Můj účet

Balíček odhlučnění Premium Light

Balíček odhlučnění Premium zahrnuje odhlučnění hlavních ploch vozidla, přes které proniká hluk do interiéru. Konkrétně v rámci tohoto balíčku odhlučňujeme kapotu, přední podběhy, přední dveře, zadní dveře a zavazadlový prostor, včetně zadních podběhů z vnitřní strany. Oproti základnímu balíčku Standard odhlučňujeme navíc zavazadlový prostor, přes který proniká do interiéru velmi vysoké procento hluku. Jedná se o orientační balíček, rozsah samotného odhlučnění i zvolené materiály je možné individuálně přizpůsobit dle vašich preferencí. Celková hmotnost použitých tlumících materiálů v tomto balíčku je cca 24,1 Kg. Pro tento balíček používáme výhradně špičkové materiály Comfortmat zaměřené zejména na nízkou hmotnost při zachování excelentní účinnosti odhlučnění. S balíčkem Premium získáte výrazné snížení hluku a zvukovou i tepelnou izolaci vozidla. Zákazníkům, pro které je prioritní maximální možná účinnost odhlučnění doporučujeme klasickou variantu balíčku Premium, u kterého v rámci daného rozsahu garantujeme bezkonkurenční odhlučnění vozidla na trhu.



1. Odhlučnění předních a zadních dveří

Přes přední a zadní dveře proniká do interiéru vozu velké množství hluku a i proto je odhlučňujeme celkem ve 4 vrstvách. Nejdříve aplikujeme na vnější plech dveří prémiový antivibrační materiál Comfortmat Dark D2, který jej zpevní a zamezí vibracím, které v určité frekvenci vnímáme jako hluk. Žádný jiný antivibrační materiál na světě nedisponuje takovým poměrem hmotnosti materiálu a jeho účinnosti. Jeho měrná hmotnost je pouhých 2,4 kg / m² a přitom akustický ztrátový činitel (MLF) je na vysoké hodnotě 0,35. Následně aplikujeme jako druhou vrstvu zvukově i tepelně izolační materiál Comfortmat Vision, který kromě vysoké schopnosti protihlukové izolace disponuje extrémně nízkou hmotností. Třetí vrstvou je taktéž antivibrační materiál Comfortmat Dark D2, který zamezí vibracím vnitřního plechu dveří a akusticky je uzavře. Poslední vrstvou odhlučnění je špičkový materiál Comfortmat Soft Wave 15 složený z polyuretanové paměťové pěny. Soft Wave je díky své tvarové flexibilitě a vysoké schopnosti pohltit hluk ideálním materiálem pro odhlučnění plastů interiéru. Aplikujeme jej tedy na plastové výplně dveří a tím zamezíme pronikání hluku i nežádoucímu skřípání a rezonancím. 

Na jedny dveře použijeme následující tlumící materiály:

  • 1. vrstva - 2 ks Comfortmat Dark D2 pro zamezení vibrací a zpevnění vnějšího plechu dveří.
  • 2. vrstva - 2 ks Comfortmat Vision pro odhlučnění a tepelnou izolaci dveří.
  • 3. vrstva - 2 ks Comfortmat Dark D2 pro zamezení vibrací a zpevnění vnitřního plechu dveří.
  • 4. vrstva - 1 ks Comfortmat Soft Wave o rozměru 1000 x 700 mm pro odhlučnění plastových výplní a zamezení rezonancí.

2. Odhlučnění zavazadlového prostoru včetně zadních podběhů

Zavazadlový prostor má pro celkové odhlučnění snad největší přínos, proto nesmí chybět v našem balíčku Premium. Přes kufr a zejména zadní podběhy proniká do interiéru velké množství hluku a to zejména u vozidel s odkládacím platem (pevným, nebo posuvným). Již tradičně jako první vrstvu volíme na celý zavazadlový antivibrační materiál Comfortmat Dark D2 o tloušťce 2,3 mm, který účinně zabrání vibracím karoserie. Pro odhlučnění zavazadlového prostoru v rámci balíčku Premium Light využíváme ultralehký zvukově izolační materiál Comfortmat Vision, který vyniká kromě vysoké schopnosti odhlučnění i velmi nízkou hmotností. V rámci zavazadlového prostoru stejným materiálem odhlučňujeme i zadní podběhy. 

Na celý zavazadlový prostor použijeme následující tlumící materiály:

  • 1. vrstva - 18 ks Comfortmat Dark D2 pro zamezení vibrací zavazadlového prostoru včetně zadních podběhů.
  • 2. vrstva - 18 ks Comfortmat Vision pro odhlučnění celého zavazadlověho prostoru včetně zadních podběhů. 

    3. Odhlučnění předních podběhů

    Odhlučnění předních podběhů má velký význam zejména v případě, pokud nedojde k odhlučnění podlahy vozidla. I proto jsme odhlučnění předních podběhů zahrnuli do našeho základního balíčku Standard. Přes přední podběhy proniká do interiéru nemalé procento hluku nejen od vozovky, ale zejména od předních kol. Nejprve aplikujeme antivibrační materiál Comfortmat Dark D2, na kovovou vnitřní část podběhů, čímž zamezíme nežádoucím vibracím. Na plastové podběhy aplikujeme jako první vrstvu totožný materiál, čímž plastové podběhy zpevníme a zamezíme například hluku od kamínků. Druhou vrstvu tvoří opět protihlukový materiál Comfortmat Vision. V případě vozidel, které nemají plastové podběhy (často japonské a korejské vozy), aplikujeme Comfortmat Vision na kovovou část podběhu.

    Na oba přední podběhy použijeme následující tlumící materiály:

    4. Odhlučnění kapoty

    Odhlučnění kapoty má pro celkové odhlučnění vozu spíše menší význam, přesto je velmi oblíbené a i z toho důvodu jsme jej zahrnuli i do našeho základního balíčku odhlučnění. V prvé fázi zpevníme kapotu antivibračním materiálem Comfortmat Dark D2 a zamezíme tak vibracím a rezonaním. Jelikož většina našich zákazníků si přeje zachovat originální kryt kapoty, jako druhou vrstvu aplikujeme zvukově i tepelně izolační materiál Comfortmat Vision právě na původní kryt motoru z vnitřní strany. Kapotu tedy odhlučníme při zachování původního vzhledu. V případě absence továrního krytu zvolíme jiný postup, na kterém se předem domluvíme.

    Na kapotu použijeme následující tlumící materiály:

    Balíček odhlučnění Premium Light Plus

    Ačkoliv balíček odhlučnění Premium Light poskytuje velmi vysokou schopnost odhlučnění vozidla, přesto jsme schopni dosáhnout ještě výraznějších výsledků a proto jsme pro náročnější připravili balíček odhlučnění Premium Light Plus. Ten zahrnuje odhlučnění stejných ploch, ale pouze u zavazadlového prostoru volíme ještě účinnější postup a kombinaci materiálů. Na celý zavazadlový prostor aplikujeme jako druhou vrstvu na antibibrační materiál již výše zmíněný materiál Comfortmat Vision, kterým účinně odhlučníme zavazadlový prostor včetně zadních podběhů. Na ty však aplikujeme ještě třetí vrstvu v podobě špičkového membránového materiálu Comfortmat Blockator s velmi vysokou úrovní zvukové izolace (až -35 dB) v rozsahu od 50 do 3000 Hz. Jedná se laicky řečeno o protihlukovou bariéru, která nepropustí již téměř žádný hluk a je ideální právě pro odhlučnění zadních podběhů, které jsou zatíženy velmi vysokou úrovní hluku. Všechny plochy vozidla tedy odhlučňujeme u balíčku Premium Light Plus stejným způsobem jako u balíčku Premium Light a změny jsou pouze u zadních podběhů. U balíčku Premium Light Plus počítehte se zvýšením hmotnosti materiálů o 4 Kg na celkových 28 Kg, což je stále velmi přijatelná hodnota. 

    Na celý zavazadlový prostor (kromě zadních podběhů) použijeme následující tlumící materiály:

    • 1. vrstva - 13 ks Comfortmat Dark D2 pro zamezení vibrací zavazadlového prostoru kromě zadních podběhů.
    • 2. vrstva - 13 ks Comfortmat Vision pro odhlučnění zavazadlověho prostoru kromě zadních podběhů. 

    Na vnitřní zadní podběhy ze strany kufru použijeme následující tlumící materiály:

    Kolik za balíček odhlučnění Premium Light a Premium Light Plus zaplatíte?

    Cena za materiál a práci v rámci balíčku Premium Light je 18 990 Kč vč. DPH a v případě vylepšeného balíčku Premium Light Plus 19 990 Kč vč. DPH. Pro výpočet potřebného počtu kusů tlumících materiálů vycházíme z velikosti auta nižší střední až střední třídy (Škoda Octavia, VW Passat). Pokud je velikost vozidla odlišná oproti střední třídě, mírně se může změnit i finální cena. V ceně jsou zahrnuty veškeré čistící prostředky a přípravky potřebné pro aplikaci tlumících materiálů. Objednat vozidlo na odhlučnění je možné e-mailem: montaze@ahifi.cz, nebo telefonicky na čísle 607 38 38 38. Odhlučnění vozidel provádíme v Brně a montáž zvládneme realizovat v rámci jednoho dne. Rádi vám za výhodných podmínek zapůjčíme po dobu montáže náhradní vozidlo VW Golf VII ve firemních barvách.

    Proč odhlučnění právě od nás?

    Odhlučněním se zabýváme od počátku roku 2013, kdy jsme jako první zavedli zvýhodněné balíčky odhlučnění. Od té doby jsme dokázali odhlučnit již přes 800 vozidel. Díky tomu jsme nasbírali velké množství zkušeností, které uplatňujeme při rozdělávání aut i správném zvolení a umístění tlumících materiálů. Podívejte se na již hotové realizace odhlučnění vozidel, které provádějí naši tři zkušení montážní technici přistupující ke každému autu s maximální péči a profesionalitou. Vozidla odhlučňujeme výhradně špičkovými materiály společnosti Comfortmat, která je světovým lídrem v oblasti odhlučnění vozidel a nabízí bezkonkurenční účinnost při odhlučnění vozu. 
    • Máme za sebou 7 let zkušeností a přes 800 odhlučněných vozidel.
    • Používáme pouze bezkonkurenční materiály Comfortmat, se kterými garantujeme nejúčinnější odhlučnění na trhu.
    • Můžete si vybrat, zda je pro vás prioritou maximální možné odhlučnění, nebo hmotnost materiálů.
    • V balíčcích používáme zvukově izolační materiály s protihlukovou membránou, které nemá v nabídce žádný jiný výrobce!
    • V odlehčených "Light" balíčcích využíváme speciální odlehčený materiál, který nabízí bezkonkurenční poměr hmotnosti a schopnosti odhlučnění. 
    • Neděláme žádné kompromisy - nikdy nešetříme materiálem a volíme pro danou plochu vždy ten nejúčinnější.
    • Materiály Comfortmat vynikají i tepelnou izolací - v létě zajistí chladnější teploty v interiéru a v zimě naopak udrží teplo.
    • Využíváme nezaměnitelné know-how společnosti Comfortmat a volíme postupy, které vedou k maximálnímu odhlučnění.  
    • Máme důkladně proškolené 3 techniky, kteří přistupují k vašemu auto s maximální pečlivostí a profesionalitou.
    • Balíčky jsou orientační a lze vytvořit zcela individuální nabídku odhlučnění dle typu i velikosti vozu, ceny, nebo hmotnosti.
    • V případě nového vozu se nemusíte bát ztráty záruky, protože prodejci nemají pochybnosti o kvalitně naší práce.
    Autor: Ing. Karel Konečný
    Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

    Komentáře k článku