Můj účet

Jak ihned rozmrazit čelní okno a zámky auta

Zima je opět tady a s ní i klasická situace tohoto období. Ráno přijdete k autu, spěcháte do práce a musíte strávit několik minut škrabáním auta, nebo čekáním až námrazu odstraní vytápění. Jak tento zdlouhavý proces zkrátit na několik desítek sekund? To se samozřejmě dozvíte na následujících řádcích.

Rozmrazovač skel a zámků ADBL Frost Eater

Škrabání skel škrabkou vám zabere několik minut a ráno většina z nás příliš času nemá. Používání škrabky je ale také velmi nešetrné ke sklům auta, které tímto způsobem můžete jednoduše poškrábat. Kolik stojí výměna čelního skla asi netřeba řešit. Přípravek s příznačným názvem ADBL Frost Eater vše výše zmíněné vyřeší téměř okamžitě. Frost Eater je extrémně účinný rozmrazovač skel a zámků, který odstraní námrazu během pár desítek sekund. Je efektivní i v extrémních povětrnostních podmínkách a to až do mrazu -60 °C. Odstraňuje led a mráz bez opětovného zamrzání a díky tomu umožňuje čistý výhled a následnou bezpečnou jízdu. Co je ale také velmi důležité je jeho šetrnost. Frost Eater je zcela bezpečný pro skla, lak, plasty i gumu, takže se jeho použití (narozdíl od levných benzinkových přípravků) nemusíte vůbec obávat. 

Jak ADBL Frost Eater používat?

Použítí rozmrazovače skel ADBL Frost Eater je velmi jednoduché. Stačí jej nastříkat na čelní sklo, nechat působit jednu až dvě minutky a okno bude během této doby zcela čisté, bez námrazy a sněhu. To však platí spíše pro extrémní mráz a sněhovou vrstvu. V případě běžné ranní námrazy v podstatě ihned vidíte, jak vám námraza mizí před očima a okno je čiré během několika sekund. Námraza navíc na skle znova nevzniká, což u klasického škrabání oken je běžná věc. Frost Eater samozřejmě můžete použít i na rozmražení dveřních zámků, stěračů nebo gumového obložení oken. Pokud je na autě vyšší vrstva sněhu, doporučujeme po nastříkání přípravku jeho zbytky setřít mikrovláknou utěrkou. Na názorném videu od výrobce se můžete podívat, jak ADBL Frost Eater používat i na jeho reakci s námrazou. Přípravek navíc při aplikaci nikterak nezapáchá alkoholem nebo jinými nearomatickými přísadami, ale krásně voní po kokosu. Na fotce, kterou vidíte níže, je vyfocená reakce po asi 10 sekundách po nastříkání na sklo. 

Spotřeba přípravku

ADBL Frost Eater se vyrábí v balení o objemu 500 ml, které vám vydrží na rozmražení cca 15 až 20 čelních skel běžného auta, jako je například Škoda Octavia. Pokud budete rozmražovat všechny skla auta, pak logicky spotřeba výrazně stoupne. Při silnější námraze a venkovní teplotě hluboko pod bod mrazu se spotřeba přípravku i reakční doba zvyšuje, nicméně nikterak dramaticky. Pro rozmražení zámků stačí do zámku jednou šplíchnout a nechat pár desítek sekund působit. 

Šetrnost k ochraně laku a tekutým stěračům

Jak je již výše uvedeno, ADBL Frost Eater je i přes svou vysokou účinnost velmi šetrný k laku, sklům, zrcadlům, plastům i gumě a to i při denním používání. Spousta z nás má ale na autě nejrůznější ochranu laku v podobě přírodního nebo syntetického vosku, sealantu, keramické ochrany nebo tekutých stěračů na oknech. V případě keramické ochrany laku a kvalitních tekutých stěračů (sealantů na skla), jako jsou například Carbon Collective Platinum Glass, se ničeho obávat nemusíte a Frost Eater tuto ochrannou vrstvu nenaruší. V případě levných a málo odolných tekutých stěračů však může přípravek tuto vrstvu narušit a při opakovaném použití i zcela odstranit. Totéž platí i o laku chráneném přírodním karnaubským voskem, který není chemicky odolný a Frost Eater jej při nechtěné aplikaci mimo okno odstraní velmi rychle. V zimě se však předpokládá použití právě syntetických ochran laku, které přečkají celou zimu a jsou odolné i proti chemikáliím a soli. Pokud chcete mít jistotu, že rozmrazovač skla nikdy nenaruší ochranu laku nebo skel, doporučujeme přípravek Fictech Frozen. Francouzský výrobce autokosmetiky garantuje, že použitím tohoto přípravku, který je pH neutrální a tedy výrazně šetrnější než všechny konkurenční produkty, nenarušíte ochrannou vrstvu nejen keramiky, ale i běžných sealantů, tekutých stěračů nebo syntetických vosků. Ano, je dražší, ale to je dáno právě zvýšenou šetrností při zachování extrémní účinnosti. Pro 90% uživatelů je však ADBL Frost Eater ideálním a velmi bezpečným řešením, jak námrazu z oken i zámků velmi rychle odstranit. 

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Podobné články

Deset tipů jak připravit auto na zimu
Zima se opět blíží a letos bude pravděpodobně hodně mrazivá! I proto doporučujeme s předstihem připravit exteriér i interiér vašeho plechového miláčka na dlouhé zimní měsíce.
Celý článek
Návod jak aplikovat tekuté stěrače na okno
Tekuté stěrače silně odpuzují vodu i nečistoty, pomáhají udržovat okna čistá a umožní v dešti jízdu bez zapnutých stěračů. V článku se dozvíte jak přípravek správně aplikovat.
Celý článek
Jak dezinfikovat klimatizaci?
Jaro je tu a s ním přichází ideální čas na dezinfekci klimatizace. Ta odstraní nepříjemný zápach i bakterie usazené ve ventilaci. Návod jak na to, najdete v našem článku.
Celý článek
Jak na správné a šetrné mytí vozidla
Správný postup při mytí auta je důležitý pro čistý a lesklý lak bez škrábanců a v našem článku si ukážeme jak auto šetrně umýt, usušit a vyladit k dokonalosti.
Celý článek
Jakou zvolit nejvhodnější ochranu laku na zimu?
Zima se blíží a před vámi je možná rozhodnutí jakou ochranu laku na zimu zakoupit. V našem článku si rozebereme, proč lak v zimě chránit i jaké produkty jsou nejvhodnější.
Celý článek
Jak rychle a bezpečně odstranit ptačí trus z laku
Ptačí trus je velmi nebezpečný pro lak auta, který je schopen nenávratně poškodit. Proto je nezbytně nutné trus rychle odstranit a my si v článku ukážeme jak na to.
Celý článek
7 kroků k perfektně čistému autu po zimě
Dlouhá zima se projeví na exteriéru i interiéru auta, pojďme jej společně vyčistit a připravit na jaro.
Celý článek
Jak navoskovat auto
Napsali jsme kompletní návod jak navoskovat lak automobilu, včetně mytí, dekontaminace laku a přípravy před voskováním.
Celý článek
Čištění interiéru auta
Postup čištění palubní desky a dalších plastů interiéru vozidla s matným efektem.
Celý článek
Jak správně pečovat o kožené autosedačky
Ukažme si, jak správně pečovat o kožené sedačky, aby nám vydržely dlouho jako nové.
Celý článek

Komentáře k článku