého sortimentu montážního materiálu.
  • Bateriové svorky Stinger - když do auta zapojujete jeden nebo více zesilovačů a řešíte připojení více napájecích kabelů, budete potřebovat i kvalitní bateriovou svorku. Stinger nabízí více než deset plusových a mínusových bateriových svorek s různým počtem vstupů a výstupů, ze kterých si vybere každý. Pro fajnšmekry máme v nabídce i svorku s integrovaným digitálním voltmetrem.
  • Distribuční bloky Stinger - velmi bohatou nabídku najdete i v kategorii distribučních, nebo-li rozvodných bloků, které slouží k rozdvojení napájení. Ideální řešení v případě, pokud pořizujete více zesilovačů do jednoho vozu a potřebujete seskupit napájecí kabely před připojením, nebo je naopak rozvětvit. Stinger nabízí nespočet klasických distribučních bloků, ale i bloků s integrovaným pojistkovým pouzdrem na různé typy pojistek. 
  • Jističe Stinger - jističe suplují funkci pojistkového pouzdra a pokud potřebujete okamžitě přerušit napájení, je nejlepším řešením použít právě jistič. Jedním pohybem odjistíte pojistku a přerušíte tak přívod napájení. Při zkratu jistič samozřejmě sám vyskočí. V nabídce Stingeru najdete hned několik jističů vynikající kvality pro ochranu vašeho audio systému.
  • Kapacitory Stinger - kapacitory potřebujete ke stabilizaci napětí zejména u náročnějších aparatur s výkonnými subwoofery. V nabídce Stingeru najdete celkem čtyři kapacitory s hodnotami od dvou do 10 Faradů. 
  • Pojistková pouzdra Stinger - při inslataci aftermarket zesilovače do vozidla je nezbytné namontovat k autobaterii i pojistkové pouzdro, které chrání elektroinstalaci v případě zkratu. Stinger nabízí více jak dvě desítky designově rozdílných pojistkových pouzder pro všechny druhy pojistek.
 
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Plexiclick rámečky pod SPZ, které nejdou vidět
Odhoďte s námi široké, odstávající a drnčící plastové podložky pod SPZ a pořiďte si vysoce kvalitní, miniaturní a průhledné držáky, které nejsou vidět. Vypadá to super!
Celý článek
Harmonic Harmony - high-end z Indonésie
Špičkové signálové kabely nejvyšší kvality a další produkty pro audiofilní zvuk v automobilu. Představujeme Harmonic Harmony.
Celý článek
Horké novinky a snížení cen u značky Eton
Jsme přestěhovaní do nového a konečně se můžeme věnovat novinkám! První na řadě je německý výrobce autohifi Eton, kde je řada novinek a došlo k malému zázraku - snížení cen.
Celý článek
Streamování v Hi-Res kvalitě s Audison B-CON
Audison nedávno uvedl na trh Bluetooth modul, který umožní streamování hudby v Hi-Res kvalitě. Více o tomto zajímavém produktu se dozvíte v naší aktualitě.
Celý článek
Antivibrační materiály Comfortmat Cobra a Viper
Po třech letech jsme se dočkali inovace velmi oblíbených antivibračních materiálů Comfortmat modelové řady Dark. Představujeme Comfortmat Cobra a Viper!
Celý článek
Nové produkty Pioneer pro letošní sezónu
Konečně se situace s dostupností autorádií začíná zlepšovat a při té příležitosti zařazujeme do nabídky všechny novinky pro letošní sezónu od značky Pioneer.
Celý článek
Powerbass po letech opět v České republice!
Pamatujete na Powerbass? V minulosti byl tento americký výrobce v ČR extrémně populární a nyní vám jeho zajímavý sortiment přinášíme zpět! Naváže na tehdejší úspěch?
Celý článek

Komentáře k článku