Můj účet

Představujeme italskou značku Harmony

Nově u nás můžete najít sortiment značky Harmony, která spadá pod italského high-end výrobce ESB Audio. Produkty Harmony jsou však výrazně levnější, přesto si zachovávají vysokou kvalitu zvuku i zpracování. V ESB Audio si od této produktové řady hodně slibují, protože věnovali značné úsilí, aby se jim povedlo nabídnout zvuk ESB za co možná nejdostupnější cenu. A my musíme poznamenat, že se jim to povedlo. Již jsme všechny produkty otestovali a můžeme potvrdit, že v daných cenách se jedná o vysoce konkurenceschopné produkty, které mnohdy převyšují svým zvukem zaběhlou konkurenci.

O značce Harmony

Italská značka Harmony se zrodila v 80. letech spolu s prvními domácími reproduktory z produkce italského hi-end výrobce ESB Audio. Výroba automobilových reproduktorů začala v 90. letech širokou škálou produktů, které kombinovaly vysokou kvalitu zvuku a výrazně nižší cenu, než v případě produktů ESB Audio. A to bylo i hlavním posláním značky Harmony - poskytnout vysoký standard kvality zvuku s věrnou reprodukcí celého zvukového spektra, nadstandardní zpracování a to vše za dostupnější cenu. Produkty Harmony byly v minulosti i nyní spojeny se souslovím Blue Note, což odkazuje na dobu Blue Note Jazz (1930-1950). V ESB tak našli způsob jak propojit názvy audio produktů s důležitými momenty moderní hudební historie. Produkty Harmony tak odkazují na duše lidí, kteří jsou zapálení pro hudbu a také na známá jména tehdejší doby. Jedná se i o závazek Harmony vyrábět produkty s kvalitním zvukem, který uspokojí nejen začátečníky, ale i náročnější posluchače.

Produktové portfolio Harmony

Výše uvedené platí i v roce 2022, kdy se v ESB Audio rozhodli vytvořit novou produktovou řadu Harmony. Ta zahrnuje komponentní a koaxiální reproduktory, subwoofer, subwoofery pod sedačku a za zmínku stojí zejména zesilovače s DSP procesorem za velmi dostupnou cenu. Následovat budou další zajímavé produkty ve vysoké kvalitě pod důmyslnou kontrolou mateřské společnosti ESB Audio. Harmony má v současnosti dvě celosvětově registrované značky. První je „Blue Note“ jejíž význam jsme si vysvětlili v přecházejícím odstavci. Blue Note bude zahrnovat produkty, které disponují vysokou kvalitou zvuku inspirovanou high-end produkty dceřinné společnosti ESB Audio. Druhá registrovaná značka Harmony „Hard Rock“ bude využívaná u produktů, jejichž zaměření bude především na taneční a elektronickou hudbu. Typickým znakem Hard Rock produktů budou hluboké basy a vyšší výkon. I proto toto označení najdete například u nových subwooferů pod sedačku. V současnosti tedy najdete v portfoliu Harmony celkem 8 produktů, se kterými se blíže seznámíme níže. Brzy však budou představeny další zajímavé produkty, které s jistotou najdou uplatnění na současném car hifi trhu.

Reproduktory Harmony

Harmony představuje komponentní a koaxiální reproduktory, které kombinují nadstandardní zvuk ve své cenové kategorii, poctivé zpracování a velmi dostupnou cenu. Reproduktory Harmony s optimálním výkonem 65 W RMS, respektive 50 W RMS u koaxiální varianty a vysokou citlivostí byly konstruovány tak, aby i v dnešní době plné konkurenčních produktů nabídly něco více. A tím není nic jiného, než kvalitní zvuk pod záštitou ESB Audio. K tomu dopomáhá lisovaná papírová membrána, která je optimálním spojením věrnosti zvuku, odolnosti a nízké hmotnosti. Komponentní reproduktory nabídnou také hedvábné výškové reproduktory s kalotou o průměru 25 mm, což představuje v dané ceně spíše raritu. Součástí balení je i frekvenční výhybka se snadnou instalací, domečky pro výškové reproduktory a montážní materiál. Zaměřením reproduktorů je především snadná výměna továrních reproduktorů při zapojení na originální nebo aftermarket autorádio. Reproduktory jsme důkladně otestovali a v dané ceně jsme v kvalitě zvuku nenašli mnoho konkurentů, zvukově dokonce předčily i některé dražší reproduktory. Pokud tedy sháníte reproduktory v aktuální ceně do 2 500 Kč, Harmony nabídne velmi zajímavou variantu.

  • Harmony HB1.6K2X - 2pásmové komponentní reproduktory, Ø 165 mm, 65/130 W, 4 Ω, 92 dB (2,83V/1m), hedvábné výškové reproduktory
  • Harmony HB1.6C - 2pásmové koaxiální reproduktory, Ø 165 mm, 50/100 W, 4 Ω, 91 dB (2,83V/1m), mylarové výškové reproduktory

Subwoofery Harmony

V kategorii subwooferů Harmony nabídne hned 4 zajímavé produkty. Nejprve si představíme subwooferový reproduktor Harmony HB1.10S4, který disponuje průměrem 250 mm a výkonem 200 W RMS. Citlivost 91 dB zajišťuje nízkou náročnost pro zesilovač. Subwoofer je vhodný do malých ozvučnic o objemu 21 l, respektive 30 l, ve kterých poskytne přesný zvuk v nadstandardní kvalitě. K tomu přispívá i membrána z tvrzeného papíru a výkonný Y25 feritový magnet pro nízké zkreslení při vysokých výkonech. U kategorie subwooferů zůstáváme, protože Harmony má v sortimentu ještě 3 ploché aktivní subwoofery, které jsou optimální pro instalaci pod sedačku řidiče nebo spolujezdce. První dva modely patří mezi klasické ploché aktivní subwoofery. Vynikají malými rozměry, poctivým zpracováním a dostatečným výkonem pro posilnění basové složky ve vašem voze. Spolehnout se můžete i na věrný zvuk bez nepříjemného hučení a v balení najdete i dálkový ovladač. Specialitou je však třetí ze zmíněných subwooferů, který má v sobě integrovaný 4kanálový zesilovač o výkonu 4 x 35 W RMS a k tomu ještě DSP procesor! Unikátní řešení, které umožní k subwooferu připojit napříkladní přední reproduktory v aktivním režimu nebo přední i zadní v pasivním. Zvuk poté můžete nastavit ve velmi povedeném programu DSP procesoru. V balení najdete i Bluetooth modul pro bezdrátové streamování hudby. Velmi chytré a dostupné řešení pro kvalitní zvuk v každém automobilu.  

  • Harmony HB 8 US - aktivní subwoofer pod sedačku, 8", 110 W RMS
  • Harmony HB 10 US - aktivní subwoofer pod sedačku, 10", 130 W RMS
  • Harmony HB 8 US DSP - aktivní subwoofer s integrovaným DSP a 4kanálovým zesilovačem, 8", 120 W RMS, BT streaming
  • Harmony HB1.10S4 - subwoofer o průměru 10" (250 mm), 200 W RMS, 91 dB (2,83V/1m), 4 Ω

Zesilovače s DSP procesorem Harmony

To nejzajímavější na konec. Harmony představilo dva zesilovače, které si zaslouží velkou pozornost. Zesilovače nabídnou výkon 4 x 35 W RMS a integrovaný DSP procesor. Zaujmou i svými extrémně malými rozměry, kvalitním zpracováním, výbavou a zvukem, jaký byste očekávali u výrazně dražších produktů. Zesilovače Harmony je možné využít i jako samostatné DSP procesory a připojit například výkonnější zesilovače. K dizpozici je velmi intuitivní program DSP procesoru s 15, respektive 31pásmovým parametrickým ekvalizérem i mobilní aplikace pro snadné nastavení na mobilním telefonu. Potěší Bluetooth streaming a volitelný přehrávač s podporou Hi-Res audio a možností přepínat skladby na dálkovém ovladači. Skvělý produkt pro výrazné zlepšení zvuku i výkonu ve vašem vozidle se snadnou integrací na stávající systém. A to za bezkonkurenční cenu!

  • Harmony HB 46 ADSP - 4kanálový zesilovač / DSP procesor, 4 x 35 W RMS, 4x Hi-level vstup, 2x RCA vstup, 6x RCA výstup, 15pásmový ekvalizér
  • Harmony HB 48 ADSP - 4kanálový zesilovač / DSP procesor, 4 x 35 W RMS, 4x Hi-level vstup, 2x RCA vstup, 8x RCA výstup, 31pásmový ekvalizér

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Několik novinek od Nakamichi
S pravidelným naskladněním produktů od japonského výrobce Nakamichi představujeme několik novinek a jinak tomu není ani tentokrát, v nabídce najdete nová autorádia a subwoofery.
Celý článek
Nově dovážíme sortiment značky Stinger
Jako novinku na našem eshopu najdete sortiment amerického výrobce Stinger, který nabízí špičkovou kabeláž, montážní materiál a další produkty pro ozvučení vozidel.
Celý článek
Harmonic Harmony - high-end z Indonésie
Špičkové signálové kabely nejvyšší kvality a další produkty pro audiofilní zvuk v automobilu. Představujeme Harmonic Harmony.
Celý článek
Horké novinky a snížení cen u značky Eton
Jsme přestěhovaní do nového a konečně se můžeme věnovat novinkám! První na řadě je německý výrobce autohifi Eton, kde je řada novinek a došlo k malému zázraku - snížení cen.
Celý článek
Antivibrační materiály Comfortmat Cobra a Viper
Po třech letech jsme se dočkali inovace velmi oblíbených antivibračních materiálů Comfortmat modelové řady Dark. Představujeme Comfortmat Cobra a Viper!
Celý článek

Komentáře k článku