Můj účet

Představujeme nové antivibrační materiály Comfortmat Cobra a Viper

Antivibrační materiály Comfortmat řady Dark patří k těm nejprodávanějším na našem eshopu a najdete je prakticky v každé naší instalaci odhlučnění vozidel. A není se čemu divit, protože Comfortmat D2, D3 i D4 nemají na trhu žádný ekvivalent díky vynikajícímu poměru vysoké účinnosti a velmi nízké hmotnosti. Přesto ve společnosti Comfortmat neusínali na vavřínech a poslední rok vyvíjeli novou verzi těchto oblíbených antivibračních materiálů. Konečně jsme se dočkali a můžeme představit dva nové antivibrační materiály Comfortmat Cobra a Comfortmat Viper, které díky mnoha inovacím a výrazně vyšší účinnosti bezpochyby zaznamenají ještě větší úspěch, než jejich předchůdce. Všechny důležité informace se dočtete v další části této aktuality.

Co se skrývá za novými názvy Cobra a Viper?

Nové materiály společnosti Comfortmat z poslední doby disponují pojmenováním, se kterým jste se již určitě již setkali. Zamysleli jste se někdy co mají společného materiály jako Comfortmat Skyline, Integra, Raptor, Titan nebo Vision? Nejprve vás možná napadne spojení, které se týká zaměření těchto materiálů. Skyline se aplikuje na střechu a má tedy nejblíže obloze, Integru najdete nejčastěji uvnitř dveří, což evokuje i název tohoto membránového materiálu. A Titan? Nejúčinnější a nejsilnější zvukově izolační materiál na světě, stejně jako dávní řečtí bohové... Nebo je za těmito názvy ještě něco víc? Možná hádáte správně, jedná se totiž o názvy skvělých automobilů! Enklávu vozidel jako Nissan Skyline, Honda Integra, Ford Raptor, Nissan Titan nebo koncept Mercedes-Benz Vision nyní rozšiřuje Shelby Cobra a Dodge Viper! A na jaké inovace se můžete těšit?

Nejdůležitější inovace? Výrazně vyšší účinnost při zachování extrémně nízké hmotnosti!

Jak jsme již zmínili v úvodu tohoto článku, antivibrační materiály Comfortmat řady Dark se těší velké oblibě především díky své vysoké účinnosti a velmi nízké hmotnosti. Společnost Comfortmat tak čelila velké výzvě, aby byla schopna tyto špičkové antivibrační materiály překonat. Mnoho měsíců vývoje však přineslo své ovoce a nyní přišel čas na novou éru antivibračních materiálů série Dark. Dámy a pánové, představujeme dva nové materiály Comfortmat Cobra a Comfortmat Viper. Dva materiály, které nahrazují hned tři předchozí - Comfortmat Dark D2, D3 a D4. Jak je to možné? Inženýři v Comfortmatu překonali zdánlivě nepřekonatelné a vyvinuli zcela nový tmel, který je svými vlastnostmi naprosto unikátní. Antivibrační materiál Comfortmat Cobra o tloušťce 2,3 mm je totiž stejně účinný jako Comfortmat Dark D3 o tloušťce 3 mm. A to při téměř stejné hmotnosti jako Comfortmat Dark D2. Suma sumárum, Cobra s akustickým ztrátovým činitelem (MLF) o hodnotě 0,40 jednotek nabízí poměr účinnosti a hmotnosti jako žádný jiný antivibrační materiál na dnešním trhu. A nejen to, účinnější antivibrační materiál o tloušťce 2,3 mm na světě nenajdete, nehledě na velmi nízkou hmotnost. Comfortmat Viper s tloušťkou 3 mm je na tom podobně. Akustický ztrátový činitel 0,49 jednotek odpovídá účinnosti materiálu Comfortmat D4 o tloušťce 4 mm a přitom si zachovává podobnou hmotnost jako Comfortmat D3. Zvýšená účinnost umožní nejen výraznější zamezení vibrací a možnost pohodlnější aplikace materiálu o nižší tloušťce, ale i s tím spojené ušetření financí. Těmito vylepšeními však nekončíme!

Nový design, vyšší přilnavost a další vylepšení

Nechme nyní stranou vysokou účinnost materiálů Cobra a Viper, protože inovací je mnohem více. Na první pohled vás zaujme nový design, který působí neobvykle luxusně. Alespoň my v Ahifi jsme si řekli prostě wow! Klasickou lesklou černou barvu nahradila saténově matná, která nejen že vypadá skvěle, ale umožní navíc výrazně lepší přilnavost druhé vrstvy odhlučnění. Nový je i barevný potisk, kdy účinnější Viper disponuje rudou barvou, zatímco Cobra si ponechává svou měděnnou barvu ze série Dark. Nepřehlédnete ani nový vzor hadí kůže, který nahrazuje klasickou obdelníkovou nebo čtvercovou ražbu a připomíná příslušnost k názvům Cobra a Viper, tedy dvěma druhům hadů. Důležitější než design je však zvýšená přilnavost materiálu ke kovovým povrchům. Po prvních instalacích můžeme směle prohlásit, že Cobra a Viper se neodlepí ani kdybyste chtěli. Přilnavost je až neskutečná. Mezi další novinky patří zcela nově vyvinutá hliníková folie o síle 120 mikronů, která ještě nikdy nebyla použita v automobilovém průmyslu. A spolu s novým tmelem se nejvýrazněji podílí na zvýšené účinnosti. Důsledkem silnější folie se dostavila mírně náročnější aplikace než u původních materiálů řady Dark, nejedná se však o nic drastického a zvykli jsme si téměř okamžitě. A konečně poslední inovací je vyšší stabilita účinnosti v závislosti na venkovní teplotě, díky které jsou materiály Cobra a Viper účinnější i při nižších teplotách, u kterých účinnost běžných antivibračních materiálů klesá. 

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Vše, co byste měli vědět o odhlučnění auta
Odhlučnění auta umožní snížení hluku v interiéru, zlepší komfort při cestování a chrání před tepelnými ztrátami. Vše důležité včetně výsledků měření hluku se dočtete v našem článku.
Celý článek
Jak nejúčinněji odhlučnit podlahu vozidla
Přes podlahu se do interiéru vozu dostává hluk od silnice, od kol, ale i od motoru, převodovky nebo výfuku. V našem článku se dozvíte jak odhlučnit podlahu vozu v několika krocích.
Celý článek
Zvukově izolační materiál Comfortmat Titan
Comfortmat nedávno představil několik nových antivibračních a zvukově izolačních materiálů a mezi ty nejzajímavější patří Comfortmat Titan, na který se zaměříme v našem článku.
Celý článek
Zvyšujeme účinnost našeho odhlučnění!
S naskladněním nových materiálů Comfortmat jsme se rozhodli všechny novinky implementovat do našich instalací a výrazně zvýšit účinnost našeho odhlučnění!
Celý článek
Spousta zajímavých novinek od Comfortmatu
Nový design produktů, zvýšená účinnost, vylepšené vlastnosti, ale zejména několik zcela nových produktů, které opět představují absolutní světovou špičku v odhlučnění vozidel.
Celý článek
Jak vybrat antivibrační materiál?
Antivibrační materiál má zcela zásadní funkci při odhlučnění vozidel. Proč tomu tak je i veškeré další vlastnosti a funkce antivibračních materiálů se dozvíte v našem článku.
Celý článek

Komentáře k článku