Můj účet

Balíček odhlučnění Expert Light

Balíček odhlučnění Expert Light zahrnuje téměř kompletní odhlučnění vozidla. Konkrétně v rámci tohoto balíčku odhlučňujeme kapotu, torpédo, přední podběhy, přední dveře, zadní dveře, páté dveře, podlahu, zavazadlový prostor a zadní podběhy z vnitřní i vnější strany. Oproti balíčku Premium Light odhlučňujeme torpédo, páté dveře a zejména podlahu, přes kterou proniká velmi vysoké procento hluku. Přesto se jedná o orientační balíček a rozsah samotného odhlučnění i zvolené materiály je možné individuálně přizpůsobit dle vašich preferencí. Celková hmotnost použitých tlumících materiálů je cca 37,5 Kg. Pro tento balíček používáme špičkové materiály Comfortmat zaměřené nejen na maximální možné odhlučnění, ale i nízkou hmotnost. S balíčkem Expert získáte rapidní snížení hluku a zvukovou i tepelnou izolaci vozidla, které v zimě ztrácí méně tepla a v létě udrží chladnější teploty. Zákazníkům, pro které je prioritní maximální možná účinnost odhlučnění doporučujeme klasickou variantu balíčku Expert, u kterého v rámci daného rozsahu garantujeme bezkonkurenční odhlučnění vozidla na trhu.

1. Odhlučnění předních a zadních dveří

Přes přední a zadní dveře proniká do interiéru vozu velké množství hluku a i proto je odhlučňujeme celkem ve 4 vrstvách. Nejdříve aplikujeme na vnější plech dveří prémiový antivibrační materiál Comfortmat Dark D2, který jej zpevní a zamezí vibracím, které v určité frekvenci vnímáme jako hluk. Žádný jiný antivibrační materiál na světě nedisponuje takovým poměrem hmotnosti materiálu a jeho účinnosti. Jeho měrná hmotnost je pouhých 2,4 kg / m² a přitom akustický ztrátový činitel (MLF) je na vysoké hodnotě 0,35. Následně aplikujeme jako druhou vrstvu zvukově i tepelně izolační materiál Comfortmat Vision, který kromě vysoké schopnosti protihlukové izolace disponuje extrémně nízkou hmotností. Třetí vrstvou je taktéž antivibrační materiál Comfortmat Dark D2, který zamezí vibracím vnitřního plechu dveří a akusticky je uzavře. Poslední vrstvou odhlučnění je špičkový materiál Comfortmat Soft Wave 15 složený z polyuretanové paměťové pěny. Soft Wave je díky své tvarové flexibilitě a vysoké schopnosti pohltit hluk ideálním materiálem pro odhlučnění plastů interiéru. Aplikujeme jej tedy na plastové výplně dveří a tím zamezíme pronikání hluku i nežádoucímu skřípání a rezonancím. 

Na jedny dveře použijeme následující tlumící materiály:

  • 1. vrstva - 2 ks Comfortmat Dark D2 pro zamezení vibrací a zpevnění vnějšího plechu dveří.
  • 2. vrstva - 2 ks Comfortmat Vision pro odhlučnění a tepelnou izolaci dveří.
  • 3. vrstva - 2 ks Comfortmat Dark D2 pro zamezení vibrací a zpevnění vnitřního plechu dveří.
  • 4. vrstva - 1 ks Comfortmat Soft Wave o rozměru 1000 x 700 mm pro odhlučnění plastových výplní a zamezení rezonancí.

2. Odhlučnění zavazadlového prostoru včetně zadních podběhů

Zavazadlový prostor má pro celkové odhlučnění snad největší přínos, proto nesmí chybět v našem balíčku Premium. Přes kufr a zejména zadní podběhy proniká do interiéru velké množství hluku a to zejména u vozidel s odkládacím platem (pevným, nebo posuvným). Již tradičně jako první vrstvu volíme na celý zavazadlový antivibrační materiál Comfortmat Dark D2 o tloušťce 2,3 mm, který účinně zabrání vibracím karoserie. Pro odhlučnění zavazadlového prostoru v rámci balíčku Premium Light využíváme ultralehký zvukově izolační materiál Comfortmat Vision, který vyniká kromě vysoké schopnosti odhlučnění i velmi nízkou hmotností. V rámci zavazadlového prostoru stejným materiálem odhlučňujeme i zadní podběhy. 

Na celý zavazadlový prostor použijeme následující tlumící materiály:

  • 1. vrstva - 18 ks Comfortmat Dark D2 pro zamezení vibrací zavazadlového prostoru včetně zadních podběhů.
  • 2. vrstva - 18 ks Comfortmat Vision pro odhlučnění celého zavazadlověho prostoru včetně zadních podběhů. 

3. Odhlučnění podlahy

Odhlučnění podlahy je od našich zákazníků méně žádané zejména kvůli časové i finanční náročnosti. Nicméně má na celkové odhlučnění vozu zásadní vliv, protože přes podlahu proniká od vozovky vysoké procento hluku, které originální odhlučnění nemá žádnou šanci absorbovat. I podlahu odhlučňujeme v několika vrstvách. Tou první je tradičně antivibrační materiál Comfortmat Dark D2 a druhou protihlukový materiál. Stejně jako při odhlučnění zavazadlového prostoru volíme jako druhou vrstvu materiál Comfortmat Vision, který podlahu odhluční při zachování nízké hmotnosti materiálu. Prostor pod zadními sedačkami v rámci tohoto balíčku odhlučňujeme stejným materiálem.

Na podlahu použijeme následující tlumící materiály:

4. Odhlučnění předních podběhů

Odhlučnění předních podběhů má velký význam zejména v případě, pokud nedojde k odhlučnění podlahy vozidla. I proto jsme odhlučnění předních podběhů zahrnuli do našeho základního balíčku Standard. Přes přední podběhy proniká do interiéru nemalé procento hluku nejen od vozovky, ale zejména od předních kol. Nejprve aplikujeme antivibrační materiál Comfortmat Dark D2, na kovovou vnitřní část podběhů, čímž zamezíme nežádoucím vibracím. Na plastové podběhy aplikujeme jako první vrstvu totožný materiál, čímž plastové podběhy zpevníme a zamezíme například hluku od kamínků. Druhou vrstvu tvoří opět protihlukový materiál Comfortmat Vision. V případě vozidel, které nemají plastové podběhy (často japonské a korejské vozy), aplikujeme Comfortmat Vision na kovovou část podběhu.

Na oba přední podběhy použijeme následující tlumící materiály:

5. Odhlučnění kapoty

Odhlučnění kapoty má pro celkové odhlučnění vozu spíše menší význam, přesto je velmi oblíbené a i z toho důvodu jsme jej zahrnuli i do našeho základního balíčku odhlučnění. V prvé fázi zpevníme kapotu antivibračním materiálem Comfortmat Dark D2 a zamezíme tak vibracím a rezonaním. Jelikož většina našich zákazníků si přeje zachovat originální kryt kapoty, jako druhou vrstvu aplikujeme zvukově i tepelně izolační materiál Comfortmat Vision právě na původní kryt motoru z vnitřní strany. Kapotu tedy odhlučníme při zachování původního vzhledu. V případě absence továrního krytu zvolíme jiný postup, na kterém se předem domluvíme.

Na kapotu použijeme následující tlumící materiály:

6. Odhlučnění torpéda

Prostor pod čelním sklem, kterému se říká torpédo, má také nezanedbatelný vliv na celkové odhlučnění vozu a proto samozřejmě nesmí chybět v našem balíčku odhlučnění Expert. Odhlučnujeme jej tradičně ve dvou vrstvách. Tou první je antivibrační materiál Comfortmat Dark D2 pro zamezení vibrací a zpevnění torpéda a druhou vrstvou je v tomto případě 100% voděodolný materiál Comfortmat Neoprene, který je ideální pro účely odhlučnění torpéda. Díky aplikaci těchto tlumících materiálů významně zmírníme pronikání hluku od motorové části do interiéru. 

Na torpédo použijeme následující tlumící materiály:

7. Odhlučnění pátých dveří 

Myslíme i na páté dveře, jejichž odhlučnění má samozřejmě také význam. Postup je podobný jako v případě předních nebo zadních dveří. Na plech aplikujeme antivibrační materiál Comfortmat Dark D2, jako druhou vrstvu pro odhlučnění pátých dveří Comfortmat Vision a plastovou výplň odhlučníme materiálem Comfortmat Soft Wave

Na páté dveře použijeme následující tlumící materiály:

  • 1. vrstva - 2 ks Comfortmat Dark D2 pro zamezení vibrací a zpevnění vnějšího plechu dveří.
  • 2. vrstva - 2 ks Comfortmat Vision pro odhlučnění a tepelnou izolaci pátých dveří.
  • 3. vrstva - 2 ks Comfortmat Soft Wave pro odhlučnění plastových výplní a zamezení rezonancí.

Balíček odhlučnění Expert Light Plus

Ačkoliv balíček odhlučnění Expert Light je schopen poskytnout již téměř maximální odhlučnění vozidla, přesto jsme schopni dosáhnout ještě výraznějších výsledků a proto jsme pro náročné připravili balíček odhlučnění Expert Light Plus. Ten zahrnuje odhlučnění stejných ploch, ale u podlahy a zadních podběhů volíme ještě výrazně účinnější postup a kombinaci materiálů. K tomu přidáme i odhlučnění zadních podběhů z vnější strany. Na podlahu a zadní podběhy aplikujeme jako třetí vrstvu Comfortmat Blockator s velmi vysokou úrovní zvukové izolace (až -35 dB) v rozsahu od 50 do 3000 Hz. Jedná se lajcky řečeno o protihlukovou bariéru, která nepropustí již téměř žádný hluk a je ideální právě pro odhlučnění podlahy a zadních podběhů, kde je obvykle nejvyšší úroveň hluku na celém autě. Celková tloušťka této kombinace materiálů na podlaze a zadních podbězích je až 13 mm, což zaručuje dokonalé odhlučnění vašeho vozu. Všechny plochy vozidla tedy odhlučňujeme u balíčku Expert Light Plus stejným způsobem jako u balíčku Expert Light a změny jsou pouze u podlahy a zadních podběhů a týkají se níže uvedených materiálů. U balíčku Expert Light Plus počítejte s navýšením hmotnosti materiálů na celkových 53 Kg. Přidanou hodnotou však bude výrazné navýšení účinnosti odhlučnění, které se blíží standardnímu balíčku Expert.

Na celý zavazadlový prostor (kromě zadních podběhů) použijeme následující tlumící materiály:

  • 1. vrstva - 12 ks Comfortmat Dark D2 pro zamezení vibrací a zpevnění zavazadlového prostoru.
  • 2. vrstva - 12 ks Comfortmat Vision pro odhlučnění zavazadlověho prostoru. 

Na vnitřní podběhy ze strany kufru použijeme následující tlumící materiály:

Na vnější podběhy ze strany kol použijeme následující tlumící materiály:

Na podlahu použijeme následující tlumící materiály:

V rámci balíčku Expert Light Plus doporučujeme i odhlučnění střechy vozidla, která má významný vliv nejen na celkové odhlučnění, ale i na tepelnou izolaci vozu. Právě střecha hraje v rámci tepelné izolace hlavní roli zejména a to nejen v létě. V horkých dnech díky aplikaci vhodných materiálů zůstává v interiéru déle chladnější teplota a v zimě se ztrácí méně tepla. Odlučnění střechy termoizolačními materiály Comformat nabízíme za zvýhodněnou cenu 5490 Kč, která zahrnuje kromě materiálu i 6 hodin práce. Pro více informací o materiálech a cenové kalkulaci nás neváhejte kontaktovat. Zvolením balíčku Expert Plus garantujeme maximální odhlučnění vozidla s bezkonkurenční účinností na trhu.

Kolik za balíček odhlučnění Expert Light a Expert Light Plus zaplatíte?

Cena za materiál a práci v rámci balíčku Expert je 29 990 Kč vč. DPH a v případě vylepšeného balíčku Expert Plus 33 990 Kč vč. DPH. Pro výpočet potřebného počtu kusů tlumících materiálů vycházíme z velikosti auta nižší střední až střední třídy (Škoda Octavia, VW Passat). Pokud je velikost vozidla odlišná oproti střední třídě, mírně se může změnit i finální cena. V ceně jsou zahrnuty veškeré čistící prostředky a přípravky potřebné pro aplikaci tlumících materiálů. Objednat vozidlo na odhlučnění je možné e-mailem: montaze@ahifi.cz, nebo telefonicky na čísle 607 38 38 38. Odhlučnění vozidel provádíme v Brně a montáž zvládneme realizovat v rámci jednoho dne. Rádi vám za výhodných podmínek zapůjčíme po dobu montáže náhradní vozidlo VW Golf VII ve firemních barvách.

Proč odhlučnění právě od nás?

Odhlučněním se zabýváme od počátku roku 2013, kdy jsme jako první zavedli zvýhodněné balíčky odhlučnění. Od té doby jsme dokázali odhlučnit již přes 800 vozidel. Díky tomu jsme nasbírali velké množství zkušeností, které uplatňujeme při rozdělávání aut i správném zvolení a umístění tlumících materiálů. Podívejte se na již hotové realizace odhlučnění vozidel, které provádějí naši tři zkušení montážní technici přistupující ke každému autu s maximální péči a profesionalitou. Vozidla odhlučňujeme výhradně špičkovými materiály společnosti Comfortmat, která je světovým lídrem v oblasti odhlučnění vozidel a nabízí bezkonkurenční účinnost při odhlučnění vozu. 
  • Máme za sebou 7 let zkušeností a přes 800 odhlučněných vozidel.
  • Používáme pouze bezkonkurenční materiály Comfortmat, se kterými garantujeme nejúčinnější odhlučnění na trhu.
  • Můžete si vybrat, zda je pro vás prioritou maximální možné odhlučnění, nebo hmotnost materiálů.
  • V balíčcích používáme zvukově izolační materiály s protihlukovou membránou, které nemá v nabídce žádný jiný výrobce!
  • V odlehčených "Light" balíčcích využíváme speciální odlehčený materiál, který nabízí bezkonkurenční poměr hmotnosti a schopnosti odhlučnění. 
  • Neděláme žádné kompromisy - nikdy nešetříme materiálem a volíme pro danou plochu vždy ten nejúčinnější.
  • Materiály Comfortmat vynikají i tepelnou izolací - v létě zajistí chladnější teploty v interiéru a v zimě naopak udrží teplo.
  • Využíváme nezaměnitelné know-how společnosti Comfortmat a volíme postupy, které vedou k maximálnímu odhlučnění.  
  • Máme důkladně proškolené 3 techniky, kteří přistupují k vašemu auto s maximální pečlivostí a profesionalitou.
  • Balíčky jsou orientační a lze vytvořit zcela individuální nabídku odhlučnění dle typu i velikosti vozu, ceny, nebo hmotnosti.
  • V případě nového vozu se nemusíte bát ztráty záruky, protože prodejci nemají pochybnosti o kvalitně naší práce.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku