Můj účet

Představujeme spoustu zajímavých novinek od Comfortmatu

Loňský rok byl pro ruského výrobce Comfortmat přelomový a to zejména díky velkému úspěchu produktů nejen na domácím trhu, ale i v zahraničí. I u nás výrobky pro odhlučnění vozidel tohoto výrobce patří k těm nejprodávanějším produktům vůbec a my jsme bedlivě očekávali již delší dobu avizované novinky, které vám nyní přinášíme. Nový design produktů, zvýšená účinnost, vylepšené vlastnosti, ale zejména několik zcela nových produktů, které opět představují absolutní světovou špičku v odhlučnění vozidel. Více informací v naší aktualitě.

Nový design produktů 

V roce 2019 byla představena nová generace produktů, která opustila od tradičního "Earth Print" designu s mapou světa a disponovala již moderním a jednoduchým designem s názvem, modelovou řadou produktu a logem výrobce. Starší produkty však čekaly na kompletní aktualizaci včetně vylepšeného složení a proto část produktů mělo jiný design. Antivibrační materiály z modelových řad Standard, Gold a Extreme zůstaly nezměněny, naopak nové antivibrační materiály z řady Dark a prémiové zvukově izolační materiály Integra, Blockshot nebo Skyline již měly nový design. Dnešním dnem je celá produktová řada sladěna do aktuálního firemního rukopisu společnosti a my si podrobněji představíme všechny novinky na následujících řádcích. 

Inovované antivibrační materiály Standard a Gold

Antivibrační materiály ze základní modelové řady Standard, konkrétně Comfortmat S1, S2 a S3, patří k těm nejprodávanějším a je to především díky skvělému poměru účinnosti a ceny. Materiály jsou optimální pro tlumení dveří při výměně reproduktorů i pro základní odhlučnění v první vrstvě. To samé lze prohlásit o vyšší řadě Gold, kterou reprezentují antivibrační materiály Comfortmat G2, G3 a G4. Materiály z této řady disponují vyšší účinností, silnější hliníkovou folií, lepší přilnavostí, i nižší hmotností. Nyní tedy dochází nejen ke sjednocení designu všech produktů, ale i k vylepšení klíčových vlastností těchto oblíbených antivibračních materiálů. Inovace představuje mírně zvýšenou účinnost, ještě vyšší přilnavost, která je v rámci základních řad unikátní a v případě řady Gold i zlatavější barvu. Více novinek se do těchto řad již dostat nepovedlo, ale o to více se inženýři Comfortmatu vyřádili na nejvyšší řadě Expert.

Zcela přepracované antivibrační materiály nejvyšší řady Expert

Nejvyšší modelová řada Expert zahrnuje čtyři profesionální antivibrační materiály Comfortmat Atom, Extreme, Extreme Pro a Extreme Pro Max. Jedná se o špičkové materiály, které vynikají extrémní tuhostí, přilnavostí a zejména nepřekonatelnou účinností. I proto jsou určeny zejména pro instalace odhlučnění s maximálním účinkem, případně pro velmi výkonné audio instalace. Společným jmenovatelem je nutnost materiály před aplikací nahřát na 50 stupňů, proto jsou určeny převážně pro instalační centra, která se zabývají odhlučněním vozidel. Především materiály Atom a Extreme jsou ideální pro odhlučnění podlahy a podběhů, jelikož právě tyto oblasti jsou nejvíce zatížené nízkofrekvenčním hlukem a vibracemi. A prakticky pouze názvy těmto materiálům zůstaly, jinak se jedná o zcela nové antivibrační materiály nejnovější generace. Nejprve se zastavíme u nového designu. Všechny antivibrační materiály disponují černou barvou se smaragdově zeleným potiskem, pouze Atom má potisk stříbrný. Připomínáme, že původně byly všechny materiály z řady Expert černé s bílým potiskem a zelená barva je tedy novou výchozí barvou pro celou řadu Expert. A vypadá skvěle! Jinak je vše nové a to především složení. Všechny materiály jsou složeny ze dvou druhů tmelu, kde každý plní svou odlišnou funkci a oba byly vyvinuty v roce 2021 speciálně pro nejvyšší řadu Expert. Díky těmto inovacím se o 20% zvýšila tuhost materiálů a o dalších 15% přilnavost. Díky tomu jsou materiály ještě účinnější a nedají vibracím a nízkofrekvenčnímu hluku žádnou šanci.

Nové membránové materiály Titan a Raptor

V portfoliu materiálů Comfortmat najdete celkem 4 zvukově izolační materiály s vysokou schopností zvukové izolace díky vícevrstvému složení s protihlukovou membránou. Comfortmat Integra pro odhlučnění dveří a dalších oblastí, kde nechceme příliš navyšovat hmotnost, Comfortmat Blockshot nejčastěji pro odhlučnění podlahy, podběhů a zavazadlového prostoru a konečně nejlehčí Comfortmat Skyline, který používáme na odhlučnění střechy. Comfortmat Blockator je čistě membránový materiál, který se lepí až ve třetí vrstvě a výrazně zvyšuje účinnost materiálu ve druhé vrstvě. Ačkoliv tolik materiálů s integrovanou membránou žádný výrobce (kromě konkurenčního SGM, jehož produkty máme také v nabídce) nenabízí, přesto jsme volali po dvou novinkách, které by nabídku doplnily. A to materiál, který by umožnil nahradit dvě vrstvy odhlučnění pro instalace s maximálním účinkem a materiál s nižší tloušťkou. A obě (nejen) naše přání byla v Comfortmatu vyslyšena. Dámy a pánové, uvádíme na český trh Comfortmat Titan, nejúčinnější zvukově izolační materiál současnosti! Unikátní membránový materiál o tloušťce 8 mm, který se skládá ze zvukově izolační vrstvy a membrány o tloušťce 4 mm. Díky tomu je materiál schopný zvukové izolace až 38 dB, což je aktuální světový rekord. Materiál plně nahrazuje poslední dvě vrstvy odhlučnění a je o 3 dB účinnější než kombinace materiálů Vision + Blockator, kterou jsme doposud používali při našich instalací pro nejnáročnější zákazníky. Od této chvíle tedy v takových instalacích uvidíte pouze Titan. Druhým představeným materiálem je Comfortmat Raptor, který disponuje tloušťkou pouhých 4 mm, přitom si zachovává vysokou účinnost až 30 dB. Díky své tloušťce najde využití například v prostoru pod zadními sedačkami, na dně kufru a dalších stísněných prostorách. 
  • Comfortmat Titan - tloušťka 8 mm, izolace až 38 dB, protihluková membrána 4 mm
  • Comfortmat Raptor - tloušťka 4 mm, izolace až 30 dB, protihluková membrána 2 mm

Přepracovaná řada Dark již brzy

Ačkoliv antivibrační materiály prémiové řady Dark jsou na trhu teprve od roku 2019, již v srpnu se dočkáme velké aktualizace. Novinkou bude inovovaný design, kdy nebudou všechny materiály černé s oranžovým potiskem, ale pro lepší přehlednost bude Comfortmat D2 černý se žlutým potiskem, Comfortmat D3 s oranžovým a Comfortmat D4 s červeným. Bude tedy jasně zřetelné jaký materiál a s jakou tloušťkou jsme aplikovali na danou oblast. Podstatnější změnou však projde složení materiálů řady Dark. Součástí materiálu bude zcela nový a revoluční tmel, který vyniká ještě nižší hmotností, vyšší přilnavostí a zejména vyšší účinností. Nová bude i folie s vylepšenými vlastnostmi. Na nové materiály se můžete těšit již při dalším naskladnění během měsíce srpna. 

Nové produkty v našich instalacích odhlučnění

Všechny novinky samozřejmě promítneme do našich instalací a ty se promění poměrně zásadně. Během nejbližších dnů budou zcela přepracovány naše zvýhodněné balíčky odhlučnění a změny samozřejmě důkladně představíme. Náš nový základní balíček Standard bude obsahovat téměř kompletní odhlučnění vozu (kromě střechy) a to za cenu startující na částce 25 tisíc Kč. Na tuto cenu se dostáváme díky novým antivibračním materiálům řady Standard a Gold, které nově v tomto základním balíčku budeme používat. U balíčků Premium a Expert se zaměříme na ještě vyšší účinnost a to díky novým materiálům z nejvyšší řady Expert. Zejména podlahu a podběhy nově opatříme maximálně účinnými materiály současnosti, konkrétně již zmíněnými materiály Atom/Extreme, i Titan a Raptor. Tato aktualizace je možná i díky nové profesionální peci určené výhradně na zahřívání antivibračních materiálů z nejvyšší řady Expert. Ty umožní ještě výraznější snížení vibrací a zejména nízkofrekvenčního hluku od pneumatik a vozovky. První vozy s novými materiály jsme již odhlučnili a musíme konstatovat, že umožní naše instalace odhlučnění posunout na ještě vyšší úroveň.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku