Můj účet

Deset tipů jak připravit auto na zimu

Dlouhá zima je před námi, a to znamená náročnější podmínky na provoz vozidla, jeho vzhled a zejména údržbu. Proto jsme sepsali desatero doporučení, které se vyplatí před zimou udělat, aby vaše auto bylo perfektně připravené na mrazivé počasí, snadněji se udržovalo a vypadalo po celou dobu co nejlépe. Důkladná příprava auta na zimu vám sice může zabrat i celý víkend, výsledek ale určitě stojí za to a dlouhodobý efekt oceníte i na jaře, kdy vás bude čekat o poznání snadnější očista.

1. Ochrana laku

Začínáme lakem, kterému byste měli v zimě věnovat nejvíce pozornosti. V zimě dostává lak mnohonásobně víc "zabrat" než v létě, a proto bychom na jeho údržbu rozhodně neměli zapomínat. Silnice jsou plné soli, nejrůznejších chemikálií a dalších nečistot, které se na laku rychle usazují. Do nechráněného laku je tato silniční špína schopná se doslova "zažrat" a způsobit i výrazné poškození (například korozi). Ochrana laku všem těmto rizikům zamezí, navíc dodá vysoký lesk, odpuzuje vodu i nečistoty a výrazně usnadní údržbu. Chráněný lak totiž umožní jednoduché mytí i oplach soli a dalších chemikálií, které se na laku pravidelně usazují. Často postačí aktivní pěna, nebo jen silný proud vody a nemusíte se desítky minut třást venku zimou, nebo u ruční myčky při klasickém mytí auta. Mezi nejvhodnější ochranu laku na zimu patří syntetické a hybridní vosky, sealanty nebo keramická ochrana laku. Důvodem je jejich vysoká odolnost vůči extrémním teplotám, které v zimě určitě mohou nastat, i vůči chemikáliím a agresivním nečistotám. Všechny tyto typy ochran jsme si důkladně rozebrali v našem dalším článku "jakou zvolit ochranu laku na zimu", proto vás rovnou odkážeme na tento článek, ve kterém najdete všechny potřebné informace. Nezapomeňte ale, že před aplikací jakékoliv dlouhodobé ochrany laku je nutné lak důkladně umýt, dekontaminovat a perfektně připravit! A právě nyní nastává ideální doba k aplikaci ochrany laku, protože ještě není taková zima, která by vám mohla celý proces aplikace znepříjemnit. V našem dalším článku "voskování laku a jeho příprava" se můžete dočíst vše o dekontaminaci laku, jeho přípravě i samotné aplikaci ochrany. 

2. Ochrana hliníkových kol

Ještě více než lak trpí v zimě kola, která přicházejí nejintenzivněji do styku s vozovkou. I zde platí, že sůl a silniční špína v kombinaci s brzdovým prachem je zlo, které může kola nenávratně poškodit. Ať už používáte po celý rok stejná kola, nebo na zimu obouváte druhou sadu, doporučujeme vždy aplikovat ochranu laku hliníkových kol. Ta odpuzuje vodu i nečistoty, zabrání usazování brzdového prachu, usnadňuje mytí i údržbu a dodá kolům špičkový vzhled. Klasické vosky nemají na kolech žádnou šanci, protože na jejich povrchu je výrazně vyšší teplota a agresivnější prostředí, proto je nutné používat výhradně přípravky určené na kola. A jaké jsou tedy možnosti? V podstatě jen dvě, a to odolnější sealanty, nebo keramická ochrana. Rozdíly jsou především ve výdrži, odolnosti a způsobu aplikace. Mezi sealanty doporučujeme přípravek Infinity Wax Ghost Wheel Sealant, který díky vysokému obsahu SiOvydrží na kolech přibližně 4 měsíce a je samozřejmě odolný vůči chemikáliím a soli, což je hlavní problém v zimě. Ghost Sealant vyniká jednoduchou aplikací - stačí kola perfektně vyčistit, nanést sealant a následně kola vyleštit mikrovláknovou utěrkou. Pokud požadujete ještě delší výdrž i odolnost, pak je řešením keramická ochrana, která vydrží s přehledem nejen celou zimu, ale i výrazně déle. Keramická ochrana kol, jako je Carbon Collective Platinum Wheels, disponuje odolností průměrně dva roky a po celou tuto dobu chrání kola nejen před přírodními vlivy, nečistotami a chemikáliemi, ale zabraňuje také usazování brzdového prachu, oxidaci a dokonce i drobným škrábancům. Oproti ostatním sealantům na kola je nutné povrch kvalitně připravit, ale náročnější aplikace se vám odmění excelentními vlastnostmi keramiky. V našem článku "jak aplikovat keramickou ochranu na kola" se dozvíte vše o aplikaci této keramické ochrany. Co bychom chtěli zejména "vypíchnout" je následná údržba. Po aplikaci již není nutné používat agresivní čističe kol, většinou si vystačíte pouze se silným proudem vody, případně autošamponem při běžném mytí auta. A kola budou zase krásně čistá a lesklá!

3. Impregnace a ochrana pneumatik

Další část vozidla, která nejen v zimě rychle ztrácí na svém vzhledu i kvalitě, jsou pro někoho možná překvapivě pneumatiky. Neošetřené pneumatiky vlivem slunce a povětrnostních podmínek rychle blednou, stárnou a můžou i zteřet a popraskat. V zimě je toto riziko ještě mnohem vyšší, a proto doporučujeme věnovat pozornost i pneumatikám. A co ochrana pneumatik vlastně umožní? Začneme vzhledem. To je věc subjektivní a každému se líbí něco jiného. I proto máme v nabídce široké portfolio přípravků, které dodají pneumatikám sytě černý vzhled a ten může být buď lesklý, saténový nebo zcela matný. Ale vzhledem to samozřejmě nekončí, kvalitní přípravky na pneumatiky zajistí také UV ochranu proti vyblednutí a zamezí jejich stárnutí a popraskání. Dalším benefitem je silné odpuzování vody a nečistot, což usnadňuje údržbu a samozřejmě vylepšuje vzhled. U většiny přípravků však platí, že mají velmi krátkou výdrž. Některé vydrží týden, některé dva nebo tři a poté se musí aplikovat znovu. V létě to není problém a přípravky na pneumatiky je možné aplikovat klidně po každém mytí, je to poměrně rychlá záležitost. V zimě se ale do toho málokomu bude chtít. Naštěstí se v dnešní době už objevují i špičkové přípravky na pneumatiky, které vydrží i výrazně déle. Jedním z nich je Infinity Wax Tyre Coat V2, který kromě všech již výše zmíněných vlastností přidává jednu navíc, a to mnohem vyšší odolnost díky obsaženým syntetickým polymerům. To umožnuje výrazně delší odolnost, která dosahuje i několika měsíců. Aplikace je jednoduchá, stačí pneumatiky důkladně umýt a následně nanést pomocí aplikátoru Tyre Coat. Pokud máte rádi matnější vzhled, rozleštěte přípravek mikrovláknovou utěrkou. Zapomínat byste ale neměli ani na letní pneumatiky a jejich řádné uskladnění. Pneumatiky doporučujeme důkladně umýt, vysušit a ošetřit například voskem na pneumatiky Dodo Juice Taint It Black. Ten sice nemá tak dlouhodobou odolnost jako Infinity Wax, ale u nepoužívaných pneumatik to nevadí a vosk s přehledem vydrží celou zimu. Pneumatiky udrží ve skvělé kondici, vyživí je a na jaře budou jako nové. 

4. Tekuté stěrače a vyčištění skel

Sealanty na skla, jinými slovy tekuté stěrače, považujeme za jedny z nejdůležitějších a nejpraktičtějších detailingových přípravků vůbec. Právě na podzim a v zimě tekuté stěrače využijete snad nejvíce. Hodně prší, je vlhko, mrzne... a právě v takových případech vám tekuté stěrače výrazně usnadní cestování. Hlavní devízou tekutých stěračů jsou hydrofóbní vlastnosti. V praxi to znamená, že za deště při rychlosti od cca 50 km/h nemusíte zapínat stěrače a voda sama velmi rychle stéká ze skla. A to nejen z čelního, ale i z bočních skel, která pak zůstávají prakticky suchá. Tím se zlepšuje výhled z auta a díky tomu to nejdůležitější - zvyšuje se bezpečnost jízdy. Oceníte i snadnější čištění mrtvého hmyzu a ptačího trusu z čelního skla, a v zimě zase schopnost snížení rizika zamrzání oken. Kromě toho tekuté stěrače odpuzují i nečistoty, tedy běžnou silniční špínu a skla se jednodušeji udržují v čistotě. Dlouhodobě nejlepší zkušenosti máme s tekutými stěrači Platinum Glass od populárního anglického výrobce autokosmetiky Carbon Collective. Ty vynikají vysokou odolností dosahující s přehledem jednoho roku na čelním skle a dva roky na bočních sklech. Vše potřebné k aplikaci, která vám zabere cca. jednu hodinu, najdete v balení. Pro správnou funkci a garantovanou délku výdrže je však nutné dodržet správný postup, který popisujeme v našem dalším článku "jak aplikovat tekuté stěrače", kde se dozvíte vše důležité. Jak již bylo zmíněno výše, tekuté stěrače značně usnadňují údržbu a proto je následné čištění oken hračkou. K tomu budete potřebovat kvalitní čistič oken s vhodnou mikrovláknovou utěrkou na skla a čistý výhled máte zaručený. Pamatujte, že kvalitní a především čistá utěrka určená přímo na skla, je základem pro čistá skla beze šmouh. Využít můžete i naši cenově zvýhodněnou sadu na čištění skel s naším nejkvalitnější čističem oken Tershine a dvěmi mikrovláknovými utěrkami. 

5. Oživení palubní desky a dalších plastů interiéru 

Krásný, čistý a voňavý interiér je vizitkou každého řidiče a to i v zimě. Udržet palubní desku a další plasty v interiéru v perfektním stavu přitom není nic složitého a k tomu skvěle poslouží oblíbený čistič a impregnace Poorboy's Natural Look. Přípravek je založen na vodní bázi a s patentovanou ochranou proti UVA a UVB záření. Zanechává na plastu, vinylu nebo kůži suchý, čistý a nový vzhled. Jeho největší předností je však dnes tolik žádaný matný efekt, který vydrží i několik měsíců. Na dotek nelepí, není mastný a navíc krásně voní po višních a dokáží eliminovat i nežádoucí bakterie. Pokud nejsou interiérové plasty velmi špinavé, vystačíte si s jejich vyčištěním pouze s tímto přípravkem. Stačí jej nanést například na mikrovláknový aplikátor a nanést na plasty. Pro dosažení maximálně matného efektu doporučujeme finálně rozleštit mikrovláknovou utěrkou. Všechny potřebné produkty najdete i v naší cenově zvýhodněné sadě na čištění plastů interiéru. V případě silnějšího znečištění doporučujeme nejprve interiérové plasty vyčistit univerzálním čističem Dodo Juice Total Wipe Out, který rychle a bezpečně odstraní veškeré nečistoty. Aplikace je jednoduchá, stačí čistič nastříkat a setřít mikrovláknovou utěrkou. Pravidelným čištěním udržíte interiérové plasty ve stále novém a svěžím stavu, který vydrží po mnoho let. Díky antistatickým vlastnostem přípravku Natural Look se navíc bude méně usazovat prach, což ocení i alergici. Ještě tip na závěr - pokud se vám nechce interiérové plasty čistit opakovaně, doporučujeme interiérový detailer s příměsí SiO2 Carbon Collective Nuovo. Tento špičkový detailer dodá plastům sytý a matný vzhled, odpozuje prach a veškeré nečistoty po dobu minimálně půl roku. Navíc naprosto skvěle voní!

6. Ochrana textilu, alcantary a koberečků

V interiéru zůstaneme, protože i jeho vzhled může významně zima poznamenat. V tomto ročním období je téměř neustále venku mokro, spousta špíny, případně sněhu, a to vše přenášíme na botech a oblečení do interiéru auta. Voda, rozmoklý sníh, sůl a další nečistoty se následně vsakují do textilního čalounění a koberečků vozu a můžou vytvořit nevzhledné fleky. V horším případě může začít textil i plesnivět. Omezit to samozřejmě mohou gumové koberečky, nicméně ty nezachrání vše a navíc ne každý je v zimě používá. Ideálním řešením na dlouhé zimní období jsou přípravky na ochranu textilu. Ty vytváří na povrchu textilu odolnou hydrofobní vrstvu, která zcela odpuzuje veškeré tekutiny jako je voda, ale i například káva nebo víno. Zamezuje také usazování nečistot i zabarvení například od džínů. Chránit tak můžete sedačky z látky i alcantary, koberečky nebo kompletní kobercovou podlahu vozu před vodou a znečištěním v zimě. Nejprve povrch důkladně vyčistěte pomocí čističe na textil. Douporučujeme použití špičkového antibakteriálního čističe Carbon Collective Reset, který rychle odstraní i zažranou špínu z látkových sedaček, alcantary nebo koberečků. Přípravek se nemusí ředit, stačí jej na povrch nastříkat, pomocí kartáče vyčistit a potom špínu odstranit mikrovláknovou utěrkou. Následně nastříkejte na povrch ochranu textilu v podobě hi-tech přípravku Carbon Collective Repel. Poté nechejte přípravek samovolně vyschnout, pro maximální ochranu můžete nastříkat i druhou vrstvu. Repel vytvoří na povrchu voděodolnou bariéru, která nepropustí ani kapku vody, rozlité kávy, nebo barvy z džínů. Své využití najde například i na impregnaci bot, takže produkt můžete použít nejen na svém autě. 

7. Doplnění nemrznoucí směsi do ostřikovačů

Na řadu přichází úplná samozřejmost na zimu - doplnění nemrznoucí směsi do ostřikovačů. Pokud nechcete, aby vám letní směs zamrzla, doporučujeme výměnu již nyní. Zimní směs do ostřikovačů zakoupíte na čerpacích stanicích, nebo třeba v Tescu, my vás ale chceme  varovat. Tyto levné přípravky jsou velice agresivní, často obsahují vysoké procento methanolu a i během jedné zimy dokáží narušit kvalitu stěračů, gumové obložení skel a dokonce i plasty světel. Při pravidelném používání dochází k výraznému poškození, které je vykoupeno brzkou výměnou nejen gumových částí karoserie. A pokud máte na skle aplikované tekuté stěrače, můžete se s nimi poměrně rychle rozloučit. Řešení? Kvalitní směs do ostřikovačů Dodo Juice Spirited Away. Tato směs je celoroční, zvládne teploty až do mínus 40 stupňů a co je nejdůležitější - je maximálně šetrná. A to nejen ke sklu, gumě a světlům, ale i sealantům na skla v podobě tekutých stěračů. Na zimu je doporučeno ředění 1:3, ovšem pro podmínky v České republice se nemusíte bát ani výraznějšího ředění. Z vlastních zkušeností můžeme potvrdit, že i při ředění například 1:5 kapalina nezamrzla ani při delším pobytu na horách v Alpách, kdy se teploty pohybovaly hluboko pod bodem mrazu. Bonusem jsou skvělé čistící schopnosti, protože směs obsahuje složky nejoblíbenějšího čističe, také od značky Dodo Juice. 

8. Vyčištění klimatizace

Aby vás po zimě nepřekvapil nepříjemný zápach z klimatizace, je vhodné dvakrát ročně klimatizaci vyčistit. Ideální období pro čištění je začátek jara a zimy. Čištění můžete nechat udělat v odborném servisu, zvládnete to však i sami, a to s přípravkem Air Con Bomb Citrus od renomovaného anglického výrobce autokosmetiky Bilt Hamber. Tento sprej je velmi jednoduchý na použití a nevyžaduje žádné další vybavení. Jeho účinné látky neutralizují zdroje nežádoucích zápachů a vnitřní části klimatizace zůstanou dezinfikované a chráněné proti usazování další kontaminace a bakterií, které můžou negativně ovlivnit vaše zdraví. Postup čištění je velmi jednoduchý. Nastartujte váš automobil a zapněte klimatizaci na maximální výkon. Otevřete všechny ventilátory a zapněte vnitřní cirkulaci vzduchu. Klimatizace pak nebude nasávat vzduch z venku, ale z interiéru automobilu. Sedadlo spolujezdce posuňte úplně dozadu a na podlahu umístěte sprej tak, aby při vypouštění přípravek neulpěl na palubní desce. Před použitím sprej důkladně protřepejte a následně stlačte (větší silou) jednorázový ventil, který začne uvolňovat účinné látky do vzduchu. Ty jsou nasávány klimatizací a dezinfikují vnitřní prostor od mikrobů a plísní. Vozidlo opusťe a nechte sprej působit po dobu cca 5 minut se zapnutým motorem a klimatizací na plný výkon do doby, dokud sprej nepřestane vypouštět účinné látky. Následně doporučujeme nechat klimatizaci zapnutou ještě dalších 10 minut. Poté vypněte motor, otevřete všechny dveře a vozidlo důkladně vyvětrejte. V našem článku "jak dezinfikovat klimatizaci" se dozvíte veškeré informace o riziku spojeném s nečištěnou klimatizací i podrobný návod, jak přípravek Bilt Hamber Air Con Bomb Citrus používat.  

9. Příprava na mráz

V době psaní tohoto článku to sice ještě není aktuální, ale brzy přijdou mrazy a s nimi i námraza na oknech a zamrzání zámků. Zapomeňte na zdlouhavé vytápění auta nebo škrábání oken nešetrnými škrabkami. Není to ani pohodlné ani rychlé, můžete si nenávratně poškodit skla poškrábáním a výměna není zrovna levná. Raději se na zimu vybavte rozmrazovačem skel a zámků ADBL Frost Eater. Ten dokáže během jedné až dvou minut zcela rozmrazit námrazu na oknech, zpětných zrcátkách i zámcích. Stačí nastříkat, nechat působit a následně setřít zbytky mikrovláknovou utěrkou. Je jedno, jestli je venku -10 nebo -30 °C, Frost Eater spolehlivě pracuje až do mrazu -60 °C. Rychlé řešení, které je šetrné ke všem sklům, gumovému těsnění i exteriérovým plastům. Navíc nejen námrazu odstraňuje, ale také zamezuje opětovnému zamrznutí. Upozorňujeme však, že tak jako téměř všechny rozmrazovače skel, i ADBL Frost Eater může narušit aplikovanou vrstvu sealantů na skla (tekuté stěrače). Ty nejodolnější, jako je v tomto článku zmíněný Carbon Collective Platinum Glass, rozmrazovače zvládnou, ale může se lehce snížit jejich doba odolnosti. Pokud máte na sklech aplikované tekuté stěrače a na laku například keramickou ochranu, sealant nebo syntetický vosk, doporučujeme použití přípravku Fictech Frozen, který je jako jeden z mála přípravků tohoto typu šetrný pro zmíněné typy ochrany skel a laku. Nanesenou vrstvu přírodních vosků však může také narušit, ale to by neměl být problém vzhledem k tomu, že přírodní (karnaubské vosky) se v zimním období obvykle nepoužívají. 

10. Pár tipů na závěr - gumové těsnění, mlžení oken a samozřejmě vůně

Dalším místem, kterému byste před zimou měli věnovat pozornost, je gumové těsnění. To najdete například okolo dveří, kufru, střešního okna nebo v motoru. Guma obecně má tendenci stárnout, ztrácet svoji černou barvu a později i praskat. V zimě se objevuje další nešvar, a to přimrzání. Jakmile těsnění přimrzne ke dveřím, tak nejenže jdou dveře obtížně otevřít, ale pravděpodobně poškodíte i gumové těsnění. Tomu všemu lze ale jednoduše zabránit, pokud gumu před zimou ošetříte přípravkem Sonax ošetření pryže. Dokáže gumové těsnění vyživit, dodá elasticitu, zamezí stárnutí, zteření i následnému popraskání. V zimě oceníte již zmíněnou schopnost zamezení přimrzání. Aplikace je díky jeho designu velmi snadná.

V sychravém zimním počasí se často setkáte s další nepříjemností, a to je mlžení oken. Určitě to také znáte. Ráno přijdete k autu a po nastartování se vám ihned zamlží čelní okno. Důvodem je rozdíl teplot uvnitř auta a venku a také vlhkost, která se uvnitř auta drží. Ideální postup jak se zbavit zamlžených oken by měl být následující - pustit ventilátor (na nejvyšší intenzitu) na čelní sklo, nastavit nejvyšší teplotu, zapnout klimatizaci a mít vypnutý vnitřní okruh ventilace. Také pomáhá nechat mírně pootevřená okna. Nejde vám do hlavy proč pouštět teplý vzduch a zároveň mít zaplou klimatizaci? Klimatizace totiž vzduch vysušuje a pro tyto účely je lepší natáhnout dovnitř studený vzduch z venku, než vlhký zevnitř auta. Tento postup vám dříve nebo později zajistí odmlžení oken, my ale máme lepší řešení, v podobě přípravku s příznačným názvem Fictech Fog. Ten vytvoří na skle hydrofobní povlak, který účinně zamezí mlžení oken a to na dobu minimálně dvou měsíců. Aplikace je jednoduchá a pokud přípravek zakoupíte v naší zvýhodněné sadě, nebudete nic dalšího potřebovat. Okno nejprve důkladně vyčistěte a vytřete do sucha. K čištění postačí váš oblíbený čistič skel, například Tershine Vision, který sám krátkodobě zabraňuje mlžení. Aplikátor obalte přiloženou malou mikrovláknovou utěrkou, 2x až 3x nastříkejte přípravek a aplikujte na sklo krouživými pohyby. Následně rozleštěte sklo větší mikrovláknovou utěrkou a minimálně 24 hodin nechejte přípravek vytvrdnout. Balení o objemu 100 ml vám vystačí na několik let, aplikace na všechna skla auta ubere totiž maximálně 20 ml z objemu.

A na závěr nemůžeme zapomenout na vůni do auta. Většina zmíněných přípravků určených do interiéru sice krásně voní, pokud si však chcete dopřád dlouhodobou vůni, je potřeba se poohlédnou jinde. A jakou zvolit? Vůně je velmi subjektivní věc a každému samozřejmě vyhovuje něco jiného a ani naše nejprodávanější vůně v plechovce California Scents Coronado Cherry se nezavděčí všem. Pokud tíhnete spíše k přirozeným vůním, doporučíme vám vůně od Carbon Collective. Ty vynikají nejen velmi příjemnou vůní vě třech různých variantách, ale i designovým provedením do ventilace. Jejich výdrž je až 45 dnů a vůně je vyměnitelná, můžete ji tedy samostatně kdykoliv dokoupit. Naše tipy na zimu jsme tímto vyčerpali a věříme, že pro vás budou inspirací pro následující dny a víkendy. 

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Související produkty

Dodo Juice Tyromania Tyre & Trim Wax (30 ml)Vosk na pneumatiky Dodo Juice Tyromania Tyre & Trim Wax (30 ml)TipPoslední kusyRychlý náhled (23 hodnocení)matný vosk na pneumatiky, dlouhá výdrž, 30 mlProdej skončilInfinity Wax Primo Wax (50 ml)Hybridní vosk Infinity Wax Primo Wax (50 ml)-30 %TipAktualizovánoRychlý náhled (38 hodnocení)luxusní hybridní vosk s obsahem SiO2, ochrana 6-10 měsíců, 50 ml510 Kč729 KčSklademInfinity Wax Tyre Coat V2 (500 ml)Keramický lesk na pneumatiky Infinity Wax Tyre Coat V2 (500 ml)-30 %TipAktualizovánoRychlý náhled (14 hodnocení)vysoce kvalitní lesk na pneumatiky ve spreji s SiO2, 500 ml258 Kč369 KčSklademInfinity Wax Glass Canopy Liquid Sealant (250 ml)Keramika ve spreji Infinity Wax Glass Canopy Liquid Sealant (250 ML)-30 %TipPoslední kusyRychlý náhled (4 hodnocení)keramika ve spreji, unikátní složení SiO2 a tekutého skla, životnost 12 měsíců, 250 mlProdej skončilCarbon Collective Clarity Twisted - Dual Microfibre ClothUtěrka na okna Carbon Collective Clarity Twisted - Dual Microfibre ClothAktualizovánoRychlý náhled (41 hodnocení)dvojitá utěrka na okna a interiérové plasty, gramáž 450 gsm, 45 x 35 cm189 KčSklademPurestar Premium Buffing Towel BlueMikrovláknová utěrka Purestar Premium Buffing Towel BlueTipRychlý náhled (60 hodnocení)prémiová mikrovláknová utěrka, 40 x 40 cm, gramáž 1200 gsm, modrá barva269 KčSklademPurestar Plush Buffing TowelMikrovláknová utěrka Purestar Plush Buffing TowelTipRychlý náhled (198 hodnocení)špičková mikrovláknová utěrka, 40 x 40 cm, gramáž 580 gsm, šedá barva179 KčSklademSam's Detailing Fabric Protectant (500 ml)Ochrana na látky a čalounění Sam's Detailing Fabric Protectant (500 ml)Rychlý náhled (1 hodnocení)ochrana na čalounění, 500 ml449 KčDočasně nedostupnéADBL Frost Eater (500 ml)Rozmrazovač skel a zámků ADBL Frost Eater (500 ml)-10 %Rychlý náhled (29 hodnocení)rychlý rozmrazovač skel a zámků, 500 ml134 Kč149 KčSklademCarPro Fog Fight (100 ml)Sada proti mlžení oken CarPro Fog Fight (100 ml)Rychlý náhled (16 hodnocení)sada proti zamlžování skel, 100 ml299 KčSkladem303 Rubber Seal Protectant 100 mlOchrana gumového těsnění 303 Rubber Seal Protectant 100 mlTipRychlý náhled (6 hodnocení)ochrana gumového těsněníProdej skončilCarbon Collective Platinum Wheels Coating (15 ml)Keramický povlak na kola Carbon Collective Platinum Wheels Coating (15 ml)TipAktualizovánoRychlý náhled (24 hodnocení)keramický nanopovlak na kola, tvrdost 9H, teplotní odolnost do 350 °C, 15 ml799 KčSklademCarbon Collective Oracle Inorganic Ceramic Coating (30 ml)Keramický povlak Carbon Collective Oracle Inorganic Ceramic Coating (30 ml)TipRychlý náhled (14 hodnocení)keramický povlak, doba ochrany až 3 roky, tvrdost 3,5H, 30 ml1.690 KčSklademCarbon Collective Platinum Glass Coating (30 ml)Tekuté stěrače Carbon Collective Platinum Glass Coating (30 ml)TipAktualizovánoRychlý náhled (84 hodnocení)kvalitní tekuté stěrače, fungují od 50 km/h, 30 ml 999 KčSklademBilt Hamber Double Speed-Wax (250 ml)Hybridní vosk Bilt Hamber Double Speed-Wax (250 ml)TipAktualizovánoRychlý náhled (161 hodnocení)hybridní vosk s vysokým obsahem karnauby, výdrž 6-8 měsíců, 250 ml699 KčSklademBilt Hamber Air-Con Bomb Citrus (150 ml)Dezinfekce klimatizace Bilt Hamber Air-Con Bomb Citrus (150 ml)TipAktualizovánoRychlý náhled (128 hodnocení)nejprodávanější antibakteriální osvěžovač vzduchu a dezinfekce klimatizace v jednom, vůně citrusu, 150 ml449 KčSklademDodo Juice Spirited Away (500 ml)Směs do ostřikovačů Dodo Juice Spirited Away (500 ml)Rychlý náhled (56 hodnocení)celoroční směs do ostřikovačů, koncentrát, 500 ml369 KčSklademFictech Frozen (1 l)Rozmrazovač skel Fictech Frozen (1 l)TipAktualizovánoRychlý náhled (2 hodnocení)rozmrazovač čelního skla a zámků, šetrný k tekutým stěračům a sealantům, 1 l429 KčSkladem

Podobné články

Jak rychle rozmrazit čelní okno auta?
Zima je opět tady a s ní i zamrzlá skla našich aut. Jak námrazu rychle a bezpečně odstranit bez zdlouhavého škrabání si ukážeme v našem článku.
Celý článek
Návod jak aplikovat tekuté stěrače na okno
Tekuté stěrače silně odpuzují vodu i nečistoty, pomáhají udržovat okna čistá a umožní v dešti jízdu bez zapnutých stěračů. V článku se dozvíte jak přípravek správně aplikovat.
Celý článek
Jak dezinfikovat klimatizaci?
Jaro je tu a s ním přichází ideální čas na dezinfekci klimatizace. Ta odstraní nepříjemný zápach i bakterie usazené ve ventilaci. Návod jak na to, najdete v našem článku.
Celý článek
Jak na správné a šetrné mytí vozidla
Správný postup při mytí auta je důležitý pro čistý a lesklý lak bez škrábanců a v našem článku si ukážeme jak auto šetrně umýt, usušit a vyladit k dokonalosti.
Celý článek
Jakou zvolit nejvhodnější ochranu laku na zimu?
Zima se blíží a před vámi je možná rozhodnutí jakou ochranu laku na zimu zakoupit. V našem článku si rozebereme, proč lak v zimě chránit i jaké produkty jsou nejvhodnější.
Celý článek
Vosk, sealant nebo keramická ochrana laku?
Na trhu existuje více možností jak chránit lak auta a každá má svá specifika, výhody i nevýhody. V našem článku se dozvíte jak nejlépe chránit lak vašeho auta.
Celý článek
7 kroků k perfektně čistému autu po zimě
Dlouhá zima se projeví na exteriéru i interiéru auta, pojďme jej společně vyčistit a připravit na jaro.
Celý článek
Karnaubský nebo syntetický vosk?
Nevíte si rady jaký vosk vybrat a jaké mají jednotlivé druhy vosků typické vlastnosti? Vše podstatné se dozvíte v našem článku.
Celý článek
Jak navoskovat auto
Napsali jsme kompletní návod jak navoskovat lak automobilu, včetně mytí, dekontaminace laku a přípravy před voskováním.
Celý článek
Aplikace keramické ochrany na kola
Chcete maximálně chránit hliníková kola vašeho auta? Keramická ochrana odpuzuje nečistoty, vodu a chrání i proti drobným škrábancům. Více se dočtete v našem článku.
Celý článek
Čištění interiéru auta
Postup čištění palubní desky a dalších plastů interiéru vozidla s matným efektem.
Celý článek
Jak perfektně vyčistit čelní okno auta
Nevíte jak správně pečovat a snadno vyčistit čelní sklo vašeho auta? V tomto článku vás to naučíme.
Celý článek
6 kroků k čistému motoru
V tomto článku vám ukážeme, jak šetrně a efektivně vyčistit celý motorový prostor v 6 krocích.
Celý článek

Komentáře k článku

1|Radek Poláček , 18.05.2021, 12:50
Dobré je také zajistit správnou hloubku dezénu u pneumatik a důkladně vyleštit a zakonzervovat viz třeba například tento článek: https://www.united-6.cz/jak-pripravit-auto-na-zimu/
Odpověď: Odborný prodejce - AHIFI.CZ, 18.05.2021 13:28
Dobrý den Vážený zákazníku, děkujeme za informaci, ale nemyslím si, že by hloubka dezénu pneumatik, škrabka na okna nebo rozmrazovač zámků jakkoli souvisel s naším článkem zaměřujícím se na autokosmetiku v praxi :)