Můj účet

Balíček odhlučnění Standard

Naše základní odhlučnění Standard zahrnuje odhlučnění všech důležitých oblastí vozidla a to se zaměřením nejen na vysokou účinnost materiálů Comfortmat, ale i na nižší cenu. Naším hlavním cílem však bylo vytvořit balíček, který by nebyl pouze o nízké ceně, ale aby dával smysl i z hlediska celkového odhlučnění vozu. Proto se již v základním odhlučnění Standard zaměřujeme na téměř kompletní vůz, konkrétně na kapotu, přední podběhy, přední a zadní dveře, zavazadlový prostor včetně zadních podběhů a podlahu. Pro odhlučnění v rámci tohoto balíčku používáme antivibrační a zvukově izolační materiály Comfortmat zejména z modelové řady Standard, díky kterým jsme schopni stlačit cenu na nižší úroveň, než v případě balíčku odhlučnění Premium. Na oblasti nejvíce zatížené hlukem i vibracemi však aplikujeme totožné membránové materiály jako u balíčku Premium. Díky tomu již náš základní balíček Standard umožňuje vysoce účinné odhlučnění, které v dané ceně nemá na dnešním trhu ekvivalent. Celková hmotnost použitých materiálů činí cca 54 až 58 Kg dle typu vozidla a pro zákazníky, kteří nechtějí příliš navyšovat hmotnost vozu, nabízíme i odlehčenou verzi v podobě balíčku Standard Light.

1. Odhlučnění předních a zadních dveří

Přes přední a zadní dveře proniká do interiéru vozu velké množství hluku a i proto je odhlučňujeme celkem ve 4 vrstvách. Nejdříve aplikujeme na vnější plech dveří antivibrační materiál Comfortmat Standard S2, který jej zpevní a díky akustickému ztrátovému činiteli o hodnotě 0,26 jednotek dostatečně zamezí vibracím této oblasti. Následně aplikujeme jako druhou vrstvu zvukově i tepelně izolační materiál Comfortmat Vision, který kromě vysoké schopnosti protihlukové izolace 15 dB disponuje extrémně nízkou hmotností. Třetí vrstvou je taktéž antivibrační materiál Comfortmat Standard S2, který zamezí vibracím vnitřního plechu dveří a akusticky je uzavře. Poslední vrstvou odhlučnění je materiál Comfortmat Ultrasoft 10 složený z polyuretanové paměťové pěny. Ultrasoft je díky své tvarové flexibilitě a vysoké schopnosti pohltit hluk ideálním materiálem pro odhlučnění plastů interiéru. Aplikujeme jej tedy na plastové výplně dveří a tím zamezíme pronikání hluku i nežádoucímu skřípání a rezonancím. 

Na jedny dveře použijeme následující tlumící materiály:

2. Odhlučnění podlahy

Odhlučnění podlahy hraje zcela zásadní roli pro celkové odhlučnění vozu a je proto nezbytné se právě podlaze věnovat s maximální pečlivostí a volit velmi účinné materiály. Podlaha je extrémně náchylná nejen na hluk, ale vzhledem k velké ploše i na výrazné vibrace od odrážejícího se hluku vozovky, od motoru, převodovky, pneumatik i výfukového systému. I podlahu odhlučňujeme v několika vrstvách. Tou první je tradičně antivibrační materiál a u balíčku Standard volíme Comfortmat G3 s akustickým ztrátovým činitelem (MLF) 0,39 jednotek a tloušťkou 3 mm. U podlahy je nezbytné volit antivibrační materiál s tloušťkou minimálně 3 mm a vyšším MLF, aby bylo možné pohltit silné vibrace a hluk této oblasti. Proto si dejte pozor na společnosti, které často pracují se základními materiály o tloušťce 2 mm, což je naprosto nedostačující. Jako druhou vrstvu aplikujeme materiál Comfortmat Blockshot z modelové řady Premium, který je schopen podlahu díky svému vícevrstvému složení s protihlukovou membránou velmi účinně odhlučnit a poskytnout zvukovou izolaci ve výši až 31 dB. Prostor pod zadními sedačkami odhlučňujeme taktéž dvěma vrstvami, konkrétně 2 mm silným antivibračním materiálem Comfortmat S2 a zvukově izolačním materiálem Comfortmat Vision ve druhé vrstvě. Tato kombinace je pro daný prostor dostatečná a umožní bezproblémovou zpětnou montáž.

Na podlahu použijeme následující materiály:

  • 1. vrstva - Comfortmat Gold G3 pro zamezení vibrací a hluku o nejnižších frekvencích na podlaze.
  • 1. vrstva - Comfortmat S2 pro zamezení vibrací a hluku o nejnižších frekvencích v prostoru pod zadními sedačkami.
  • 2. vrstva - Comfortmat Blockshot pro odhlučnění celé podlahy kromě prostoru pod zadními sedačkami.
  • 2. vrstva - Comfortmat Vision pro odhlučnění prostoru pod zadními sedačkami.

3. Odhlučnění zavazadlového prostoru včetně zadních podběhů

Zavazadlový prostor společně se zadními podběhy je velmi zatížený vibracemi i hlukem, proto nesmí chybět v našem balíčku Standard. Jako první vrstvu volíme antivibrační materiál Comfortmat Standard S2 o tloušťce 2 mm, který účinně zabrání vibracím karoserie. Comfortmat Standard S2 aplikujeme na celý zavazadlový prostor kromě zadních podběhů, kde použijeme účinnější Comfortmat Gold G3 o tloušťce 3 mm a MLF 0,39 jednotek. Takový antivibrační materiál již velmi účinně zamezí vibracím a hluku o nejnižších frekvencích. Na zadní podběhy ze strany kufru aplikujeme silnější a účinnější materiál z důvodu výrazně vyšších vibrací i hluku právě v této oblasti, který způsobují zejména pneumatiky. Pro odhlučnění zavazadlového prostoru v rámci balíčku Standard využíváme ultralehký zvukově izolační materiál Comfortmat Vision, který vyniká kromě vysoké schopnosti zvukové izolace až 15 dB i velmi nízkou hmotností. I ve druhé vrstvě však myslíme na zadní podběhy, které odhlučníme výrazně účinnějším membránovým materiálem Comfortmat Blockshot, který jsme použili i na odhlučnění podlahy.

Na celý zavazadlový prostor použijeme následující tlumící materiály:

  • 1. vrstva - Comfortmat Standard S2 pro zamezení vibrací a nízkofrekvenčního hluku dna zavazadlového prostoru a blatníků
  • 1. vrstva - Comfortmat Gold G3 pro zamezení vibrací a nízkofrekvenčního hluku zadních podběhů ze strany kufru.
  • 2. vrstva - Comfortmat Vision pro odhlučnění zavazadlového prostoru kromě zadních podběhů.
  • 2. vrstva - Comfortmat Blockshot pro odhlučnění zadních podběhů ze strany kufru.

4. Odhlučnění kapoty

Odhlučnění kapoty má pro celkové odhlučnění vozu spíše menší význam, přesto je důležité a i z toho důvodu jsme jej zahrnuli i do našeho balíčku odhlučnění. V prvé fázi zpevníme kapotu antivibračním materiálem Comfortmat Standard S2 a zamezíme tak vibracím a rezonancím. Jelikož většina našich zákazníků si přeje zachovat originální kryt kapoty, jako druhou vrstvu aplikujeme zvukově i tepelně izolační materiál Comfortmat Vision právě na původní kryt motoru z vnitřní strany. Kapotu tedy odhlučníme při zachování původního vzhledu. V případě absence továrního krytu zvolíme jiný postup, na kterém se předem domluvíme.

Na kapotu použijeme následující tlumící materiály:

5. Odhlučnění předních podběhů

U všech našich balíčků odhlučňujeme podlahu a samozřejmě i přední podběhy z vnitřní strany vozu tak důkladně a účinně, že již není potřebné odhlučnit přední podběhy i z vnější strany. Podlahu odhlučňujeme zpravidla až po palubní desku a věnujeme se s maximální pečlivostí každému volnému místu. Dostaneme se tak k většímu prostoru, než v případě odhlučnění z vnější strany, kde je prostor omezený. A jelikož volíme na odhlučnění podlahy antivibrační materiál o tloušťce 3 mm s velmi vysokou účinností a totéž platí o druhé vrstvě membránového materiálu s tloušťkou 7 mm, dle měření se ukázalo, že "zdvojená" aplikace již nepřináší podstatný efekt a hluk od pneumatik i létajících kamínků je dostatečně eliminován z vnitřní strany vozidla. Pouze u nejnovějších prémiových vozidel, kde často bývá umístěna v této části vozu nejrůznější kabeláž a jednotky, odlučňujeme přední podběhy i z vnější strany. Přesto pro maximální odhlučnění předních a zadních podběhů je možné objednat i dodatečnou službu odhlučnění podběhů z vnější strany. V obou případech volíme následující materiály:
  • 1. vrstva - Comfortmat Dark D4 pro snížení vibrací karoserie a hluku o nízkých frekvencích.
  • 2. vrstva - Comfortmat Raptor pro odhlučnění plastového podběhu nebo karoserie v případě absence plastového podběhu..

Kolik za balíček odhlučnění Standard zaplatíte?

Cena za materiál a práci v rámci zvýhodněného balíčku odhlučnění Standard začíná na částce 26 990 Kč vč. DPH. Cena odpovídá velikosti vozu typu Škoda Fabia, Kia Ceed nebo VW Polo. Jelikož pro stanovení ceny montáže je klíčový počet použitých materiálů, může se finální cena v případě většího či menšího vozidla změnit. V rámci našich balíčků automaticky získáváte slevu 10% na použité materiály. Objednat vozidlo na odhlučnění je možné e-mailem: montaze@ahifi.cz, nebo telefonicky na čísle 607 38 38 38. Odhlučnění vozidel provádíme v Brně a montáž zvládneme realizovat v rámci jednoho dne. Rádi vám za výhodných podmínek zapůjčíme po dobu montáže náhradní vozidlo VW Golf VII ve firemních barvách. Na již provedené instalace balíčku Standard se můžete podívat pod následujícími odkazy:

Proč odhlučnění právě od nás?

Odhlučněním se zabýváme od počátku roku 2013, kdy jsme jako první zavedli zvýhodněné balíčky odhlučnění. Od té doby jsme dokázali odhlučnit již přes 800 vozidel. Díky tomu jsme nasbírali velké množství zkušeností, které uplatňujeme při rozdělávání aut i správném zvolení a umístění tlumících materiálů. Podívejte se na již hotové realizace odhlučnění vozidel, které provádějí naši čtyři zkušení montážní technici přistupující ke každému autu s maximální péči a profesionalitou. Vozidla odhlučňujeme výhradně špičkovými materiály společnosti Comfortmat, která je světovým lídrem v oblasti odhlučnění vozidel a nabízí bezkonkurenční účinnost při odhlučnění vozu. 
  • Máme za sebou 10 let zkušeností a přes 1000 odhlučněných vozidel.
  • Používáme bezkonkurenční materiály Comfortmat, se kterými garantujeme nejúčinnější odhlučnění na trhu.
  • Můžete si vybrat, zda je pro vás prioritou maximální možné odhlučnění, nebo hmotnost materiálů.
  • V balíčcích používáme zvukově izolační materiály s protihlukovou membránou, které nemá v nabídce žádný jiný výrobce!
  • V odlehčených "Light" balíčcích využíváme speciální odlehčený materiál, který nabízí bezkonkurenční poměr hmotnosti a schopnosti odhlučnění. 
  • Neděláme žádné kompromisy - nikdy nešetříme materiálem a volíme pro danou plochu vždy nejvhodnější řešení.
  • Materiály Comfortmat vynikají i tepelnou izolací - v létě zajistí chladnější teploty v interiéru a v zimě naopak udrží teplo.
  • Využíváme nezaměnitelné know-how společnosti Comfortmat a volíme postupy, které vedou k maximálnímu odhlučnění.  
  • Máme důkladně proškolené 4 techniky, kteří přistupují k vašemu autu s maximální pečlivostí a profesionalitou.
  • Balíčky jsou orientační a lze vytvořit zcela individuální nabídku odhlučnění dle typu i velikosti vozu, účinnosti, ceny nebo hmotnosti.
  • V případě nového vozu se nemusíte bát ztráty záruky, protože prodejci nemají pochybnosti o kvalitě naší práce.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku

10|jaromír Novák , 17.05.2023, 18:03
Dobý den, vlastním malinké SUV Suzuki Ignis r.v.2020. V konfigurátoru malé SUV není a tak je dotaz nasnadě. Jaká by byla cena asi ve standartu. Děkuji Novák
Odpověď: Lukáš Zemánek - AHIFI.CZ, 19.05.2023 16:51
Dobrý den Vážený zákazníku, v případě tohoto balíčku by jsme se aktuálně u vašeho vozidla pohybovali cca. okolo ceny : 30.000,- s dph. . Pro více informací nás prosím kontaktujte na email
9|Ing. Miroslav Šuba , 04.07.2020, 17:27
Dobrý den,měl bych zájem o odhlučnění automobilu Hyundai Tucson r.v. 2017. Jednalo by se o přední a zadní dveře + přední a zadní podběhy.Chtěl bych Vás požádat o orientační cenu a kdy by bylo možné odhlučnění provézt. Za jak dlouho by bylo auto hotové? Ptám se proto,že bych na montáž přijel z Poděbrad.Děkují za odpověď a přejí hezký den.Šuba
Odpověď: Odborný prodejce - AHIFI.CZ, 05.07.2020 11:23
Dobrý den Vážený zákazníku, pro přesné nacenění materiálu a práce lze použít náš KONFIGURÁTOR, který Vám také spočítá celkovou délku práce, v každém případě to bude v rámci jednoho pracovního dne. Pro objednávku montáže Vás poprosíme kontaktovat emailem, najdem následně volný termín.
8|Pavol Babík , 14.12.2020, 10:44
Dobrý deň,mal by som záujem o odhlučnenie \"Štandard\" vozidla Toyota Corolla r.v. 2018. Je možné objednať sa aj zo SR? Ako dlho by to trvalo? Je nutné si zabezpečiť si ubytovanie? Dá sa platiť €?Ďakujem
Odpověď: Robert Čech - AHIFI.CZ, 14.12.2020 12:18
Dobrý den Vážený zákazníku. Tuto montáž lze provét v rámci jednoho dne. V 8:00 vozidlo přistavíte a v 17:00 máme hotovo. Platba € není problém. Stačí si rezervovat termín montáže. První volný termín tu máme od půlky února.
7|Jiří Cimr , 02.04.2021, 18:04
Dobrý den,chtěl bych se zeptat na doporučení a cenu odluhčení pro VW Amarok.Děkuji.S pozdravem,JC
Odpověď: Lukáš Zemánek - AHIFI.CZ, 06.04.2021 11:09
Dobrý den Vážený zákazníku, poprosím Vás, aby jste se s poptávkou odhlučnění Vašeho vozidla obrátil na náš mail dotazy@ahifi.cz, kde Vám velice rádi odhlučnění Vašeho vozidla naceníme. 
6|Tomáš Kadidlo , 09.05.2021, 16:57
Dobrý den, měl bych zájem odhlučnění mého vozu Golf mk4 1.6FSI pro lepší akustický zvuk muziky po interiéru vozidla + odhlučnění kapoty vozu, protože auto postrádá 6tku a na dálnici pak dosti řve při držení ve velkých otáčkách.Nakolik by mě to tak vyšlo, co vše odlučnit pro dobrý akustický zvuk a jak dlouho by trvala práce?Nebo stačí si vše zadat ve vaší KONFIGURACI a podle toho to cenově tak bude?Děkuji za odpověď, Kadidlo
Odpověď: Robert Čech - AHIFI.CZ, 11.05.2021 15:19
Dobrý den Vážený zákazníku. Doporučil bych se držet našeho konfigurátoru. Ten Vám určí počet materiálů a hned vidíte výslednou cenu i váhu.
5|Dusan laho , 30.06.2023, 22:11
Dobry denProsim cp na toyotu auris hybrid combi 2017, a dlzku trvania prac, som od senca ale za kvalitnu pracu pridem aj do brna. No neviem ci nie je problem pri odhlucneni zadnych sedadiel ked su tam baterie co hreju...Vdaka
Odpověď: Robert Čech - AHIFI.CZ, 03.07.2023 14:07
Dobrý den Vážený zákazníku. Doba montáže odhlučnění je 1 pracovní den 8:00-16:30. U vozidel s el. pohonem se odhlučnění v místě baterií neaplikuje. 
4|Tomáš Jedlička , 13.12.2020, 10:56
Dobrý den, jaká by byla cena balíčku Standart pro Chrysler Pacifica 2017. Děkuji za odpověď.
Odpověď: Lukáš Zemánek - AHIFI.CZ, 14.12.2020 13:38
Dobrý den Vážený zákazníku, přesnou čásktu na koruny Vám nedokáži odhadnout nicméně se celkovou částkou za odlhlučnění Vašeho vozidla v tomto rozsahu nebudeme o moc lišit oproti ceně tohoto balíčku . 
3|Rysavka , 26.07.2020, 00:12
Dobry den, mam zajem o zakladni odhlucneni Volvo V90 kombi, r.v.2018. Plati cena kolem tech 11 tis vc. DPH? Kdy by bylo mozny termin realizace? Predem dekuji za odpoved zdravimPetr Rysavka
Odpověď: Robert Čech - AHIFI.CZ, 28.07.2020 08:34
Dobrý den Vážený zákazníku. Cena balíčku Standard je 10990,- tato cena je platná i pro Vaše vozidlo. První volný termín tu máme 18.9. V případě zájmu nás prosím kontaktujte emailem.
2|Michal , 12.12.2020, 11:04
Dobrý den.mel bych zajem o.odhlucneni vozu opel astra 1.4.t kombi.ozvěte se mi prosím děkuji.
Odpověď: Lukáš Zemánek - AHIFI.CZ, 14.12.2020 13:24
Dobrý den Vážený zákazníku, velice rádi Vám pomůžeme, ovšem nikde jste nám nuvedl, kam Vás můžeme kontaktovat. 
1|David , 16.04.2024, 15:42
Dobrý den, měl bych zájem o odhlučnění standart, mám škodu octavii 3 FL 2019. Děkuji
Odpověď: Robert Čech - AHIFI.CZ, 18.04.2024 12:27
Dobrý den Vážený zákazníku. Děkujeme Vám za poptávku montáže. Cena odhlučnění je cca 40 tis. Pro výběr termínu nás prosím kontaktujte přes email.