Můj účet

Nově pracujeme také s produkty německého výrobce Helix

Novinkou na Ahifi je sortiment německé značky Helix, kterou pravděpodobně nemusíme dlouze představovat. Když se řekně Helix, většina autohifi fanoušků si pravděpodobně nejprve vybaví DSP procesory, které patří díky svému propracovanému programu s obrovským množstvím funkcí dlouhodobě mezi absolutní světovou špičku. Helix však nejsou pouze procesory, ale i špičkové digitální a analogové zesilovače, reproduktory a další zajímavé produkty. Vše důležité se dozvíte v naší aktualitě.

O značce Helix

Helix spadá společně s dalšími značkami Brax a Match pod německého výrobce Audiotec Fischer. Od jeho založení v roce 1990 uběhlo již více než 30 let, během kterých se produkty z dílny Audiotec Fischer zařadily po bok těch nejznámnějších a nejkvalitnějších na trhu s ozvučením automobilů. Za velkým úspěchem nejen značky Helix stojí mnohaletá systematická práce s typickou německou precizností a houževnatostí, kterou podtrhuje výroba "Made in Germany", na čemž si v Audiotec Fischer i v dnešní době zakládají. Od počátečního vývoje až po hotový produkt jsou všechny komponenty vyrobeny a sestaveny v německém Schmallenbergu ve spolupráci s regionálními dodavateli. Důvod si dovolíme citovat z webu Audiotec Fischer: "Spoléháme se výhradně na naši vlastní odbornost a pozornost k detailu způsobem, který od smluvního dodavatele nemůžete očekávat. Fáze vývoje je podporována nejmodernějšími softwarovými a hardwarovými nástroji, které umožňují flexibilní a rychlé přizpůsobení produktů aktuálním požadavkům trhu. Přímá zpětná vazba mezi oddělením servisu, výroby a vývoje také vytváří ideální základ pro proces neustálého zlepšování." Že je to správná cesta naznačuje celosvětový úspěch značek Helix, Brax a Match a nás těší, že patří do nabídky Ahifi.

Produkty Helix

Hudba se ve své rozmanitosti přímo dotýká srdce posluchače. Můžete slyšet a téměř i cítit vášeň, když je zvuk reprodukován tak, jak to interpret zamýšlel. Z tohoto důvodu Audiotec Fischer vyvíjí audio produkty Helix se stejným nasazením a přesností jako jejich referenční produkty Brax. Stejně jako u kvality hudebního nástroje mají na přirozenost zvuku významný vliv kvalitní audio komponenty. V Audiotec Fischer jsou přesvědčeni, že našli dokonalou DNA pro produkty značky Helix, jejíž výsledkem je realistický a vysoce kvalitní zvuk v automobilu pro všechny milovníky hudby. Portfolio značky je velmi rozmanité. Hlavním lákadlem jsou špičkové DSP procesory nejvyšší kvality, kterými se Helix proslavil po celém světě. Neméně úspěšné jsou také DSP procesory integrované v zesilovačích, jenž spojuje totožný program pro nastavení zvuku. Právě zesilovače jsou další důležitou součástí sortimentu Helix. V nabídce najdete jak audiofilní analogové zesilovače, tak digitální zesilovače s nejmodernějšími technologiemi a kompaktními rozměry. Vybrat si můžete i z několika modelových řad reproduktorů a subwooferů a sortiment uzavírá bohaté příslušentví. Na jednotlivé kategorie se nyní podíváme detailněji.

DSP procesory Helix

Digitální signálový procesor, zkráceně DSP, je mozkem každého kvalitnějšího ozvučení automobilu. DSP slouží jako „ovladač“ pro zdroje zvuku uvnitř vozu a kompenzuje neoptimální instalační prostory pro reproduktory. Pokud tedy jde o zajištění nejlepší možné integrace, přizpůsobení a ovládání automobilového audio systému, je použití DSP procesoru naprostou nutností. Helix nabízí čtyři různě výkonné signálové procesory, které nabízejí dokonalé řešení pro všechny myslitelné systémové konfigurace. Inovační síla Audiotec Fischer se projevuje i v softwaru, který nedávno získal ocenění prestižní organizace EISA jako nejlepší DSP program na trhu. Všechny letité zkušenosti v segmentu DSP jsou tedy obecně zakomponovány do celého sortimentu. Celosvětová reputace v oblasti zpracování signálu vytváří ideální platformu pro řízení vašich audio komponent. 

  • Helix DSP Ultra - nejvyšší model procesorů Helix oceněný organizací EISA jako "Best Product" v kategorii DSP procesorů. Audiofilní zvuk, technologie Twin DSP, s rozlišením 64Bit a 2,4 miliardami operací MAC za sekundu, nejmodernější 32bitové AD a DA převodníky signálu od AKM a maximální výbava v čele s 12 zpracovatelnými kanály. Vstupy: 8 x RCA, 8 x Hi-level, 1x optický SPDIF, 1x koaxiální SPDIF, výstupy: 12 x RCA.
  • Helix DSP Pro - pokročilý DSP procesor pro špičkové audio systémy s podobnou výbavou jako Helix DSP Ultra včetně technologie Twin DSP s rozlišením 64Bit a 2,4 miliardami operací MAC za sekundu a 32bitovými AD a DA převodníky signálu od AKM. 6 zpracovatelných kanálů, vstupy: 6 x RCA, 6 x Hi-level, 1x optický SPDIF, 1x koaxiální SPDIF, výstupy: 8 x RCA.
  • Helix DSP.3S - nejprodávanější DSP procesor od Helixu s bohatou výbavou a optimálně nastavenou cenou. Extrémně výkonný 64bitový audio DSP s 1,2 miliardami operací MAC za sekundu, A/D a D/A převodníky signálu od BurrBrown a veškeré unikátní funkce Helix, které obsahují dražší modely DSP. vstupy: 6 x RCA, 6 x Hi-level, 1x optický SPDIF, 1x koaxiální SPDIF, výstupy: 8 x RCA.
  • Helix DSP Mini MK2 - nejmenší a cenově nejdostupnější DSP procesor Helix, který však kvalitou komponentů nezaostává za vyšším modelem DSP.3S. Hlavní rozdíl je především konektivitě - vstupy: 4 x RCA, 4 x Hi-level, 1x optický SPDIF, výstupy: 6 x RCA

Zesilovače s DSP procesorem Helix

Zesilovače s DSP procesorem taktéž obsahují celosvětově uznávaný program DSP PC-Tool a tak není divu, že Helix patří mezi hlavní průkopníky právě zesilovačů s integrovaným DSP procesorem pro nastavení zvuku. Helix spoléhá výhradně na koncepci digitální třídy D, kterou u svého nejvyššího modelu vyšperkoval patentovanou technologií Ultra HD D-Class. Díky tomu zesilovače disponují kompaktními rozměry, vysokou účinností a především velmi kvalitním zvukem. Kromě toho se můžete spolehnout na spoustu unikátních technologií z dílny Audiotec-Fischer, které usnadňují instalaci do moderních vozidel se složitými továrními audio systémy. V nabídce najdete celkem 5 zesilovačů, které se liší počtem kanálů, výkonem a samozřejmě i kvalitou zvuku. K dispozici je spousta příslušenství v čele s dálkovým ovládáním a rozšiřujícími kartami s BT modulem, USB nebo dalšími vstupy. 

  • Helix P Six DSP Ultimate - nejkvalitnější digitální zesilovač na planetě? I takovým titulkem by se P Six DSP Ultimate mohl pyšnit. Patentovaná technologie Ultra HD D-Class je jen jednou z výhod tohoto zesilovače, který se svým zvukem přibližuje špičkovým analogovým zesilovačům. Šest kanálů s výkonem 6 x 125 W RMS je dostačující pro většinu dnešních reproduktorů, jejichž zvuk můžete vyladit na 12kanálovém integrovaném DSP procesoru.
  • Helix V Twelve DSP - reprezentat třídy V od Helix disponuje hned 12 výstupními kanály s výkonem 12 x 75 W RMS a 14kanálovým integrovaným DSP procesorem. 12 vysokoúrovňových vstupů umožní snadnou integraci na vícekanálové příplatkové systémy nejmodernějších vozidel. To vše v neuvěřitelně kompaktním provedení, které umožní instalaci do všech typů vozidel. 
  • Helix V Eight DSP - druhým zástupcem třídy V je Helix V Eight DSP, který nabízí osm kanálů s výkonem 8 x 75 W RMS. K dispozici je samozřejmě integrovaný DSP procesor s celkem 10 zpracovatelnými kanály. Kompktní rozměry, luxusní design třídy V a všechny další důležité funkce jsou již u tohoto zesilovače samozřejmostí. 
  • Helix M Six DSP - základní řada zesilovačů s DSP procesorem zahrnuje dva zástupce a M Six DSP je jedním z nich. Výkon 6 x 100 W RMS a 3 x 200 W RMS v můstku umožňuje zapojení výkonných reproduktorů i subwooferu. 10kanálový DSP procesor umožní řízení hned několika zesilovačů, což usnadňuje instalaci. Ultrakomapktní šasi je bonusem tohoto zesilovače. 
  • Helix M Four DSP - více než „jen“ další čtyřkanálový zesilovač – spíše, navzdory svým malým rozměrům, máte co do činění s výkonným řídicím centrem, které má celkem deset zpracovatelných kanálů. Kromě toho zesilovač poskytuje bohatý výstupní výkon 100 W RMS na kanál do zátěže 4 Ohmy. Úžasný poměr ceny a výkonu v kombinaci s fantastickou sadou funkcí.

Zesilovače Helix

Mezi další důležitou skupinu produktů od značky Helix patří klasické zesilovače. Z širokého sortimentu zesilovačů si vybere snad každý fanoušek precizního zvuku, protože Helix nabízí hned několik modelových řad od těch základních po pokročilé. A aby toho nebylo málo, vybrat si můžete jak z digitálních zesilovačů třídy D, které přináší vysoký výkon a účinnost ve velmi kompaktním těle, tak ze špičkových analogových zesilovačů třídy A/B s audiofilním zvukem. Vždy se můžete spolehnout na vysoce inovativní koncepce zesilovačů, perfektní zpracování jaké je zvykem u něměckých výrobců, a vynikající kvalitu zvuku. A že je opravdu z čeho vybírat, kompletní nabídka zde: 

  • Helix C Four - 4kanálový zesilovač, nejvyšší řada Helix, 4 x 150 / 2 x 440 W RMS (4 Ω), třída A/B.
  • Helix C One - 1kanálový zesilovač, nejvyšší řada Helix, 1 x 525 / 830 / 1100 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), třída AB.
  • Helix H 400X - 4kanálový zesilovač, 4 x 70 / 2 x 250 W RMS (4 Ω), třída AB.
  • Helix P Two - 2kanálový zesilovač, 2 x 280 / 2 x 490 W RMS (4 / 2 Ω), třída D.
  • Helix P One - 1kanálový zesilovač, 1 x 500 / 880 / 1500 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), třída D.
  • Helix M Six - 6kanálový zesilovač, 6 x 100 / 3 x 200 W RMS (4 Ω), třída D, kompaktní rozměry.
  • Helix M Four - 4kanálový zesilovač, 4 x 100 / 2 x 200 W RMS (4 Ω), třída D, kompaktní rozměry.
  • Helix M One X - 1kanálový zesilovač, 1 x 400 / 700 / 1030 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), třída D, kompaktní rozměry.
  • Helix M One - 1kanálový zesilovač, 1 x 240 / 410 / 600 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), třída D, kompaktní rozměry.
  • Helix D Four - 4kanálový zesilovač, 4 x 65 / 2 x 180 W RMS (4 Ω), třída D, kompaktní rozměry.
  • Helix D One - 1kanálový zesilovač, 1 x 200 / 340 / 530 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), třída D, kompaktní rozměry.

Reproduktory a subwoofery Helix

Možná mírně v postraní DSP procesorů a zesilovačů Helix stojí další důležité komponenty pro ozvučení automobilů, konkrétně reproduktory a subwoofery. A i v tomto případě se jedná o zajímavou nabídku produktů. Výškové, středové a nízkofrekvenční reproduktory Helix jsou nabízeny v široké škále konfigurací a v závislosti na požadované kombinaci je lze objednat jako sadu nebo jednotlivě. S reproduktory Helix lze realizovat jak klasické dvoupásmové systémy s pasivním crossoverem, tak i plně aktivní vícepásmové systémy s řízením DSP. Vybrat si můžete i ze široké škály subwooferů a to jak ze samostatných reproduktorů s různými impedancemi pro variabilní možnosti instalace, tak z pasivních nebo aktivních subwooferů v ozvučnici. 

  • Helix P 62C - komponentní reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 90 dB, dostupné i v dalších rozměrech a samostatných komponentech.
  • Helix S 62C.2 - komponentní reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 90 dB, dostupné i v dalších rozměrech a samostatných komponentech.
  • Helix S 6X - koaxiální reproduktory, Ø 165 mm, 80 W RMS, 4 Ω, 90 dB, dostupné i v dalších rozměrech.
  • Helix PF K165.2 - komponentní reproduktory, Ø 165 mm, 60 W RMS, 3 Ω, 92,5 dB, dostupné i v dalších rozměrech, vhodné na autorádio.
  • Helix PF C165.2 - koaxiální reproduktory, Ø 165 mm, 60 W RMS, 3 Ω, 92,5 dB, dostupné i v dalších rozměrech, vhodné na autorádio.
  • Helix L 62C.2 - komponentní reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 90 dB, dostupné i v dalších rozměrech, základní řada.
  • Helix IK S12 - plochý subwoofer, Ø 300 mm, 300 W RMS, 2 + 2 Ω. Dostupné i v rozměru 250 a 200 mm a s impedancí 2 Ω.
  • Helix K 12 W - subwoofer, Ø 300 mm, 300 W RMS, 2 + 2 Ω. Dostupné i v rozměru 250 a 200 mm a s impedancí 2 Ω.
  • Helix K 10 E.2 - subwoofer v kompaktním boxu, Ø 10", 300 W RMS, 2 + 2 Ω.
  • Helix K 8 E.2 - subwoofer v kompaktním boxu, Ø 8", 300 W RMS, 2 + 2 Ω.
  • Helix U 10A - plochý aktivní subwoofer pod sedačku, Ø 10", 180 W RMS.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Nové zesilovače Audison Forza pod lupou
Italský Audison koncem minulého roku představil dlouho očekáváné zesilovače Forza a přepracovaný program DSP procesoru bit Drive. Vše důležité se dočtete v naší recenzi!
Celý článek
Horké novinky z Itálie od Hertz a Audison
Spousta zajímavých a oceňovaných novinek od populárních výrobců Hertz a Audison i snížení cen napříč sortimentem. To jsou hlavní lákavá témata naší aktuality.
Celý článek
Nejzajímavější autohifi novinky v roce 2022
Rok 2022 se pomalu blíží ke konci a my jsme se ohlédli za nejzajímavějšími novými produkty ze světa autohifi, které výrobci letos představili. A že jich nebylo málo!
Celý článek
Nové modely autorádií Kenwood a JVC
Desítky nových autorádií Kenwood a JVC právě přistálo v naší nabídce. Autorádia jsou také konečně dostupná a problém se součástkami je už snad minulostí.
Celý článek
Podzimní smršť novinek od Nakamichi!
V Nakamichi neusínají na vavřínech a stále se snaží přinášet zajímavé produkty. Právě nám dorazila zásilka a v ní kromě tradičních produktů hned několik desítek novinek!
Celý článek
Představujeme produkty značky AudioControl
Nově u nás můžete zakoupit sortiment amerického výrobce AudioControl, který se specializuje na procesory, zesilovače, integraci na tovární systémy a zpracování zvuku.
Celý článek

Komentáře k článku